Connect with us
Data: 25/11/2024
.

Actualitate

STATISTICI ÎMBUCURĂTOARE: Mai puţine accidente rutiere grave în judeţ!

Publicat

pe

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Hunedoara au calculat accidentele de circulaţie grave produse, în primele trei luni ale acestui an, în judeţ, şi au constatat că numărul acestora este mai redus, faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Scăderi semnificative se înregistrează şi în privinţa numărului persoanelor rănite grav în urma evenimentelor rutiere.

Dan Micu

Dan Micu

Statisticile arată că, în primele trei luni ale acestui an, pe şoselele din judeţul Hunedoara s-au produs 28 de accidente rutiere, în urma cărora cinci oameni au murit, iar alţi 28 au fost răniţi grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012, se constată o scădere cu 12 a numărului accidentelor de circulaţie produse în judeţ, ceea ce procentual reprezintă 30 la sută, dar şi cel a persoanelor rănite grav, cu opt mai puţine decât în primele trei luni ale anului trecut. În ceea ce priveşte persoanele decedate, numărul acestora rămâne acelaşi.

Poliţiştii hunedoreni spun că este pentru al patrulea an consecutiv când s-a reuşit reducerea numărului de accidente rutiere grave în judeţ. „Serviciul Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, şi-a îndeplinit în primul trimestru din 2013 obiectivul stabilit privind reducerea riscului rutier. Astfel, se pot constata, pentru al patrulea an consecutiv, scăderi la indicatorii de analiză rutieră”, a declarat comisarul Dan Micu (foto mic), şeful Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Hunedoara.

Cauzele au rămas cam aceleaşi

Conform analizei efectuată de poliţiştii hunedoreni, în primele trei luni din 2013, cele mai multe accidente grave de circulaţie a avut loc la început şi la sfârşit de săptămână. Poliţiştii mai spun că zilele de luni şi de duminică au fost cele cu risc crescut de accidente. Pe intervale orare, cele mai multe accidente de circulaţie au avut loc între orele 14:00 şi 22:00, iar din punct de vedere a lunilor calendaristice, martie a fost cea cu risc cel mai crescut, când s-au produs 11 accidente de circulaţie, faţă de şapte câte au avut loc în februarie sau zece în ianuarie.

[notification type=”standard”]

Advertisement

Declaraţie:

Comisarul Dan Micu, şeful SPR Hunedoara

„Este pentru al patrulea an consecutiv când, în judeţ, se înregistrează scăderi la indicatorii de analiză a riscului rutier”

[/notification]

 

Advertisement

AccidentÎn ceea ce priveşte principalele trei cauze generatoare de accidente de circulaţie, acestea au fost, cam aceleaşi ca şi în anii anteriori şi în primul trimestru din 2013, respectiv viteza nelegală sau neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Amenzi de peste 4,5 milioane de lei

Pe de altă parte, cu scopul de a menţine un trend descendent al dinamicii accidentelor, dar şi pentru a creşte gradul de siguranţă rutieră, în primele trei luni ale acestui an, poliţiştii au instrumentat 288 de dosare penale, dintre care 214 au fost întocmite pe numele unor şoferi care au încălcat legislaţia rutieră, iar 74 au privit infracţiuni de altă natură. În acelaşi interval de timp, au fost organizate aproape 600 de acţiuni de control, care au urmărit reducerea riscului rutier, poliţiştii aplicând, în perioada menţionată, 18.868 de amenzi, în valoare totală de peste 4,5 milioane de lei. Mai bine de 6.000 dintre sancţiuni au fost aplicate pentru viteza nelegală, în timp ce aproape 1.800 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni. De asemenea, în perioada analizată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 957 de permise de conducere şi au retras 627 de certificate de înmatriculare, fie pentru abateri privind starea tehnică a autovehiculelor, fie pentru lipsa asigurării de răspundere civilă în caz de accidente rutiere.

Actualitate

Alegeri prezidențiale – Turul 1. Călin Georgescu, candidat independent, a câștigat în județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În județul Hunedoara, rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale indică o competiție strânsă între principalii candidați.

Călin Georgescu conduce clasamentul cu 37.104 voturi, reprezentând 22,34% din sufragii. Ion-Marcel Ciolacu se află pe locul al doilea, la o distanță foarte mică, acumulând 36.706 voturi, adică 22,1%. George-Nicolae Simion completează podiumul, cu 30.973 voturi (18,65%).

Pe locul al patrulea se situează Elena-Valerica Lasconi, care a obținut 24.283 de voturi (14,62%), urmată de Nicolae-Ionel Ciucă, cu 13.626 de voturi (8,2%). Mircea-Dan Geoană ocupă locul șase, având 9.926 de voturi (5,98%).

Restul candidaților au înregistrat procente mai mici, Cristian Diaconescu obținând 3,24%, iar Hunor Kelemen și Cristian-Vasile Terheș au înregistrat procente sub 2%. Candidații Ana Birchall, Ludovic Orban și alții au avut rezultate nesemnificative, sub pragul de 1%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Vești bune din comuna Zam

Publicat

pe

Redactat de

Situată pe Valea Mureșului, comuna Zam, cu o populație de circa 1.500 de locuitori, este una dintre localitățile rurale din județul Hunedoara de dimensiune medie la acest capitol. Comuna Zam, însă, se întinde pe o suprafață mare, de peste 160 de kilometri pătrați, și, în afară de localitatea de reședință omonimă, mai are în componență alte 12 sate, respectiv Almaș Săliște, Almășel, Brășeu, Cerbia, Deleni, Godinești, Micănești, Pogănești, Pojoga, Sălciva, Tămășești și Valea.

Pentru un mediu curat

Mai menționăm că aceia care trec prin comuna Zam pot vizita mai multe locuri interesante. Mai exact, pe raza administrativ teritorială a comunei Zam întâlnim șase biserici declarate monumente istorice, plus un castel care are aceeași clasificare. De asemenea, mai sunt patru lăcașe de cult cu o vechime considerabilă, două rezervații naturale, precum și un sit inclus în rețeaua europeană «Natura 2000». În acest sens, preocuparea administrației locale pentru păstrarea unui mediu curat este una firească. „Recent, Primăria comunei Zam a sprijinit organizarea unei noi acțiuni de reciclare. O firmă specializată în domeniu a ridicat, de la domiciliile solicitanților, aparate electrice și electrocasnice vechi sau uzate. Iar cei care au predat astfel de deșeuri au participat la o tombolă”, a declarat Sorin Ionel Nistor, primarul comunei hunedorene Zam.

Facilități fiscale

Edilii din comuna Zam vin și cu alte vești bune pentru locuitorii comunei. „În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 107/2024 se instituie unele facilități fiscale și se aprobă procedura de anulare a acesoriilor și majorărilor aferente obligațiilor bugetare principale până la data de 31.08.2024 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili, persoane fizice și juridice. Aceștia pot depune notificările până la data de 25.11.2024, termenul de plată fiind prelungit până la data de 20.12.2024. Precizez că anularea majorărilor și accesoriilor se aplică doar contribuabililor care achită debitele integral”, a spus primarul comunei Zam, Sorin Ionel Nistor.

Iarna nu îi ia prin surprindere

Și în comuna Zam a căzut prima ninsoare, însă administrația publică locală de aici nu a fost luată prin surprindere de venirea iernii. „Procedăm la fel ca în fiecare an înainte de venirea iernii. Astfel, am asigurat combustibiul necesar încălzirii pe perioada sezonului rece la unitățile de învățământ, dar și la celelalte instituții publice care funcționează pe raza comunei noastre. De asemenea, avem pe stoc material antiderapant și tot ceea ce mai este nevoie pentru a interveni la ninsori. Și utilajele sunt pregătite pentru a interveni, dacă este cazul. Nu ne dorim zăpezi abundente, dar este bine să fim pregătiți, pentru ca venirea iernii să nu ne ia prin surprindere”, a precizat Sorin Ionel Nistor, primarul comunei Zam.

S-a ales viceprimarul

Primarul Sorin Ionel Nistor, aflat la al patrulea său mandat în această funcție, și ceilalți aleși locali au depus jurămintele de credință în cursul lunii octombrie. În cursul acestei luni, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, a fost ales și viceprimarul comunei Zam. „Colegul meu de partid, consilierul local Alin Cristian Butaș, a fost ales, cu unanimitate de voturi, în cadrul unei ședințe extraordinare, viceprimar al comunei Zam. Le mulțumesc tuturor consilierilor pentru încrederea acordată și sunt convins că vom face o echipă bună, care să lucreze în sluijba cetățenilor, pentru dezvoltarea localității noastre”, a menționat primarul comunei hunedorene Zam, Sorin Ionel Nistor.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Rezultate exit -poll – Alegeri prezidențiale, Turul I. Luptă strânsă pentru locul al doilea în finala prezidențială

Publicat

pe

Redactat de

Primele rezultate ale exit-poll-urilor arată că Marcel Ciolacu, candidatul PSD, a obţinut 25% din voturi și intră în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Se poartă o luptă strânsă pentru locul al doilea. Elena Lasconi, candidatul USR, s-ar afla pe poziția a doua cu un procent de 18%, urmată îndeaproape de Călin Georgescu, candidat independent, care ar fi obținut 16% din voturi, conform exit-poll-urile anunțate, duminică seară, de principalele televiziuni.

 

Rezultate exit -poll CURS

Marcel Ciolacu (PSD) 25%
Elena
Lasconi (USR) 18 %

Călin Georgescu (independent) 16 %

Advertisement

George Simion (AUR) 14 %

Nicolae Ciucă (PNL) 13 %

 

Rezultate exit -poll CIRA

Marcel Ciolacu (PSD) 25 %

Advertisement

Elena Lasconi (USR) 18 %

Călin Georgescu (independent) 16 %

George Simion (AUR) 15 %

Nicolae Ciucă (PNL) 14 %

 

Advertisement

Rezultate exit-poll AVANGARDE

Marcel Ciolacu (PSD) 25 %

Elena Lasconi (USR) 18 %

Călin Georgescu (independent) 16 %

George Simion (AUR) 15 %

Advertisement

Nicolae Ciucă (PNL) 14 %

 

Rezultate ARA

Marcel Ciolacu (PSD) 27%

Elena Lasconi (USR) 18%

Advertisement

George Simion (AUR) 15%

Călin Georgescu (independent) 14%

Nicolae Ciucă (PNL) 11%

 

Numărătoarea oficială a voturilor va decide cine intră în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care va fi în 8 decembrie.

Advertisement

Primul tur al alegerilor prezidențiale în cifre (situația în județul Hunedoara), la închiderea urnelor – ora 21:00

Număr alegători înscriși pe listele permanente -363.541
Votanți pe listele permanente-150.708
Votanți pe listele suplimentare-17.532
Votanți cu urna mobilă- 2.090
Total votanți – 170.330 (dintre care 120.183 în mediul urban, iar 50.147 în cel rural)
Prezență la urne- 46,85 % la sută

 

Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 1124002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate