Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Start pentru programul „Masă Sănătoasă”, la Hunedoara

Publicat

pe

Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Hunedoara, formată din fosta Şcoală Generală Nr. 9 și vechea Şcoală Generală nr. 12, au avut parte recent de prima masă caldă în cadrul programului „Masă Sănătoasă”, inițiat și finanțat de Ministerul Educației.

Cu toate acestea, organizarea licitațiilor pentru selectarea furnizorilor rămâne în responsabilitatea primăriilor. Programul beneficiază toți cei 433 de copii înscriși la această școală. Fiecare zi de școală va include acum o masă caldă formată din două feluri de mâncare, pe întreaga durată a anului calendaristic în curs. În viitorul an, va trebui să se desfășoare o nouă procedură de licitație pentru a selecta furnizorul pentru anul următor.

„Eu mi-aş fi dorit ca acest program să fie extins la toate unităţile de învăţământ, şi chiar am îndemnat toate şcolile din oraş să aplice pentru a fi incluse în cadrul proiectului derulat de Ministerul Educaţiei. Există însă o serie de criterii de eligibilitate stabilite de Minister şi, deocamdată, în municipiul Hunedoara, acestea sunt îndeplinite doar de către Şcoala Gimnazială Nr. 1. Aici am început implementarea unui program similar încă de anul trecut, apoi, la începutul anului acesta, în perioada în care, din motive strict legislative, el a fost întrerupt, am susţinut din bugetul local furnizarea mesei calde pentru acei copii. Între timp, am derulat licitaţia pentru stabilirea furnizorului pentru noul proiect al Ministerului Educaţiei şi astăzi le-au fost oferite copiilor primele meniuri cu mâncare caldă în cadrul acestui nou program. Un astfel de proiect rezolvă relativ simplu mai multe probleme simultan: li se asigură copiilor o masă sănătoasă, se combate abandonul şcolar şi, indirect, li se oferă un sprijin material familiilor aflate în dificultate”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate