Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Tenisul de câmp e promovat în rândul tinerilor din comuna Buceş

Publicat

pe

Primăria sprijină mişcarea sportivă

Elevii, dar şi restul locuitorilor au la dispoziţie o bază bine dotată, dar şi un instructor de specialitate

Administraţia publică locală din comuna Buceş acordă o atenţie deosebită tinerilor investind fonduri importante atât în infrastructura şcolară, cât şi în ceea ce priveşte bazele destinate recreerii, dar şi practicării sportului de performanţă. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor sportive prin fondurile alocate în ultimii ani, în comuna Buceş a fost construită o bază dotată cu două terenuri de minifotbal, unul de iarbă, o sală de sport. În faza de proiect se află un treren ultramoden care urmează a fi omologat pentru competiţii judeţene şi nu numai.

Traian-Achim„Pentru noi cei din administraţia publică locală a comunei Buceş, tinerii reprezintă una din preocupările principale. Tocmai de aceea o serie de proiecte derulate pe parcursul anilor au avut în vedere modernizarea infrastructurii şcolare care asigură la această dată condiţii optime de desfăşurare, atât a activităţilor şcolare cât şi a celor extraşcolare”, a precizat edilul comunei Buceş, Achim Mărcuş (foto mic).

De la handbal, la sportul cu racheta

13040079Plecând de la faptul că în comuna Buceş funcţionează de doi ani un Centru de Pregătire Sportivă denumit „Micii campioni”, care se bucură de sprijinul administraţiei publice locale, în acest an, pe lângă echipele de handbal fete sau cele de fotbal, elevii de aici au posibilitatea să activeze în cadrul unui club nou înfiinţat, respectiv cel de tenis de câmp. În acest sens, administraţia publică locală a pus la dispoziţia copiilor interesaţi să deprindă tainele acestui sport un instructor de specialitate. „Mă bucur că tinerii din comuna noastră sunt dornici să participe la activităţile sportive desfăşurate pe parcursul anului şi, aşa cum este şi normal, administraţia publică locală a comunei sprijină astfel de manifestări. Prin investiţiile derulate în aceşti ani am încercat să le asigurăm posibilitatea de a putea practica diverse discipline sportive într-un mod organizat şi în cadrul unei baze sportive adecvate”, a spus primarul Traian Achim Mărcuş.

Printre evenimentele sportive care urmează să se desfăşoare în acest an la Buceş se află şi „Cupa 1 Iunie” care va fi organizată în colaborare cu Direcţia Judeţeană a Sportului şi Tineretului (DJST) Hunedoara.

Advertisement

Maria Hogman
Iulian Stroia

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate