Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

“Târgul European al Castelelor”. Cele mai importante obiective turistice din țară „își spun” povestea, într-o atmosferă medievală, la Hunedoara

Publicat

pe

Castelul Corvinilor de la Hunedoara va fi gazda unei noi ediții, a opta, a „Târgului European a Castelelor”, eveniment care se va desfășura în 26 și 27 mai, în curtea exterioară a impunătorului monument medieval. Cetăţi, castele, muzee, și alte obiective turistice importante din toată ţara își vor face cunoscută oferta turistică și își vor putea prezenta principalele elemente de atracție turistică și istorică.

“Vineri şi sâmbătă (26 -27 mai 2023) vă aşteptăm în curtea exterioară a Castelului Corvinilor la ediţia din acest an a „Târgului European al Castelelor”. Cetăţi, castele şi muzee, obiective turistice importante din toată ţara se prezintă publicului în standuri dedicate, la Muzeul Castelul Corvinilor”, au transmis reprezenții Primăriei Hunedoara.

La ediția din acest an a evenimentului, găzduit de Castelul Corvinilor, vor participa 18 expozanți din toată țara. Astfel, îşi vor spune povestea, la standuri: Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Castelul Karolyi – Carei, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Cetatea Medievală Mălăieşti, Palatul Brukenthal, Muzeul Naţional Brukenthal, Cetatea Feldioara, Cetatea medievală Râşnov, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte – Potlogi, Cetatea Fărăgaş, Castelul Teleki, Cetatea Deva, Muzeul Memorial „Octavian Goga”, Cetatea de Scaun a Sucevei, Castelul Sturdza – Miclăuşeni, Cetatea Ardud, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judeţului Hunedoara, și, bineînțeles, Muzeul Castelul Corvinilor.

Tabere şi ateliere medievale, dansuri și lupte cavalerești, în cele două zile

Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cele două zile ale evenimentului, se vor organiza mai multe activități destinate în special publicului, derulate tot în „Curtea Husarilor” (curtea exterioară): lupte medievale, dansuri, lecții de tir cu arcul, lecții de spadă.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 26 mai, la ora 10:00. Între orele 10:00 și 20:00, publicul prezent va putea lua parte la un program interactiv: tabere şi ateliere medievale, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medievale, spectacol cu efecte pirotehnice, cascadorie şi lupte cavalereşti – reprezentaţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu. Și a doua zi a evenimentului, sâmbătă, 27 mai, se anunță a fi una la fel de plină (program interactiv cu publicul: lupte medievale, dansuri, lecţii de tir cu arcul, lecţii de spadă – reprezentanţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Cavalerilor Cetăţii Roşii – Sibiu), conform programului evenimentului dat publicității.

Târgul European al Castelelor” este organizat de Primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor. Evenimentul, ce ajunge la cea de-a VIII-a ediție, este unic în România și doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa.

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate