Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Trei bărbaţi din Hunedoara au suferit arsuri în timp ce goleau de carburant rezervorul unei maşini

Publicat

pe

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 55 de ani, au suferit arsuri pe corp în timp ce încercau să golească de carburant rezervorul unui autoturism.

Incidentul s-a produs astăzi, cu puţin înainte de ora 15:00, pe o stradă de la periferia municipiului Hunedoara, în zona grădinii zoologice din oraş. Se pare că, cei trei bărbaţi au vrut să scoată combustibilul din rezervorul autoturismului de serviciu întrucât fusese alimentat cu alt tip de carburant faţă de cel care trebuia (benzină în loc de motorină). Pentru asta, au confecţionat un sistem artizanal, conectat la un acumulator auto. Din cauza unui scurt circuit produs la instalaţia improvizată şi a combustibilului scurs din rezervor, hainele celor trei bărbaţi au fost cuprinse de flăcări.

Pompierii, paramedicii SMURD şi angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara au intervenit imediat în sprijinul celor trei bărbaţi. Aceştia au primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, după care au fost transportaţi la spital.

Citiţi mai multe în ediţia de mâine, 30 iulie.

Actualitate

Prima aterizare a elicopterului SMURD în incinta Spitalului municipal Brad

Publicat

pe

Redactat de

Elicopterul SMURD a efectuat prima sa aterizare în incinta Spitalului Municipal Brad, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se realiza doar de la Stadionul Municipal „Aurul Brad”, însă noua facilitate permite echipajului să preia urgențele majore direct din curtea spitalului.

Această inițiativă este salutată ca fiind un pas major în reducerea timpilor de așteptare și, implicit, în creșterea șanselor de supraviețuire pentru cei aflați în situații de urgență. Aterizarea elicopterului SMURD în incinta spitalului aduce serviciile medicale de urgență mai aproape de pacienți, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în momentele critice.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se făcea doar de la Stadionul Municipal ”Aurul Brad”, dar începând de astăzi, preluarea urgențelor majore se va putea face și direct din curtea spitalului, lucru care micșorează considerabil timpii de așteptare și poate contribui major la salvarea unor vieți omenești. Mulțumim echipajului SMURD pentru profesionalism și medicilor noștri de la CPU pentru modul profesionist în care tratează aceste cazuri! Bineînțeles, ne cerem scuze vecinilor pentru zgomotul produs de elicopter, dar vă asigurăm că aceste aterizări vor avea loc numai în situații critice, atunci când viața oamenilor este în pericol”, arată cei de la Spitalul municipal Brad, pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook@Spitalul municipal Brad
Citeste mai mult ...

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Târg tradițional de mărfuri, sâmbătă, la Hațeg

Publicat

pe

Redactat de

Un nou târg de mărfuri va avea loc în orașul Hațeg. Acesta se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, pe strada Stadionului, din localitate.

Târgul din sâmbăta Floriilor este destinat comercializării produselor alimentare, a celor de uz gospodăresc, a unor produse nealimentare de uz curent, precum și a unor articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte noi și second hand”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate