Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

Superliga Realsport îşi reia întrecerea

Publicat

pe

Revine spectacolul de pe sintetic

Primele meciuri pe 2013 din cel dintâi eşalon al campionatului municipal de minifotbal Deva vor începe duminică

După disputele din „Cupa României” şi din eşaloanele inferioare, în acest sfârşit de săptămână se reiau şi duelurile din Superligă, competiţia supremă de la baza Realsport din Deva. Cele 8 echipe rămase în competiţie se vor lupta atât pentru titlul de campioană, cât şi pentru evitarea retrogradării în Liga B.

Pera BMW e gata să producă o nouă surpriză

Pera BMW e gata să producă o nouă surpriză

Dacă ultima etapă a anului trecut a programat un derby, şi prima rundă din 2013 va avea un duel între două echipe din vârful ierarhiei. Pera BMW va întâlni liderul Avantaje, o victorie a primei formaţii putând să o lanseze în lupta pentru titlu.

Pera BMW, gata de o nouă surpriză

Ultima rundă a anului 2012 a schimbat liderul, după ce Pera BMW a învins clar şi meritat pe CSD, propulsându-i pe cei de la Avantaje în fotoliul de lider. Trupa lui Ovidiu Ioiescu poate schimba din nou echipa de pe primul loc în etapa de debut din acest an, dacă o va învinge pe campioana Avantaje. O victorie a „bmw-iştilor” ar echilibra şi mai mult situaţia la vârf, în sensul că ocupanta ultimei poziţii a podiumului ar avea şansele ei la titlu de campioană. Cu o singură înfrângere în acest sezon, CSD speră să debuteze cu dreptul în noul an, pentru a nu pierde contactul cu rivala Avantaje. Echipa pregătită de Marius Tănasă va juca cu Venus 2005, un duel uşor la prima vedere, dar care nu e câştigat dinainte.

Advertisement

Duel între codaşe

Una din surprizele campionatului, Voinţa Vălişoara, are şansa de „a se rupe” de plutonul echipelor din urma sa, Gigi Ştefan şi colegii săi urmând să întâlnească vecina de clasament, City Taxi. Ultimele două clasate, Grawe şi CFR se vor întâlni în meci direct, singurul obiectiv al lor în acest sezon rămânând evitarea retrogradării. Deocamdată, diferenţa dintre ele şi primul loc neretrogradabil este abordabilă, o motivaţie în plus pentru a câştiga partida din etapa de debut a acestui an.

Meciuri interesante şi în eşalonul secund

Tot în acest final de săptămână, Liga B şi Liga C Realsport îşi dispută meciurile celei de-a treia etape din sezonul regulat. Cel mai interesant duel este cel dintre viceliderul Ligii B, Continental, şi echipa de pe locul 4, AS FC Cristur, un meci spectaculos anunţându-se şi disputa dintre Anonimii şi Cerna Sântuhalm.

Advertisement

Actualitate

Două oferte pentru modernizarea blocului operator al SJU Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două companii au depus oferte pentru modernizarea blocului operator al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, în cadrul unei licitații cu o valoare totală de 675.873 lei.

Contractul, divizat în două loturi specifice — unul pentru pachetul de instrumentar și celălalt pentru turnul artroscopic — atrage interes considerabil pentru acest proiect.

Pachetul de instrumentar include toate echipamentele necesare pentru diverse intervenții chirurgicale, asigurând că personalul medical dispune de unelte de top pentru a efectua operații eficiente și sigure. Turnul artroscopic, pe de altă parte, este vital pentru intervențiile minim invazive, oferind tehnologie avansată care permite chirurgilor să realizeze proceduri complexe cu incizii minime, reducând astfel timpul de recuperare al pacienților.

Modernizarea blocului operator este esențială pentru SJU Deva, având în vedere necesitatea constantă de a menține și îmbunătăți standardele de calitate și siguranță medicală. Investiția în echipamente de ultimă generație va spori eficiența actului medical și va îmbunătăți condițiile de muncă ale personalului.

În următoarea perioadă, ofertele vor fi analizate detaliat, iar la finalul procesului de evaluare va fi desemnat câștigătorul. Proiectul va fi implementat imediat după finalizarea procedurilor legale și administrative, pentru a minimiza disconfortul pacienților și al personalului pe durata lucrărilor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Se pregătește de Olimpiadă la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

România va fi reprezentată, în proba de tir cu arcul, de la apropiatele Jocuri Olimpice de la Paris, de Mădălina Amăistroaie.

Sportiva originară din Suceava pregătește participarea la Olimpiadă în județul Hunedoara, la baza sportivă din Aninoasa, alături de antrenorul coordonator al lotului național de tir cu arcul, Viorel Hăbian, care este de loc din Valea Jiului.

Mădălina, care are 21 de ani, se află la cea de-a doua participare olimpică, prima fiind la Tokyo, în urmă cu trei ani, unde a ocupat locul 33.

Concursul de calificare de la Paris are loc pe 25 iulie, iar cel eliminatoriu pe 28. 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoara, în primele 12 județe  în ceea ce privește gradul de racordare la reţele de canalizare

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află se află pe un loc fruntaș în ceea ce privește racordarea la sistemul de canalizare. Acest lucru este confirmat de către cei de la Apele Române care arată că județul nostru se află în primele 12 din țară la acest capitol.

Mai mult decât atât și în ceea ce privește gradul de de racordare la staţiile de epurare stăm bine, situându-ne printre primele 10 județe din România.

”Creșterea în continuare a investițiilor în infrastructura de apă este esențială pentru reducerea poluării la sursă având în vedere faptul că cei mai mari poluatori ai apelor rămân marile aglomerări urbane. La nivel național, există un număr de 2.393 rețele de canalizare, din care: 1.813 sunt funcționale; 580 se află în diferite stadii de execuție, potrivit celui mai recent raport realizat de specialiști noștri. În ceea ce privește stațiile de epurare a apelor uzate, au fost evidențiate 1.080 stații de epurare, din care: 778 funcționale, alte 302 stații de epurare noi, finalizate, la care populația nu a fost racordată încă sau aflate în probe tehnologice/ dezafectate.  Gradul de acoperire cu sisteme de colectare a apelor uzate, în aglomerări mai mari de 2.000 locuitori echivalenți, corespunde unei încărcări biologice de circa 73,1% locuitori echivalenți. Gradul de acoperire cu stații de epurare a apelor uzate corespunde unei încărcări biologice de circa 72,1% locuitori echivalenți, ceea ce inseamnă o creștere cu 15%-20% comparativ cu situația de acum 15 ani. În ceea ce privește situația la nivel județean, cele mai ridicate grade de racordare la reţele de canalizare (peste 80%) au fost identificate în 12 judeţele: Alba, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Sălaj, Sibiu și Timiș și în aglomerarea Bucureşti. La polul opus (între 30% – 50%), se situează judeţele Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Teleorman și Ilfov. Referitor la gradele de racordare la staţiile de epurare, situaţia este următoarea: în 10 judeţe: Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Sălaj, Sibiu, Timiș; în aglomerarea Bucureşti s-au înregistrat valori de peste 80%. La polul opus, valori de racordare (între 30%-50%) s-au înregistrat în 6 județe: Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Olt și Teleorman”, informează reprezentanții Apelor Române.

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE

Citeste mai mult ...

Actualitate