Connect with us
Data: 20/05/2024
.

Actualitate

Tradiția continuă în Parâng cu Nedeia Troiței

Publicat

pe

În fiecare an în data de 15 august este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Odată cu Adormirea Maicii Domnului, în Masivul Parâng, are loc o manifestare importantă pentru comunitate.

Este vorba despre Nedeia Troiței care a fost organizată și în acest an cu sprijinul autoritățiilor locale din Petroșani.

La nedeie au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi și mulți turiști care au urcat în Parâng tocmai pentru a putea lua parte la eveniment.

”Manifestarea la care am luat astăzi parte alături de primarul liberal al municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a devenit deja o tradiție, fiind cunoscută pentru promovarea tradițiilor momârlanilor, dar și pentru promovarea turistică a Munților Parâng și a Văii Jiului, una dintre cele mai frumoase zone montane din țara noastră. În această zi de mare însemnătate creștină, Adormirea Maicii Domnului, cei care au urcat în Parâng, la cota 1500, au fost întâmpinați cu bucate tradiționale și cântece și jocuri specifice Ținutului Momârlanilor”, arată Călin Petru Marian prefectul județului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Actualitate

Se oprește apa, marți, pe mai multe străzi din Deva. Anunțul Apa Prod

Publicat

pe

Redactat de

Furnizarea apei potabile va fi sistată marți, 21 mai, începând cu ora 09:00, pe mai multe străzi din municipiul Deva, în vederea executării unor lucrări programate pe rețeaua de distribuție, au anunțat reprezentanții Apa Prod Deva.

Astfel, furnizarea apei va fi sistată pe străzile: M. Eminescu (de la str. V. Babeș până la str. Libertății), Aleea Florilor, Anemonelor, Militarilor, Margaretelor, I. Vulcan (de la str. M. Eminescu până la str. N. Tonitza), Cloșca, Crișan, E. Vacarescu, Toamnei, D. Vodă, Împ. Traian, Protopop V. Damian, 22 Decembrie (de la D. Vodă până la 1 Decembrie 1918), M. Averescu, I. Creangă, Aleea Patriei, A. Mureșan, Piața Victoriei, Aleea Neptun, 1 Decembrie 1918, Piața Unirii, I. Maniu (de la str. Libertății până la Bd. Decebal), O. Goga, A. Sever, T. Solomon, L. Blaga, A. Vlaicu (de la str. L. Blaga până la str. A. Iancu) și Parcul „Cetate”.

“Estimare pentru reluarea furnizării apei: ora 18:00. Din cauza avariei, este posibil să apară fluctuații de presiune în zonele adiacente celor anunțate mai sus. SC Apa Prod SA își cere scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumește pentru înțelegere”, se arată într-o informare a Apa Prod Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara – expusă, și astăzi, la Casa de Cultură din municipiu

Publicat

pe

Redactat de

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara, este expusă și astăzi, 20 mai, la Casa de Cultură din municipiul de pe Cerna.

Cei care doresc să admire trofeul au posibilitatea să facă acest lucru până la ora 20:00.

„Cupa României este expusă şi astăzi (luni – 20 mai 2024), la Casa de Cultură, de la ora 13:00 la ora 20:00.”, au informat reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Trofeul a fost expus, și în weekendul recent încheiat, la Casa de Cultură din Hunedoara și la Castelul Corvinilor, fanii având posibilitatea să se fotografieze cu râvnitul trofeu.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Stadiul lucrărilor de reparații capitale pe linia de cale ferată Bănița -Merișor – Crivadia

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările de reparații capitale și refacție totală aflate în execuție, la ora actuală, pe linia de cale ferată Bănița -Merișor – Crivadia (fir 1) continuă. Procentul de execuție este de 42 la sută pe distanța Bănița – Merișor și de 66 la sută pe distanța Merișor -Crivadia, potrivit reprezentanților CFR Infrastructură.

„Pe cele două șantiere feroviare deschise între Bănița – Merișor și Merișor – Crivadia, lucrările de reparații vizează atât componentele suprastructurii feroviare – terasament, prisma căii, material mărunt de cale șină, traverse, aparate de cale, bretele – pe o lungime a traseului de cca 11 km, dar și la instalațiile de semnalizare și centralizare, rețeaua de telecomunicații, poduri/podețe/tuneluri și pasajele la nivel cu calea ferată existente pe întregul traseu. Scopul lucrărilor constă în creșterea gradului de siguranță feroviară, prin restabilirea parametrilor tehnici ai liniei, îmbunătățirea condițiilor de exploatare feroviară și, nu în ultimul rând, vor contribui la reducerea cheltuielilor pentru întreținerea căii”, arată reprezentanții CFR Infrastructură.

Lucrările sunt finanțate din fonduri de la bugetul de stat, iar termenul de finalizare a lucrărilor pe întregul interval este anul 2024.

Sursa foto: CFR Infrastructură Timișoara
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

Vând apartament

Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate