Actualitate
Țările cu cele mai mari venituri din industria de gambling
Un subiect de interes în societatea modernă, un hobby pentru timpul liber disponibil de la începutul secolului nu doar offline, ci și online, jocurile de noroc i-au fascinat pe oameni încă din cele mai vechi timpuri ale civilizațiilor.
Au fost descoperite dovezi arheologice cu privire la practicarea de jocuri pe diverse teritorii, de exemplu zaruri, ilustrații și mai târziu scrieri cu privire la importanța norocului în viața oamenilor.
În ultimul secol, jocurile de noroc au devenit o importantă categorie de divertisment, dar și o tot mai importantă categorie de venituri pentru economie. Cele mai multe state au implementat reglementări legislative foarte clare pentru acest domeniu, ajungând să colecteze sume foarte mari din taxe și impozite. Se estimează că aproximativ 1.6 miliarde de persoane din întreaga lume participă la jocurile de noroc online.
Și în România, jocurile de noroc se practică legal în o mulțime de locații dedicate în toate zonele țării, mai ales în marile orașe. Agenții de pariuri sportive, săli de jocuri cu sloturi, cazinouri cu jocuri de masă precum ruletă sau blackjack și cluburi de poker sunt astăzi ușor de identificat în jurul nostru. De la pariuri sportive la jocuri ca la aparate, bingo, poker, table sau altele, jocurile de noroc se pot practica în prezent în 100% legalitate și siguranță pe internet.
Sumele generate în economie de jocurile de noroc sunt însemnate și în România, existând o industrie ce generează zeci de mii de locuri de muncă plus multe alte beneficii indirecte pentru economie.
România nu se află în partea superioară a topului țărilor cu cele mai mari venituri din industria de gambling. Iată însă care sunt țările care generează cele mai mari încasări din această formă de divertisment, potrivit unui material publicat de swlondoner.co.uk.
Statele Unite ale Americii
Principala economie la nivel mondial este fruntașă desigur la partea de venituri din jocuri de noroc. Las Vegas este considerat capitala internațională a jocurilor de cazino. În SUA, cazinourile sunt permise nu doar în Nevada, ci și în alte state. În cele mai multe cazuri, sunt permise loteriile de stat, dar sunt interzise jocurile de noroc pe internet, pentru a proteja investițiile de profil din mediul offline. Delaware, New Jersey și Nevada au legalizat inclusiv jocuri de noroc online.
Regiunea Administrativă Specială Macao a Republicii Populare Chineze, un mic teritoriu cu statut de regiune autonomă de pe coasta de est a Chinei, este singura jurisdicție legală de jocuri de noroc din China. Țara cu cea mai mare populație din lume nu permite pe restul teritoriului său jocurile de noroc. Macao prosperă însă datorită turiștilor, fiind o a doua capitală internațională a jocurilor de noroc. Se estimează că loteria, pariurile sportiv și cazinourile din Macao aduc venituri estimate la peste 70 de miliarde de dolari în fiecare an.
Franţa
Iată și un prim stat european ce se evidențiază în domeniul jocurilor de noroc. În 2019, nu mai puțin de 17,4 milioane de cetățeni francezi au participat la activități de gambling. Între timp, pandemia a afectat acest domeniu, care pare să revină în 2022 la strălucirea anterioară. Jocuri de cărți, cazinouri live, case de pariuri sportive și pariuri pe curse de cai sunt disponibile în Franța pentru cei pasionați de astfel de distracție.
În anii trecuți, valoarea pieței de gambling din Italia a fost asemănătoare cu cea din Franța. Italienii sunt pasionați de jocuri de noroc, iar turismul din Italia aduce și mai multe venituri în acest domeniu. În comparație cu regulile de jocuri de noroc ale altor țări europene, cele ale Italiei sunt considerate mai lejere, în favoarea industriei de profil.
Actualitate
Consultare publică pentru amenajarea Parcului din Cartierul Dealul Paiului, Deva
Primarul municipiului Deva, Lucian Ioan Rus, invită toți cetățenii din zona blocurilor sociale 1-9, strada Zăvoi și din zonele adiacente, să participe la o consultare publică privind proiectul de amenajare a Parcului din Cartierul Dealul Paiului. Evenimentul va avea loc joi, 28 noiembrie 2024, la ora 16:00, la blocul 6 de pe strada Zăvoi.
„Este esențial ca fiecare cetățean să aibă un cuvânt în deciziile care privesc dezvoltarea municipiului nostru. Consultările publice sunt un instrument prin care ne asigurăm că proiectele propuse sunt în acord cu nevoile comunității. Vă invit să veniți în număr cât mai mare, să ne împărtășiți ideile și sugestiile dumneavoastră, pentru a construi împreună un oraș mai bun pentru toți,” spune Lucian Ioan Rus, primarul municipiului Deva.
Aceasta este o oportunitate importantă pentru comunitate de a se implica activ în dezvoltarea și îmbunătățirea spațiilor publice ale municipiului Deva. Proiectul vizează crearea unui parc modern, care să îmbunătățească calitatea vieții în zonă și să ofere locuitorilor facilități recreative, contribuind astfel la revitalizarea unui spațiu verde destinat întregii comunități.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
Actualitate
Ursul brun surprins în Parcul Național Retezat – un simbol al unui ecosistem sănătos
O cameră de monitorizare a faunei amplasată de Administrația Parcului Național Retezat a surprins imagini impresionante cu un urs brun în habitatul său natural. Această apariție reconfirmă diversitatea și complexitatea ecologică a unuia dintre cele mai valoroase parcuri naționale din Europa.
Parcul Național Retezat, cu habitate naturale variate și puțin afectate de intervenția umană, găzduiește o populație sănătoasă de carnivore mari, precum râsul, lupul și ursul brun. Prezența acestora în vârful piramidei trofice este un indicator cheie al stării de conservare a ecosistemelor din parc.
”Urs (Ursus arctos) surprins de o cameră de monitorizare a faunei amplasată în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Prezența Ursului brun (Ursus Arctos) în Parcul Național Retezat National Park demonstrează încă o dată complexitatea mediului natural și diversitatea habitatelor naturale prezente aici. Existența populației de urs, demonstrează că și celelalte specii de animale din habitatele ursului sunt menținute într-o stare bună de conservare. Carnivorele mari, aflate în vârful piramidei trofice, sunt elemente cheie în relațiile ecologice ce guverneaza cadrul natural și dovada vie a unui ecosistem sănătos. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puțin modificate de intervenția umană Parcul Național retezat adăpostește un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.
Parcul Național Retezat, care adăpostește peste 55 de specii de mamifere – reprezentând mai mult de 23% din mamiferele terestre ale Europei –, oferă condiții ideale pentru supraviețuirea carnivorelor mari europene. Aceste specii joacă un rol crucial în menținerea echilibrului natural al habitatelor montane.
Imaginile surprinse de echipele de monitorizare subliniază importanța protejării acestor medii unice și evidențiază rolul Parcului Național Retezat în conservarea biodiversității. Autoritățile continuă eforturile de monitorizare și protecție, încurajând publicul să respecte regulile de vizitare pentru a menține integritatea acestui spațiu natural deosebit.
CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT
Actualitate
Ultima zi pentru plata chiriilor și ratelor la locuințele sociale și ANL din Deva
Direcția de Asistență Socială Deva informează chiriașii locuințelor sociale, ANL și ale celor construite din fonduri de stat că ultima zi pentru plata chiriilor, ratelor și taxelor comune la casieria instituției este joi, 28 noiembrie 2024.
Vineri, 29 noiembrie 2024, casieria va fi deschisă exclusiv pentru operațiuni de închidere de lună, cum ar fi gestionarea creanțelor și debitelor pentru imobilele aflate în proprietatea municipiului.
Chiriașii și beneficiarii sunt avertizați că neachitarea obligațiilor financiare la termenul scadent va atrage penalități de întârziere, conform contractelor de închiriere sau de vânzare-cumpărare în rate.
”Direcția de Asistență Socială Deva aduce la cunoștința chiriașilor din locuințele sociale și camerele de cămin, locuințele ANL și locuințele construite din fondurile statului că ULTIMA ZI operațională a lunii pentru plata chiriilor, ratelor și taxelor comune la casieria instituției este joi, 28 noiembrie 2024. Plățile se pot efectua în numerar sau cu cardul, între orele 8:30 – 11.00 și 12:30 – 15:00. În ultima zi lucrătoare a lunii (vineri, 29 noiembrie 2024), casieria va efectua doar operațiuni de închidere de lună și situația creanțelor și debitelor pentru imobilele din fondul locativ aflat în proprietatea Municipiului Deva. INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.599 și 0254.218.030 / Tasta 6 (Casierie), în timpul programului de lucru. DE REȚINUT! Neachitarea la termenul scadent a obligațiilor de plată atrage penalități de întârziere, conform contractelor de închiriere sau de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuințelor”, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ilie Bolojan noul președinte PNL (PE)
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Accident rutier pe DJ 672, la Rișca: Două persoane au fost transportate la spital
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Călin Georgescu, preferatul hunedorenilor în primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 19,89 la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 13:00
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri prezidențiale – Turul 1. Călin Georgescu, candidat independent, a câștigat în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 29,23 % la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 15:00
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Călin Petru Marian, după exercitarea dreptului de vot: ”Am votat pentru prosperitatea poporului român, pentru demnitate, pentru un parcurs european”