Connect with us
Data: 04/07/2024
.

Actualitate

Sute de infracțiuni pe drumurile din județ

Publicat

pe

Polițiștii rutieri din Hunedoara au descoperit 476 de infracțiuni rutiere în prima jumătate a anului. 

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii rutieri din județul Hunedoara au constatat 476 de infracțiuni rutiere, în cadrul unor acțiuni preventive și de control în trafic, conform unui raport transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Potrivit raportului, printre infracțiunile rutiere identificate se numără 83 de cazuri de conducere sub influența alcoolului, în care șoferii aveau o alcoolemie peste limita legală admisă. De asemenea, polițiștii au depistat 66 de infracțiuni de conducere fără permis, precum și 45 de cazuri în care conducătorii auto se aflau sub influența unor substanțe psihoactive.

Un alt aspect îngrijorător al situației rutiere din județ este reprezentat de cele 10 infracțiuni de refuz ori sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, fapte ce denotă o atitudine de necooperare din partea unor conducători auto atunci când li se solicită testarea pentru alcoolemie sau substanțe interzise.

Reprezentanții IPJ Hunedoara subliniază importanța acțiunilor preventive și de control în trafic, acestea având un rol esențial în reducerea numărului de accidente rutiere și în menținerea siguranței pe drumurile publice. Totodată, aceștia atrag atenția asupra responsabilității fiecărui participant la trafic de a respecta legislația rutieră, pentru a preveni evenimentele nedorite și a proteja viețile omenești.

Advertisement

Actualitate

Surpriză plăcută: Florentina Iușco va concura la două probe la Olimpiadă

Publicat

pe

Redactat de

Puține zile ne mai despart de debutul Jocurilor Olimpice din acest an de la Paris.

Este deja știut faptul că una dintre reprezentantele României la competiția sportivă supremă este atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe obținuse calificarea în proba de săritură în lungime la finele lunii trecute, iar de curând a fost anunțat și faptul că Florentina Iușco va evolua, la Olimpiada din capitala Franței și la triplusalt!

Pentru Flory este a doua participare la Jocurile Olimpice la lungime, iar la Paris va evolua, în premieră, în competiția celor cinci cercuri, și la triplu.

Până în prezent delegația ce va reprezenta țara noastră la Paris numără 106 competitori, obiectivul declarat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român la Jocurile din 2024 fiind prezența a 105 – 110 „tricolori” în marea întrecere din capitala Franței.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Chemați la urne, trei duminici la rând, inclusiv de „Ziua Națională”. Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor – aprobată

Publicat

pe

Redactat de

Coaliția de guvernare PSD – PNL a decis data alegerilor prezidențiale și parlamentare. Astfel, românii sunt chemați la urne trei duminici la rând. Pe data de 24 noiembrie va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, urmând ca cel de-al doilea tur să se desfășoare în 8 decembrie, iar în 1 decembrie – de „Ziua Națională a României”, se vor desfășura alegerile parlamentare.

După mai multe discuții și consultări cu partidele politice, coaliția s-a înțeles, într-un final, cu privire la calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, organizate în cea de-a doua parte a acestui an.

Hotărârea de Guvern privind calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare a fost aprobată în ședința de astăzi, 4 iulie.

„Am să încep cu cele două hotărâri de Guvern care sunt așteptate și de dumneavoastră, și de opinia publică, cele care reglementează data alegerilor care au mai rămas în acest an electoral, și anume, în datele de 24 noiembrie, respectiv 8 decembrie, vor avea loc alegerile prezidențiale primul tur, respectiv al doilea tur, iar pe data de 1 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, la finalul ședinței de Guvern.

Advertisement

Prin urmare, românii vor fi chemați la urne trei duminici consecutive, în lunile noiembrie și decembrie. Președintele țării va fi ales pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar parlamentarii chiar de „Ziua Națională a României”, pe 1 Decembrie.


Calendarul alegerilor

Alegeri prezidențiale – 24 noiembrie 2024 (primul tur) și 8 decembrie 2024 (turul al doilea)

Alegeri parlamentare – 1 decembrie 2024


 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de trasare a marcajului rutier la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă, se execută lucrări de trasare a marcajului rutier pe Bulevardul Traian, din municipiul Hunedoara. Este posibil ca lucrările să se întindă pe toată durata acestei săptămâni, iar traficul rutier și pietonal să fie restricționat și îngreunat.

Atenție, șoferi! Se execută trasări și marcaje rutiere pe bulevardul Traian. Lucrările se vor putea întinde pe întreg parcursul săptămânii în curs, în funcție de condițiile meteo. Traficul rutier și pietonal ar putea fi restricționat și îngreunat! Vă rugăm să circulați cu atenție sporită!”, transmit reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Foto: Primăria Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate