Connect with us
Data: 15/04/2024
.

Actualitate

Sute de locuitori, la cea de-a XIII-a ediție a sărbătorii „Zilele comunei Vețel”

Publicat

pe

Comuna Vețel a îmbrăcat straie de sărbătoare, la finele săptămânii trecute, când administrația locală a sărbătorit cea de-a XIII-a a evenimentului „Zilele comunei Vețel”. Mai multe cupluri, care au împlinit în acest an 50 de ani de când și-au unit destinele, au fost premiate, la fel și sportivii și elevii cu rezultate bune la învățătură și în sport.

În cele două zile de sărbătoare au fost organizate mai multe evenimente sportive, „dueluri” între generații, iar pe scenă vor urca mai mulți artiști consacrați, care au întreținut atmosfera. De asemenea, administrația locală a premiat și cuplurile care în acest an au împlinit, sau urmează, 50 de ani de căsnicie.

Locuitorii comunei Vețel au răspuns „prezent” la invitația de a participa la sărbătoarea dedicată lor, respectiv „Zilele Comunei Vețel”, ce s-a desfășuratla finele săptămânii trecute, în centrul de comună. Sâmbătă, în prima zi, au avut loc competiții sportive. De dimineață s-a desfășurat turneul de handabal feminin-junioare, „Cupa Comunei Vețel, ediția a III-a”, la Sala Sporturilor din municipiul Deva. Participă echipele C.S.S. Nădlac, C.S.S. Hunedoara, A.C.S. „Traian Lalescu” Hunedoara, A.C.S. „Viitorul” Vețel.

După aceea, spectacolul sportiv s-a mutat pe terenul sintetic al Școlii din Vețel, unde a avut loc „Duelul generațiilor”. De asemenea, s-a desfășurat și Cupa Comunei Vețel la fotbal, pe același teren sintetic și un meci de fotbal „Old Boys”. Seara a fost dedicată tineretului, iar distracția a fost pe măsură, pe platoul din fața Primăriei Comunei Vețel. Pe scenă au urcat trupa de dans X-Generation, Mădălina Boroneanț, soprana Georgeta Pluta, Andy-C, Roxana-Prințesa Ardealului și DJ Homie.

Duminică, zi dedicată folclorului

A doua zi a evenimentului a debutat cu cea de-a doua ediție a competiției cicliste „Toamna bicicliștilor”, ce a avut loc în Mintia. Competiția s-a desfășurat pe șosea și a fost dedicată copiilor. Duminică după-masa au fost premiate cuplurile de aur din comună, adică acei soți care au reușit să conviețuiască vreme de 50 de ani împreună. În același timp, și elevii merituoși și sportivii cu rezultate deosebite au fost premiați, în semn de apreciere pentru eforturile lor. Pe scenă vor urca artiștii Nineta Popa, Adrian Stanca, Ciprian Roman, Ciprian Pop, Bogdan Toma, Cristina Drăgulescu, Marceluț Gavriluță, Alexandru Vasiu. Nedeia tradițională va fi acompaniată de Formația Bogdan Toma. Seara s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Advertisement

Am avut două zile pline de evenimente. Am organizat cea de-a XIII-a ediție a Sărbătorii Zilele Comunei și ne străduim, în limita posibilităților și a resurselor financiare pe care le avem, să cuprindem o gamă cât mai largă de activități, pe care să le prezentăm întregii comunități. Trebuie să ne bucurăm de aceste lucruri cu toții. Așa am făcut și în acest an. Cea mai emoționantă parte a sărbătorii a fost aniversarea a 50 de ani de căsnicie a familiilor din comună. Jumătate de veac au trăit împreună, au trecut prin greutăți, dar și prin lucruri frumoase împreună și merită recompensați pentru acest lucru. Le doresc <La mulți ani!>, sănătate multă și sunt un exemplu pentru toată comunitatea. Am avut momente dedicare și copiilor, care sunt viitorul nostru și pe care încercăm să îi ajutăm cu o mică atenție financiară, o diplomă. Este important să îi aducem în fața comunității, ca oamenii să îi cunoască și să fie mândri de ei. Am reușit să organizăm și o mică petrecere pentru ca oamenii să se simtă bine, să asculte muzică populară de calitate și, de ce nu, să și joace. Am avut mulți musafiri, iar acest lucru ne-a făcut să fim mândri. Au fost prezenți oameni din mai multe colțuri ale județului, lcuru ce ne-a bucurat ”, a precizat Ioan Hențiu, primarul comunei Vețel.

Advertisement

Actualitate

417 sancțiuni contravenționale, în perioada 12-14 aprilie

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii rutieri hunedoreni aflați la datorie în weekend-ul care tocmai s-a încheiat au aplicat nu mai puțin de 417 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Mai mult decât atât , au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 51 permise de conducere din care  27 pentru depășirea vitezei maxim admise, 4 pentru consum de alcool și 15 pentru alte abateri.

”În perioada 12 aprilie 2024 – 14 aprilie 2024, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat o acțiune privind asigurarea unui grad corespunzător al siguranței cetățenilor, la nivelul județului Hunedoara, cu privire la prevenirea și diminuarea accidentelor rutiere, respectarea regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști dar și neacordarea priorității de trecere a pietonilor și a autovehiculelor. Acțiunea s-a desfășurat pe toate arterele de circulație publică de pe raza județului Hunedoara. În urma acestei acțiuni, polițiștii rutieri, au constatat și aplicat un număr de 417 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, din care 220 sancțiuni pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 4 pentru consum de alcool și 193 pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice un număr de 51 permise de conducere din care  27 pentru depășirea vitezei maxim admise, 4 pentru consum de alcool și 15 pentru alte abateri. De reținut că, în cadrul acestei acțiuni au fost constatate un număr de 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost retrase  17 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor. Polițiștii rutieri au testat cu aparatul alcooltest un număr de 433 conducători auto și au efectuat 48 de teste cu aparatele din dotare privind combaterea consumului de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravană medicală pentru locuitorii din Certej. Dr. Alexandru Rogobete: Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical

Publicat

pe

Redactat de

În mijlocul munților Hunedoarei, în comuna Certeju de Sus, unde distanța de orice formă de asistență medicală pare aproape insurmontabilă, un act de compasiune și devotament medical a luat naștere.

Cu determinarea unei echipe conduse de Prof. Dr. Dorel Săndesc și sprijinită de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșanu”, o caravana medicală a adus lumină în inimile și ochii locuitorilor din această zonă izolată.

„Povestea de astăzi este despre medici. Meseria de vocație pe care am ales-o la rândul meu și care m-a determinat să mă dedic total dezvoltării unui sistem medical echitabil, performant și empatic. Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical. În Certeju de Sus, Județul Hunedoara, majoritatea seniorilor nu au mai fost consultați de un medic specialist în ultimii 10 ani. Până acum 24 de medici de diverse specializări au consultat deja 105 pacienți. Medicină internă, cardiologie, oftalmologie și optimetrie, neurologie, ORL, Pneumologie, EKG, analize de laborator. Este minunat când vezi atât de mulți medici care fac cinste vocației noastre de vindecători și își dedică inclusiv timpul lor liber pentru a face bine oamenilor. Într-un cuvânt empatie”, spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Într-un schimb de empatie și încredere, medicii oferă tot ce au mai bun din ei pentru pacienții lor. Fiecare consultație este un act de generozitate și devotament față de cei în suferință. Relația medic-pacient devine astfel o punte solidă, întemeiată pe încredere reciprocă și pe grija sinceră pentru binele celuilalt.

În această acțiune umanitară, societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul medical este absent sau insuficient. Așa cum medicii pentru România au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI demonstrează că pentru inimi pline de compasiune nu există limite. Susținută inclusiv de sectorul privat, această inițiativă este o dovadă că solidaritatea și generozitatea pot schimba vieți.

”Aș vrea să punctez câteva lucruri. Societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul nu ajunge, nu poate sau este depășit. La fel ca puterea exemplului dat de Medici pentru România, care au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI, arată prin fapte că pentru un grup de oameni inimoși nu există nu se poate. Și da, au atras inclusiv sprijinul sistemului privat, prefer să nu menționez numele companiilor care au susținut acțiunea pentru a nu exista interpretări, dar le transmit inclusiv pe această cale că apreciez foarte mult ceea ce fac. – Relația medic-pacient este în sine un schimb foarte clar: în schimbul încrederii pe care ți-o acordă pacientul și apropiații săi, tu ca medic oferi tot ce este mai bun în tine. Întreaga pregătire, întreaga experiență, toată dedicarea și empatia. Fără încredere această relație nu poate să existe sau dacă există nu are cum să ducă la un final pozitiv. Medicii din România formează un corp profesional de excepție care și-a câștigat încrederea prin acte medicale de excepție, în cele mai multe cazuri. Vă rog să nu judecăm excepția drept regulă, pentru că ar însemna să picăm într-o capcană a manipulării care lovește direct și uneori iremediabil în această încredere în relația pacient-medic construită în timp, cu foarte mult efort și emoție, de ambele părți. Acestea fiind spuse, ne întoarcem în sat pentru a continua consultațiile. Fapta bună de sâmbăta asta: 100 de persoane consultate au fost depistate cu tulburări de vedere: 100 de persoane vor primi gratuit ochelari”, mai spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în MInisterul Sănătății.

Advertisement

FOTO: Dr. Alexandru Rogobete

Citeste mai mult ...

Actualitate

Căutările persoanei dispărută în lacul barajului de acumulare de la Sântămărie Orlea, reluate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările persoanei dispărută în lacul barajului de acumulare de la Sântămărie Orlea, de lângă Hațeg, au fost reluate luni dimineață.

Pe timpul nopții, căutările au fost sistate. Din cauza vizibilității reduse, pompierii scafandri nu au mai putut acționa, intervenția fiind reluată în această dimineață.

Dacă nici căutările de astăzi nu vor da rezultate, salvamontiștii spun că vor folosi un echipament de detecție foarte performant, unic la noi în țară, bazat pe inteligență artificială.

“Astăzi vor fi reluate căutările persoanei dispărută în lacul barajului de acumulare de la Sântămăria Orlea de lângă Hațeg. Ieri, scafandri ISU și Salvamont au făcut primele căutări, rămase fără rezultat, datorită vizibilității reduse și suprafeței mari de cercetat. Dacă nici căutările de astăzi nu vor da rezultate, mâine se va folosi pentru căutare cel mai performant detector de persoane aflate sub apă, din lume, bazat pe inteligență artificială”, au informat reprezentanții Salvamont România.

În țară există, în prezent, cinci astfel de detectoare, toate în cadrul serviciilor Salvamont din județele Gorj, Mureș, Harghita, Neamț și Brașov, care, în mai puțin de un an, au reușit să identifice persoanele dispărute în apă în toate cele patru cazuri în care au intervenit.

Advertisement

Reamintim că, o persoană posibil înecată este căutată în „Barajul Mare” de la Sântămărie Orlea, lângă orașul Hațeg. Alerta s-a dat duminică, mai multe echipe de intervenție cercetând apele, dar fără rezultat.

Sursa foto: Salvamont România -Dispeceratul Național Salvamont
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate