Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Termocentrala va fi repornită joi dimineața, iar apa caldă va ajunge la deveni abia sâmbătă

Publicat

pe

Aproximativ 50 de angajați de la Termocentrala Mintia au reluat protestele, deși instanța de judecată a declarat, marți, ilegală greva. Nemulțumiți de această decizie, o parte dintre energeticieni a continuat și miercuri protestele în curtea societăți. Cele două sindicate de la termocentrală au anunţat că nu sunt implicate în această acţiune şi au insistat ca oamenii să reia activitatea, în condiţiile în care unitatea de producţie va trebui repornită joi dimineaţa, la ora 8:00. În condițiile în care centrala va fi repornită joi dimineața, apa caldă va ajunge la robinetele devenilor abia sâmbătă sau duminică, deoarece instalația va trebui umplută cu apă.

 

Protestatarii sunt nemulțumiți de decizia instanței de judecată, care a declarat greva ilegală, dar și de faptul că administrația societății nu achită drepturile bănești restante de șase luni.

„Noi, liderii de sindicat le-am transmis oamenilor care este situația și că trebuie să reia activitatea, dar ei au spus că își asumă, fiind practic un protest individual. Sunt angajați care au venit și din concediu sau din libere ca să protesteze”, a declarat, pentru SERVUS HUNEDOARA, liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED), Mircea Crişovan. Avem ordin de pornire până joi dimineața la ora 8:00, dacă vor fi create condiţiile necesare, cu reparaţiile terminate. Fiind dat ordinul de pornire, trebuie să-l executăm”, a mai menționat Crişovan.

 

Advertisement

Stocul de cărbune, suficient pentru două zile

 

Liderul de sindicat a mai susținut că, în ce privește stocul de cărbune, acesta este suficient pentru ca termocentrala să funcționeze două zile, respectiv 4.000 de tone. „Directorul general ne-a trasmis că va veni cărbune la Mintia după-masă (miercuri – n.r.) sau joi. Sper să se țină de cuvânt. În ceea ce priveşte furnizarea agentului termic în municipiul Deva, dacă totul va funcșiona în parametri, apa caldă ar trebui să ajungă la robinetele devenilor sâmbătă, deoarece instalaţiile trebuie umplute cu apă”, a precizat liderul sindical.

Termocentrala Mintia a fost oprită pe data de 6 septembrie, deoarece nu mai avea cărbune în depozite, după care luni, 7 septembrie, angajaţii unităţii au declanşat un conflict spontan.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Caravană medicală pentru locuitorii din Certej. Dr. Alexandru Rogobete: Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical

Publicat

pe

Redactat de

În mijlocul munților Hunedoarei, în comuna Certeju de Sus, unde distanța de orice formă de asistență medicală pare aproape insurmontabilă, un act de compasiune și devotament medical a luat naștere.

Cu determinarea unei echipe conduse de Prof. Dr. Dorel Săndesc și sprijinită de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșanu”, o caravana medicală a adus lumină în inimile și ochii locuitorilor din această zonă izolată.

„Povestea de astăzi este despre medici. Meseria de vocație pe care am ales-o la rândul meu și care m-a determinat să mă dedic total dezvoltării unui sistem medical echitabil, performant și empatic. Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical. În Certeju de Sus, Județul Hunedoara, majoritatea seniorilor nu au mai fost consultați de un medic specialist în ultimii 10 ani. Până acum 24 de medici de diverse specializări au consultat deja 105 pacienți. Medicină internă, cardiologie, oftalmologie și optimetrie, neurologie, ORL, Pneumologie, EKG, analize de laborator. Este minunat când vezi atât de mulți medici care fac cinste vocației noastre de vindecători și își dedică inclusiv timpul lor liber pentru a face bine oamenilor. Într-un cuvânt empatie”, spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Într-un schimb de empatie și încredere, medicii oferă tot ce au mai bun din ei pentru pacienții lor. Fiecare consultație este un act de generozitate și devotament față de cei în suferință. Relația medic-pacient devine astfel o punte solidă, întemeiată pe încredere reciprocă și pe grija sinceră pentru binele celuilalt.

În această acțiune umanitară, societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul medical este absent sau insuficient. Așa cum medicii pentru România au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI demonstrează că pentru inimi pline de compasiune nu există limite. Susținută inclusiv de sectorul privat, această inițiativă este o dovadă că solidaritatea și generozitatea pot schimba vieți.

”Aș vrea să punctez câteva lucruri. Societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul nu ajunge, nu poate sau este depășit. La fel ca puterea exemplului dat de Medici pentru România, care au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI, arată prin fapte că pentru un grup de oameni inimoși nu există nu se poate. Și da, au atras inclusiv sprijinul sistemului privat, prefer să nu menționez numele companiilor care au susținut acțiunea pentru a nu exista interpretări, dar le transmit inclusiv pe această cale că apreciez foarte mult ceea ce fac. – Relația medic-pacient este în sine un schimb foarte clar: în schimbul încrederii pe care ți-o acordă pacientul și apropiații săi, tu ca medic oferi tot ce este mai bun în tine. Întreaga pregătire, întreaga experiență, toată dedicarea și empatia. Fără încredere această relație nu poate să existe sau dacă există nu are cum să ducă la un final pozitiv. Medicii din România formează un corp profesional de excepție care și-a câștigat încrederea prin acte medicale de excepție, în cele mai multe cazuri. Vă rog să nu judecăm excepția drept regulă, pentru că ar însemna să picăm într-o capcană a manipulării care lovește direct și uneori iremediabil în această încredere în relația pacient-medic construită în timp, cu foarte mult efort și emoție, de ambele părți. Acestea fiind spuse, ne întoarcem în sat pentru a continua consultațiile. Fapta bună de sâmbăta asta: 100 de persoane consultate au fost depistate cu tulburări de vedere: 100 de persoane vor primi gratuit ochelari”, mai spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în MInisterul Sănătății.

Advertisement

FOTO: Dr. Alexandru Rogobete

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

“A doua tinerețe” – Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, vă invită luni, 22 aprilie, începând cu ora 19:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la o explozie de umor într-o formulă nouă de comedie, cu multă energie și entuziasm.

“Cu doza necesară (și mult așteptată) de ironie feminină, alături de Bordea, cel mai îndrăgit duo de stand-up Comedy vine în Deva cu un umor irezistibil, râs incontrolabil și distracție fără limite, într-o seară care vă va face să uitați de toate grijile”, transmit organizatorii.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma iabilet.ro, accesând linkul: https://m.iabilet.ro/bilete-deva-stand-up-comedy-cu…/ , precum și de la casa de bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, după următorul program: luni și vineri, între orele 11:00 și 14:00, și miercuri, între orele 14:00 și 17:00.

Informații suplimentare şi rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037 .

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Vasile Dîncu – „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani și „Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Vasile Dîncu, sociolog și om politic, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani. De asemenea, i-a fost conferit și titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani. Ceremonia a avut loc, vineri, 12 aprilie, la Universitatea din Petroșani.

Titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani i-a fost conferit prof. univ. dr. Vasile Dîncu, pentru „contribuția deosebită la dezvoltarea învățământului superior din România, atât în plan academic, cât și științific, pentru susținerea oferită dezvoltării învățământului superior de la Petroșani și pentru promovarea Universității din Petroșani în mediul academic și științific”.

 

Propunerea noastră, de conferire a titlului „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani domnului prof. univ. dr. Vasile Dîncu, se alătură altor semne de recunoaștere a meritelor științifice și profesionale de excepție pe care prof. univ. dr. Vasile Dîncu le-a acumulat de-a lungul întregii sale activități profesionale. Având în vedere deschiderea sa deosebită în ceea ce privește cooperarea interinstituțională și participarea la rețelele internaționale de colaborare prof. univ. dr. Vasile Dîncu a inițiat și dezvoltat relații armonioase de cooperare cu Universitatea din Petroșani (…) Considerăm că acordarea titlului onorific de „Doctor Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Vasile Dîncu este o binevenită răsplată în raport cu eforturile sale permanente de dezvoltare a societății românești, iar pentru întreaga comunitate academică din Petroșani este un motiv de gratitudine și onoare. Ne manifestăm convingerea că, prin intermediul acestui demers, comunitatea academică a Universității din Petroșani și-a atras un nou membru valoros care, prin plănuirea și eforturile sale, va contribui și pe viitor la dezvoltarea și creșterea vizibilității în plan internațional a universității noastre”, a spus prof. univ. dr. ing. Mihai Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani, în Laudatio.

La ceremonie a fost prezent și Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. „A fost o onoare și un privilegiu pentru mine să fiu prezent la această ceremonie prin care a fost celebrată excelența academică a domnului Vasile Dîncu și contribuția sa neobosită la dezvoltarea socială, culturală și științifică a României. Ca sociolog și om politic cu o bogată experiență, Vasile Dîncu a inspirat și a influențat multe generații prin cercetările sale riguroase și prin angajamentul său ferm față de valorile democratice și progresul societății. Prin activitatea sa didactică și de cercetare, a contribuit semnificativ la înțelegerea și analiza profundă a realităților românești, explorând diversitatea și complexitatea acestui teritoriu. (…) Am convingerea că Vasile Dîncu va fi o voce puternică a românilor, mai ales a locuitorilor Văii Jiului, în Europa. Felicit pe rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Sorin Radu, felicit Senatul Universității pentru inițiativa acordării titlului de Doctor Honoris Causa, pe care îl merită din plin. Îl felicit pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și Consiliul Local Petroșani pentru distincția conferită prof. univ. dr. Vasile Dîncu. Îl felicit pe domul Vasile Dîncu, pentru toate realizările sale și pentru contribuția valoroasă adusă prin implicarea sa în viața publică”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Advertisement

“Reputatul filosof, istoric și sociolog, prof.univ.dr. Vasile Dîncu și-a început cariera profesională, după absolvirea Facultății de Istorie și Filozofie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, la Liceul Industrial din Petroșani, unde a format generații întregi de tineri în domeniul științelor umaniste. A fost, totodată, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști din Valea Jiului, ca editorialist în redacția primului ziar democratic din Petroșani, după Revoluția din 1989, al cărui condei a fost apreciat și respectat ca atare. Chiar și după plecarea sa din Petroșani, înapoi la Cluj Napoca, unde a început o prestigioasă activitate academică și, mai apoi, politică, prof.univ.dr. Vasile Dîncu a continuat să fie un om apropiat comunității locale din Petroșani, atitudinile și acțiunile sale publice fiind mereu unele pro-Petroșani și pro-Valea Jiului, acest lucru fiind evidențiat în studiile și lucrările științifice elaborate la nivel academic, sociologic și publicistic, dar și în activitatea sa de scriitor. Comunitatea noastră s-a bucurat de atenția domniei sale și, în egală măsură, de sprijin, și în perioadele în care acesta a avut responsabilități în Parlament și în Guvernul României, atât ca ministru al Dezvoltării, al Informațiilor Publice, al Apărării Naționale sau ca Vicepremier. Suntem convinși că prof.univ.dr. Vasile Dîncu va rămâne un pilon de susținere a comunității noastre locale și a întregii Văi a Jiului și a județului Hunedoara în viitorul Parlament European din care avem convingerea că va face parte. Îi mulțumesc pentru că a acceptat să facă parte din galeria cetățenilor de onoare al municipiului Petroșani, fapt care ne onorează deopotrivă și îi doresc mult succes în activitățile pe care le-a asumat, activități în care avem convingerea că Petroșaniul și Valea Jiului vor avea, în continuare, sprijin din partea dumnealui”, a transmis, la rândul său, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Sursa foto: Universitatea din Petroșani

Vasile Dîncu s-a declarat emoționat și a vorbit, în discursul său, despre Valea Jiului „locul devenirii sale”, afirmând că va rămâne ambasadorul acestei zone. “Voi rămâne ambasadorul Văii Jiului peste tot unde mă va purta viața. Ca și cetățean cu acte în regulă și membru al comunității academice voi fi mai motivat pentru a sprijini orice efort al acestei comunități de a se reconstrui, de a se lupta pentru recâștigarea respectului de sine și aducerea unei bunăstări pe care oamenii acestor locuri o merită cu prisosință. Vă mulțumesc, oameni dragi din Valea Jiului, pentru tot ceea ce am devenit!”.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate