Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Fratele „Regelui Manelelor”, Nicolae Guţă, condus pe ultimul drum de sute de oameni!

Publicat

pe

Aproape întreaga suflare din Iscroni, de lângă Petroşani, s-a adunat, ieri, să-i aducă un ultim omagiu lui Samir Lingurar. La funeralii a luat parte şi celebrul cântăreţ, originar din Valea Jiului

gutza-mormantareAproximativ şapte sute de oameni s-au adunat, ieri, în curtea vilei din Iscroni, de lângă Petroşani, a celebrului cântăreţ de manele Nicolae Guţă, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe fratele acestuia, Samir Lingurar, răpus de o boală necruţătoare. Rude, prieteni apropiaţi, dar şi localnici, cu toţii s-au strâns la casa manelistului din Valea Jiului pentru a lua parte la înmormântare şi să fie alături de familia îndoliată. La ceremonia funerară a participat şi Nicolae Guţă, supranumit şi „regele manelelor”. Vizibil afectat de durerea sfâşietoare a pierderii fratelui, acesta a plâns, aproape necontenit, pe parcursul desfăşurării înmormântării.

Înghesuială la pomană

Slujba de înmormântare a avut loc la vila de la Iscroni şi a fost oficiată de un sobor format din şapte preoţi, iar rudele au închiriat două autobuze pe care le-au pus la dispoziţia celor care au dorit să îl conducă pe ultimul drum pe Samir Lingurar până în cimitirul „Sfântul Gheorghe” din Sălătruc, de lângă Petroşani, acolo unde îşi dorm somnul de veci şi părinţii „regelui manelelor”.

Fratele manelistului Nicolae Guţă suferea de o formă severă de cancer de piele şi a murit sâmbăta trecută

Fratele manelistului Nicolae Guţă suferea de o formă severă de cancer de piele şi a murit sâmbăta trecută

Mai multe maşini de lux s-au încolonat şi microbuzele, ce au purtat fotografia lui Samir Lingurar, au urmat îndeaproape cortegiul funerar spre cimitir, unde au fost depuse zeci de coroane de flori. Pentru buna desfăşurare a funeraliilor şi pentru ca traficul să nu fie blocat de sutele de oameni care s-au încolonat în cortegiul funerar, poliţia din Aninoasa a ieşit cu tot efectivul în stradă. Mai multe echipaje de poliţie au dirijat circulaţia pe DN-66 A, care a fost parţial îngreunată, dar şoferii au claxonat în semn de respect.

Îmbrăcat simplu, într-un trening negru, şi purtând un fes pe cap, Nicolae Guţă a stat la căpătâiul fratelui său pe tot parcursul slujbei de înmormântare.

Nicolae Guta

A plâns mult, declarând, cu glasul stins, că se ajutau mult şi ţineau enorm unul la altul şi că i-a compus acestuia o ultimă piesă. „Îl iubeam foarte mult pe Samir”, a spus, cu lacrimi în ochi, Nicolae Guţă. De câteva ori, acesta a fost luat de lângă sicriul în care se afla trupul neînsufleţit de către apropiaţi, care l-au menajat pe motiv că are probleme cardiace şi rudele s-au temut să nu-şi agraveze şi mai tare boala.

Advertisement
Fiica lui Guţă, Nicoleta, a stat şi ea la căpătâiul unchiului ei, vizibil afectată de tragedie

Fiica lui Guţă, Nicoleta, a stat şi ea la căpătâiul unchiului ei, vizibil afectată de tragedie

 

 

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

 

Advertisement

 

La finalul ceremoniei religioase, preoţii i-au invitat pe toţi cei care au participat la înmormântare să ia parte la pomana organizată la un restaurant select, aflat la ieşirea din Petroşani. Acolo, cei veniţi să-i aducă un ultim omagiu lui Samir Lingurar s-au îmbulzit, dar spiritele s-au calmat când au fost asiguraţi de membrii familiei că porţiile ajung la toată lumea.

 

Răpus de cancer

Fratele lui Nicole Guţă, Samir Lingurar s-a stins din viaţă la vârsta de 43 de ani, pe patul de spital la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, după mai multe săptămâni în care a agonizat. El suferea de o formă severă de cancer de piele, maladie ce i-a fost descoperită în anul 2011, şi se afla în metastază generalizată, doar aparatele mai ţinându-l în viaţă în ultima perioadă. În ciuda faptului că a fost operat, aflându-se sub tratament inclusiv într-o clinică din Austria, boala a recidivat. Mai mult decât atât, în ultima vreme, s-a agravat rapid, iar Samir Lingurar nu a mai putut lupta cu maladia grea şi, sâmbătă dimineaţă, şi-a dat ultima suflare. Cum în ziua Sfântului Ioan nu se oficiază ceremonii de înmormântare, fratele lui Nicolae Guţă a fost condus pe ultimul drum abia ieri, la patru zile de la deces.

Advertisement

Diana Mitrache
Ramona Ştefan

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate