Connect with us
Data: 13/01/2025
.

Stiri nationale

Tenis: Gabriela Ruse a câştigat Grupa A a turneului Winners Open

Publicat

pe

Gabriela Ruse a câştigat Grupa A a turneului demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, vineri, după ce a învins-o pe Irina Bara cu 7-5, 6-4, în ultimul lor meci, într-o oră şi 37 de minute. Cele două jucătoare erau deja calificate în semifinalele competiţiei. În primul set, Ruse (177 WTA) şi Bara (159 WTA) au mers cap la cap până la 3-3, când Irina a reuşit un break. Ea nu a profitat de acest avantaj, iar Ruse a recuperat break-ul înclinând balanţa pe finalul setului, adjudecat cu 7-5. În actul secund, Bara a avut minge de 3-0, dar nu a reuşit să o fructifice şi Ruse a restabilit egalitatea, 2-2. Gabriela a continuat momentul bun cu alte două ghemuri legate, desprinzându-se la 4-2. Bara a revenit şi a egalat, 4-4, dar Ruse a fost mai bună pe final şi s-a impus cu 6-4. În clasamentul final, Ruse a ocupat primul loc, cu două victorii, urmată de Irina Bara, o victorie, şi Georgia Crăciun. Vineri, de la ora 17:00, are loc şi ultimul meci din Grupa B, între Irina Begu şi Jaqueline Cristian. Primele două clasate în fiecare grupă se califică în semifinalele primului turneu de tenis care are loc în România de la ridicarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus. Turneul feminin dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari desfăşoară pe zgură la baza sportivă Winners Sports Club din Cluj-Napoca, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus. Accesul publicului este interzis, meciurile fiind transmise live pe postul DigiSport şi pe pagina de Facebook a Sports Festival. Sâmbătă vor avea loc semifinalele, iar duminică e programată finala. Meciul demonstrativ de dublu mixt în care vor evolua câştigătoarea turneului, Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil este programat la 5 iulie de la ora 16:30. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Stiri nationale

Peste 1.500 kilometri de șosele și căi ferate au primit acord de mediu în 2024 și urmează să intre în construcție

Publicat

pe

Redactat de

Peste 1.500 de kilometri de șosele și căi ferate au primit acord de mediu, în 2024, urmând să fie construite în anii următori, iar alți aproximativ 1.000 de kilometri de infrastructură rutieră și feroviară se află în procedură de evaluare a impactului asupra mediului, în vederea emiterii sau revizuirii actelor de reglementare, a declarat președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Potrivit raportului anual al Serviciului Autorizări și Evaluare Impact, din cadrul ANPM, pe parcursul anului trecut s-au aflat în derulare 18 proiecte de infrastructură rutieră propuse de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șapte de infrastructură de cale ferată al căror titular este Compania Națională de Căi Ferate (CFR), precum și patru proiecte de navigație, unul de ecologizare a Dunării, unul de prospecțiuni geologice, patru proiecte de telecomunicații și două pentru amenajare hidroenergetică, se arată într-un comunicat al agenției, remis luni AGERPRES.

‘De la un an la altul, a crescut numărul proiectelor de infrastructură, iar acest lucru se vede deja în multe locuri din țară, unde se circulă mai bine pe șosea sau pe calea ferată. Aproape 2.500 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres și căi ferate s-au aflat în procedură de evaluare pe tot parcursul anului trecut, 60% din acestea fiind deja finalizate cu acorduri de mediu sau cu revizuiri de acorduri de mediu, iar celelalte 40% aflându-se în procedură, conform Legii 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului’, a susținut Păștinaru, citat în comunicat.

Dacă în privința proiectelor de infrastructură rutieră au fost deja finalizate acordurile de mediu pentru aproape 760 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, proiectele de infrastructură feroviară finalizate totalizează peste 740 de kilometri.

‘Munca din cadrul Direcțiilor Controlul Poluării și Reglementări și Conservarea Naturii, Biodiversitate este extrem de importantă în derularea procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, în cazul tuturor proiectelor de anvergură, care se desfășoară pe teritoriile mai multor județe. După analiza tehnică a fiecărui proiect propus spre aprobare, experții noștri verifică amplasamentele proiectelor, participă la Comisiile de Analiză Tehnică, urmăresc propunerile formulate în timpul dezbaterilor publice, abia apoi redactează Decizia etapei de încadrare, în vederea emiterii Acordului de mediu’, a explicat președintele ANPM.

Advertisement

Pe lista proiectelor care se află la ANPM în procedură de evaluare a impactului asupra mediului (EIA) în vederea emiterii/revizuirii actelor de reglementare se află: acord de mediu pentru proiectul ‘Autostrada Baia Mare-Suceava, lot II Bistrița-Vatra Dornei’, titular CNAIR (62,137 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Autostrada București – Alexandria’, titular CNAIR (77,02 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Drum expres Buzău – Brăila’, titular CNAIR (112,440 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Drum expres București – Târgoviște’, titular CNAIR (62,21 km); acord de mediu pentru proiectul ‘ Drum expres DN 7C – Transfăgărășan’, titular CNAIR (lucrări de intervenții între km 104 + 000- km 130 + 800; total 26,8 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Drum expres Găești – Ploiești’, titular CNAIR (81,576 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Autostrada Filiași – Drobeta Turnu Severin’, titular CNAIR (82, 658 km); acord de mediu ‘TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – A2 și Chiciu – Drajna’, titular Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic, în zona de est și sud – județele Galați, Brăila, Ialomița și Călărași (170,9 km); acord de mediu pentru proiectul ‘Modernizarea liniei de cale ferată Coșlariu – Cluj-Napoca’, titular CFR SA (106,35 km); acord de mediu pentru proiectul ‘RK linia CF și aparate de cale, Linia 702 Fir II, Buzău – Făurei, km 167+430 – km 129 + 010’, titular CFR SA (38,60 km).

 

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 70 de turiști, salvați de pe munte, în ultimele 24 de ore. Cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni

Publicat

pe

Redactat de

Un număr de 72 de persoane au fost salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore, de către salvamontiști. Dintre acestea, 29 au fost transportate la spital, a informat, duminică, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 70 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

10 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,

9 apeluri pentru Salvamont Voineasa,

6 apeluri pentru Salvamont Gorj,

Advertisement

5 apeluri pentru Salvamont Lupeni,

5 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic,

5 apeluri pentru Salvamont Cluj,

4 apeluri pentru Salvamont Predeal,

4 apeluri pentru Salvamont Prahova,

Advertisement

4 apeluri pentru Salvamont Maramureș,

4 apeluri pentru Salvamont Sibiu,

3 apeluri pentru Salvamont Harghita,

3 apeluri pentru Salvamont Alba,

2 apeluri pentru Salvamont Județul Brașov,

Advertisement

2 apeluri pentru Salvamont Mureș,

2 apeluri pentru Salvamont Bihor,

2 apeluri pentru Salvamont Neamț.

“În cazul acestor intervenții au fost salvate 72 de persoane. Dintre acestea, 29 au fost transportate cu Ambulanțele SAJ, SMURD sau SALVAMONT pentru transport la spital, iar restul au primit acordul să fie transportate cu mașinile aparținătorilor. S-au primit și 67 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile”, au informat reprezentanții Salvamont România.

 

Advertisement
Sursa foto: Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont
Citeste mai mult ...

Politic

Coaliţia a decis datele alegerilor prezidenţiale – 4 mai şi 18 mai; Crin Antonescu rămâne candidatul comun

Publicat

pe

Redactat de

Formaţiunile politice din coaliţia de guvernământ au convenit, miercuri seara, ca primul tur al alegerilor prezidenţiale să aibă loc pe data de 4 mai, iar turul al doilea pe 18 mai.

Potrivit unui comunicat de presă al PNL, Crin Antonescu rămâne candidatul comun al coaliţiei la funcţia de preşedinte al României.

Decizia referitoare la data alegerilor ţine cont de nevoia ca turul întâi al alegerilor să aibă loc în acelaşi timp cu alegerile parţiale din anumite judeţe (alegeri pentru primari în 13 comune, pentru Primăria Buşteni, Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean Bihor) şi cu necesitatea ca datele alegerilor să nu se suprapună cu sărbătorile de Paşte şi Florii, a precizat sursa citată.

Astfel, săptămâna viitoare Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă şi hotărârea necesare respectării deciziilor coaliţiei.

„Coaliţia a reconfirmat că domnul Crin Antonescu rămâne candidatul acesteia pentru alegerile prezidenţiale”, se arată în comunicatul citat.

Advertisement

 

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate