Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Ştiri pe scurt

Publicat

pe

Jiul va continua doar în Liga IV-a

jiul-petrosani1Deşi nu şi-a anunţat retragerea oficială din eşalonul al treilea, Jiul Petroşani (foto) lasă tot mai mult de înţeles ca va continua să joace doar la nivelul Ligii a IV-a. Astfel, Toni Sedecaru va conduce gruparea din Valea Jiului în returul eşalonului judeţean, continuând palmaresul avut în tur de Jiul II. Lotul va fi format din jucători tineri, o parte urmând să joace pentru juniorii A1. Gruparea de la poalele Parângului se pregăteşte la Petroşani şi va juca mâine un amical cu concitadina Universitatea.

Test şi plecare în cantonament pentru FC Hunedoara

Singurul amical susţinut în această iarnă de echipa pregătită de Marius Opric pe teren propriu se va juca azi, de la ora 11:30, pe arena „Constructorul”, împotriva liderului Ligii a IV-a Alba, CSO Cugir. Duminică, hunedorenii vor pleca într-un stagiu de pregătire la Băile Felix ce se va încheia în 22 februarie, în această perioadă având programate şi trei meciuri amicale.

Derby handbalistic la junioare I

Campionatul feminin de handbal, junioare I, îşi reia partidele oficiale în acest final de săptămână. Cele două echipe din judeţ participante în această întrecere, CSŞ Petroşani şi CSŞ Hunedoara, se întâlnesc în meci direct în oraşul de sub Parâng, sâmbătă, de la ora 11:00. Partida contează pentru prima etapă a returului seriei D, CSŞ Petroşani ocupând locul 3, iar CSŞ Hunedoara, poziţia a patra.

Advertisement

Dava revine în faţa suporterilor 

Rămasă fără cei mai buni jucători şi formată doar din tineri sub 20 de ani, echipa de futsal Dava Deva încearcă imposibilul şi se luptă să evite retrogradarea din Liga I. Trupa pregătită de Karoly Gaşpari joacă azi, de la ora 20:00, primul meci pe teren propriu din acest an, urmând să întâlnească echipa CSMS Iaşi, ocupanta locului 10 în clasament. Partida de la Sala Sporturilor din Deva va fi arbitrată de Bogdan Sorescu şi Ilie Şandru, ambii din Piteşti.

Tănăsie, evoluţie curajoasă în faţa galacticelor 

Ana-Maria-TAnasieHandbalista hunedoreancă Ana Maria Tănăsie (foto), ce joacă din acest an la HC Zalău, a avut o evoluţie foarte bună în partida pe care formaţia sa a pierdut-o în deplasare, scor 24-29 (10-14) în faţa multiplei campioane Oltchim Rm. Vâlcea. Extrema lansată la Hunedoara de Paraschiva Bălici şi Ioan Feier a fost a treia marcatoare a formaţiei sale, cu 3 reuşite, având acelaşi număr de goluri înscrise ca şi internaţionala vâlceancă Adina Meiroşu.

Etapă zonală de judo la Deva 

JudoÎn acest sfârşit de săptămână, Sala Sporturilor din Deva găzduieşte una dintre etapele de zonă ale campionatului naţional de judo (foto) pentru cadeţi Under 18, atât la masculin, cât şi la feminin, la care vor participa 120 de sportivi de la cluburi din zona de centru-vest a ţării. Această etapă este prima competiţie oficială din 2013, alte întreceri fiind programate în aceeaşi perioadă la Bucureşti şi Miercurea Ciuc.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate