Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

„SUFOCAŢI”. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au avut de judecat în 2012 cel mai mare număr de dosare din ultimii şapte ani

Publicat

pe

Aproape 70.000 de dosare au avut de soluţionat, anul trecut, instanţele din judeţ, aproape un sfert dintre acestea aflându-se doar pe rolul Tribunalului Hunedoara, potrivit bilanţului instituţiei dat publicităţii ieri. La fel ca şi în anii anteriori, în 2012, instanţele hunedorene nu numai că s-au confruntat cu un volum (şi) mai mare de cauze, ci şi cu un deficit de magistraţi, înregistrându-se o încărcătură pe judecător în medie de circa 1.000 de cauze.

Fiecare judecător de la Tribunalul Hunedoara a avut, anul trecut, de soluţionat în medie 1.137 de dosare.

Fiecare judecător de la Tribunalul Hunedoara a avut, anul trecut, de soluţionat în medie 1.137 de dosare.

Fie sau înmulţit infractorii, fie magistraţii sunt tot prea puţini, cam aşa s-ar putea explica numărul tot mai mare de procese aflate pe rolul instanţelor din judeţ. Raportat la volumul activităţii desfăşurate în anii precedenţi, în 2012 se constată o creştere importantă a numărului de cauze. Astfel, anul trecut, pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a aflat cel mai mare număr de dosare din ultimii şapte ani. Concret, dacă în 2005, judecătorii acestei instanţe aveau de soluţionat circa 11.000 de dosare, în 2012, numărul acestora s-a dublat, ajungând la 22.695. Dintre cele patru secţii ale Tribunalului Hunedoara cele mai multe dosare de soluţionat au fost pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, încărcătura medie fiind de 1.116 cauze pe judecător. Reprezentanţii instituţiei au apreciat că, în 2012, a crescut semnificativ numărul de dosare cu privire la taxa de poluare sau primă înmatriculare.

Judecătorii din Deva şi Brad, cei mai aglomeraţi

Referitor la cauzele soluţionate de celelalte instanţe din judeţ, respectiv cele şase judecătorii aflate în circumscripţia tribunalului, din Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ( 45.937 la număr), cel mai mult au avut de lucru magistraţii de la Brad, care, în 2012, au avut fiecare de soluţionat în medie 1.660 de cauze. Şi magistraţii Judecătoriei Deva au fost aproape la fel de aglomeraţi, aceştia având de soluţionat, anul trecut, fiecare cam 1.477 de dosare.

În ceea ce priveşte situaţia deficitului de judecători, în judeţul Hunedoara numărul posturilor vacante este în prezent 12, cele mai multe (cinci) fiind la tribunal, două la Judecătoria Petroşani şi câte unul la celelalte instanţe din Deva, Hunedoara, Brad, Haţeg şi Orăştie.

Advertisement

Actualitate

Un grup de șase persoane care a campat într-o arie protejată din Parcul Național Retezat – amendat de jandarmi

Publicat

pe

Redactat de

Jandarmii hunedoreni au amendat un grup de șase persoane care a campat într-o arie protejată din Parcul Național Retezat. Jandarmii spun că acestea ar fi intrat cu mașinile în zona protejată și au aprins focul, ascultând muzică la intensitate ridicată. Cele șase persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, pentru nerespectarea naturii și a mediului înconjurător.

Incidentul s-a petrecut duminică, grupul fiind surprins de jandarmii montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag. „Un grup de șase persoane au fost sancționate de către jandarmi pentru nerespectarea prevederilor legale privind aprinderea focului în fondul forestier și accesul cu auto într-o zonă protejată. Activitatea s-a petrecut în ziua de 14 aprilie a.c. când în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, jandarmii montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag au surprins un grup de șase persoane care campaseră într-o arie protejată din Parcul Național Retezat – zona Valea Soarbele, având foc aprins și ascultând muzică la o intensitate ridicată. Deoarece nu se aflau într-o zonă specific amenajată și au manifestat atitudine nepotrivită față de oamenii legii, le-au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei pentru prevederile legale încălcate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.
Jandarmii reamintesc faptul că respectarea naturii și a mediul înconjurător este responsabilitatea fiecăruia dintre noi și îndrumă turiștii să campeze doar în locuri special amenajate pentru camping.

Foto: arhivă IJJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Zile de foc pentru pomperii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

Doar în trei zile, pompierii hunedoreni au participat la peste 200 de intervenții.

  În zilele de 12, 13 și 14 aprilie, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 213 misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 161 de solicitări, cele mai multe, 74 de intervenții,  fiind gestionate de către Detașamentele din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani.

”În aceste 3 zile, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 3 de vegetație uscată, în urma cărora au fost cuprinse de flăcări, în total, aproximativ 9  hectare de teren. În data de 12 aprilie, la orele prânzului, pompierii Detașamentelor din Orăștie și Deva au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un saivan din localitatea Mărtinești. Au ars aproximativ 200 de baloți de lucernă, materialul lemnos din care era construit adăpostul, dar și 50 de anvelope de cauciuc. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost o autoaprindere cauzată de scurgeri de lichide.

Duminică, 14 aprilie 2024, echipaje de pompieri de la Detașamentul Deva au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Almașu Sec, comuna Cârjiți. Au ars rafturi din lemn, mase plastic, unelte de grădină și mobilier, dar s-au degradat și acoperișul, o ladă frigorifică și rafturile metalice. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, arată ISU Hunedoara.

În această perioadă, pompierii militari ai ISU Hunedoara s-au deplasat în mai multe localități ale județului pentru 21 de activități de recunoaștere și de prevenire a incendiilor la lăcașurile de cult. De asemenea s-au desfășurat și 7 acțiuni de informare privind prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Advertisement

În cele 3 zile, pompierii hunedoreni au sprijinit Serviciul de Ambulanță Județean, în 5 situații care au necesitat acest lucru. Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri pentru donatorii de sânge din Deva

Publicat

pe

Redactat de

 

Persoanele care donează sânge de cel puțin trei ori, în cursul unui an, vor beneficia de reduceri la impozitul pe clădiri și terenuri. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre pentru a putea acorda aceste facilități persoanelor care donează sânge.

“Mi-am bazat propunerea pe Legea 74 din 2 aprilie 2024, care modifică Codul Fiscal. Conform legii, am propus o reducere de 10% a impozitului pe clădiri, pentru clădirea de la adresa de domiciliu situată pe raza municipiului Deva și pentru terenul aferent clădirii respective, pentru persoanele fizice care fac dovada că au donat sânge, de cel puțin trei ori, în cursul unui an calendaristic. Această reducere se poate cumula cu bonificația de 10% în cazul impozitului/taxelor pe clădiri, pe teren și pe mijloacele de transport. Proiectul îl voi supune spre aprobare consilierilor locali, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Deva din luna aprilie 2024. Este o lege binevenită, pentru că astfel putem acorda aceste reduceri pentru persoanele care donează sânge. Să nu uităm că donarea de sânge salvează vieți. De multe ori, de o pungă de sânge depinde viața unui om. Am tot respectul pentru acești oameni de bine, cu sufletul sensibil la suferințele semenilor. Cu toții ar trebui să urmăm exemplul celor care donează sânge. Sunt și eu un donator fidel. Medicii spun că dacă donăm periodic sânge, putem salva sute de vieți. Și, în plus, este benefic și pentru sănătatea noastră”, a transmis Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate