Connect with us
Data: 29/04/2025
.

Sport

Tenis paralimpic: Finală ITF pentru deveanca Cristina Deac

Publicat

pe

Sportiva Cristina Deac, de la CSM Deva, își continuă seria evoluțiilor remarcabile în circuitul mondial ITF la tenis paralimpic. Jucătoarea pregătită de Andru Târnovean a participat, recent, la două turnee care s-au desfășurat la București, unde a obținut rezultate remarcabile.

Și-a adăugat la palmares și o semifinală

Capitala României a găzduit, în această lună, două turnee de tenis paralimpic din circuitul mondial ITF, Bucharest Open și Kaufland – BRD. În cele două turnee Cristina a evoluat atât la simplu, cât și la dublu. Dacă în proba de simplu sportiva de la CSM Deva s-a oprit, în ambele cazuri, în sferturile de finală, Cristina Deac a obținut rezultate mult mai bune în proba de dublu, unde a făcut pereche cu austriaca Christina Pesendorfer. Dacă în primu turneu de la București Cristina și partenera sa din Austria au ajuns în semifinale, în cel de-al doilea au jucat în ultimul act, foiind învinse de perechea formată din Emily Donnan (Marea Britanie) și Ju Youn Park (Coreea de Sud). Pentru Cristina Deac este prima finală din acest an, deveanca, mai având și alte patru semifinale la dublu, în afară de cea mai sus menționată de la București. Deveanca a mai atins semifinalele la dublu la Polish Open la Plock Polonia) , alături de Elisabeth Williams, din SUA, la Camozzi Open, de la Brescia (Italia), alături de italianca Marianna Lauro, și la două turnee în Croația, la Zagreb Open și, respectiv, Sirius Open, unde Cristina Deac a făcut pereche cu Alina Mosko (Letonia).

Actualitate

România, prima în Europa la Tae Kwon-do ITF, cu aport hunedorean

Publicat

pe

Redactat de

 

La Sarajevo, capitala Republicii Bosnia&Herțegovina, s-a disputat o nouă ediție a Campionatului European de Tae Kwon-do ITF, competiție la care au participat și practicanți de arte marțiale din România. Așa cum ne-au obișnuit, sportivii români au avut o comportare de excepție, terminând concursul pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 44 de medalii, dintre care 13 de aur, 9 de argint și 22 de bronz.

La acest succes au pus umărul, în mod serios, și sportivi din județul Hunedoara. Cea mai medaliată dintre conjudețenii noștri a fost senioara Roxana Gheorghiță, de la Cristal Hațeg, unde este antrenată de Cosmin Oprescu, președintele federației autohtone de specialitate, care a urcat de patru ori pe podium, fiind campioană continentală la tehnici speciale echipe, medaliată cu argint la spargeri forță echipe și a treia în probele individuale de luptă și tehnici speciale.

La europene au fost prezenți și patru sportivi de la CS Pantera Neagră Petroșani, antrenați de Ionuț Lăscău, care au fost, la rândul lor, medaliați. Astfel, junioara Elena Șamotă a devenit campioană continentală cu echipa de tull și vicecampioană la tehnici speciale individual. Campion european este și juniorul Alexandru Ienulesc, cu echipa de tehnici speciale, iar sora acestuia, prejunioara Raluca Ienulesc este dublă medaliată cu bronz în probele pe echipe la luptă și, respectiv, tehnici speciale. De asemenea, cei din Vale și-au mai adăugat în panoplie și o medalie de argint, cucerită de senioara Anemona Nagy, cu echipa de spargeri forță. Debutant la această competiție a fost Raul Petca, de la ACS Red Tigers Călan, antrenat de Cristian Popa, care, deși nu a urcat pe podium, a avut o evoluție promițătoare.

Pe lângă primul loc în clasamentul cumulat pe națiuni, practicanții de Tae Kwon-do din România au mai fost primii în ierarhia generală a juniorilor la general și masculin, dar și la seniori băieți, și pe locul al treilea la în clasamentul general al seniorilor, în cel de la masculin de la aceeași categorie de vârstă, precum și al prejuniorilor.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

A început proiectarea noului stadion din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Proiectul noului stadion de la Hunedoara face pași importanți pentru a deveni și realitate. Luni, 28 aprilie, a fost emis ordinul de începere a proiectării, iar marți, 29 aprilie, cei specializați în domeniu au făcut o primă vizită la faţa locului.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Vizită în teren

Compania Naţională de Investiţii a emis ordinul de începere a lucrărilor, mai precis a proiectării, în cadrul contractului de construire a noului stadion de la Hunedoara, semnat pe 15 aprilie 2025, cu asocierea de firme ce va realiza lucrarea. În cursul zilei de marți, 29 aprilie, reprezentanţii firmei de proiectare şi cei ai societăţii care s-a ocupat de studiul de fezabilitate pentru noul stadion au venit la Hunedoara pentru o primă serie de discuţii detaliate cu primarul Dan Bobouţanu şi specialişti din cadrul Primăriei.

Ultimul meci pe actuala arenă?

Reprezentanții municipalității de pe Cerna mai transmit că, după o discuţie avută la sediu, cu planşele în faţă, s-a făcut şi o vizită la actualul stadion, astfel încât proiectanţii să se familiarizeze şi mai bine cu situaţia din teren. În plus, conform reprezentanților Primăriei municipiului Hunedoara, meciul Corvinului din etapa a VI-a, penultima a play-out-ului din Liga 2, seria B, cu CSC Dumbrăvița, programat sâmbătă, 3 mai, de la ora 11:00, ar putea fi ultimul pe care „corbii alb-albaștri” îl dispută pe actuala arenă.

A fost o întâlnire, cred eu, foarte utilă pentru că dorim să parcurgem corect fiecare pas. Este cel mai mare proiect de infrastructură derulat în municipiul Hunedoara din 1990 încoace, o investiţie în valoare de aproximativ 64 de milioane de euro din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii. Proiectul este unul destul de complex, având în vedere că noul stadion va fi unul la cele mai noi standarde şi trebuie ridicat pe amplasamentul vechiului stadion. În paralel cu proiectarea tehnică, făcută de firma desemnată, noi trebuie să ne ocupăm de demolare. S-ar putea ca partida de sâmbătă 3 mai 2025, să fie ultimul meci oficial jucat de Corvinul pe vechiul stadion. Repet: s-ar putea! Nu suntem încă foarte siguri, din cauză că trebuie desemnată firma care va face demolarea tot prin licitaţie şi mai sunt şi alţi factori care pot influenţa ritmul în care se parcurg etapele legale şi regulamentare”, a anunțat primarul Dan Bobouțanu, conform paginii oficiale a Primăriei municipului Hunedoara.

Advertisement

Deva, posibilă gazdă temporară pentru Corvinul

Pe de altă parte, edilii din Hunedoara au început demersurile pentru găsirea unei gazde temporare pentru Corvinul, o variantă luată în calcul fiind stadionul din Deva. „În paralel, se fac demersuri pentru a se licenţia pentru Liga a II-a stadionul de la Deva, locul în care dorim să ne „mutăm” până la inaugurarea noului stadion de la Hunedoara”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, conform unui comunicat de presă postat pe pagina oficială de socializare a administrației de pe malurile Cernei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Scor fluviu realizat de West Deva

Publicat

pe

Redactat de

După o pauză competițională datorată acțiunilor echipelor naționale, s-au reluat întrecerile interne din futsal. Printre protagoniste s-au numărat și echipele de seniori și juniori de la ACS West Deva.

Un 15-0 care spune tot

În play-out-ul din Liga 1, ACS West Deva a întâlnit, pe teren propriu, în etapa a VI-a, pe Mausoleul Mărășești, într-un meci care părea a fi un derby pentru desemnarea câștigătoarei acestei părți a campionatului. Nu a fost deloc așa, devenii reușind o victorie la un scor fluviu, 15-0 (8-0), și, chiar dacă mai este un tur de jucat, și-au asigurat primul loc în play-out, unde mai participă și Luceafărul Buzău. În play-out evoluează echipele pe locurile 5-8 din sezonul regular, care au intrat în competiție cu punctele obținute acolo, dar CFR Timișoara s-a retras din competiție și, astfel, nu retrogradează nicio echipă. În atare condiții, se joacă în sistem tur-retur–tur, iar fiecare participantă stă în câte o rundă în fiecare secțiune. În urma victoriei cu 15-0 și ținând cont că fiecare echipă mai are de jucat câte două meciuri, cei de la ACS West, care au 26 de puncte, vor termina pe primul loc, îndeplinindu-și obiectivul, în urma lor fiind situate Mausoleul Mărășești (17) și Luceafărul Buzău (9), iar clasamentul nu mai poate suferi modificări. Etapa viitoare devenii stau, urmând a se juca meciul Buzău – Mărășești. ACS West va reveni pe parchet în al doilea weekend din mai, când va juca acasă cu Luceafărul Buzău și va încheia campionatul, o săptămână mai târziu, cu o deplasare la Mausoleul Mărășești.

Juniorii, aproape de o frumoasă surpriză

Și juniorii de la ACS West Deva au jucat pe teren propriu, în seria 2 din Liga Elitelor, acolo unde au ajuns primele opt echipe din țară. Devenii au întâlnit liderul cu punctaj maxim, FK Odorheiu Secuiesc și au fost aproape de o surpriză, însă, după 3-2 la pauză, au cedat, în final, cu 4-6. După această înfrângere, cei de la West nu se mai pot califica în Final Four, acolo unde vor merge Odorheiul și CSM Târgu Mureș, care a câștigat, cu 6-2, deplasarea de la Șoimii Șimand. În ultima etapă, programată în jurul datei de 12 mai, va fi un duel la distanță între Deva și Șimand pentru locul al treilea. Ambele echipe au câte trei puncte, devenii având avantajul golaverajului, – 1 față de -20 al arădenilor, și vor juca în deplasare, ACS West la Târgu Mureș, iar Șimandul la Odorhei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate