Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

„Trofeul anului 2013” la şah s-a disputat la Petroşani

Publicat

pe

Primele premii

„Micile genii” în sportul minţii au început anul cu o interesantă competiţie organizată în Valea Jiului

Micuţii şahişti de la CSM Petroşani s-au pus pe treabă încă de la începutul anului, înfruntându-se într-o competiţie intitulată sugestiv „Trofeul anului 2013”. Cei mai tineri sportivi de la clubul din Valea Jiului s-a duelat între ei, pentru primele distincţii ale acestui an şi pentru a-şi verifica potenţialul înaintea competiţiilor interne la care vor lua parte în 2013.

Pe 8 categorii de vârstă s-a disputat turneul de la Petroşani

Pe 8 categorii de vârstă s-a disputat turneul de la Petroşani

Competiţia s-a desfăşurat pe 8 categorii, în sistem Berger, cu timp de joc 60 de minute pe jucător, plus 30 de secunde pentru fiecare mutare. Tot cu această ocazie s-au premiat şi cei mai buni şahişti din anul 2012 de la clubul din Petroşani.

Marile speranţe au absentat

În turneul principal de juniori şi junioare, 12 ani, primul loc i-a revenit lui Cristian Crăciun, cu 10 puncte, el fiind urmat în clasament de Ovidiu Topârcean, cu 7 puncte. La băieţi 11 ani, Teofil Pîrlea a terminat primul, poziţia secundă revenindu-i lui Eduard Opriş. În turneul de copii 10 ani, Mihai Maschio i-a „luat faţa” lui Raul Dragotă, această fiind ordinea primelor două locuri la această categorie. Învingători au mai fost Luana Ghicioi, la fete 10 ani, Daniel Berindei, în turneul secundar 8-12 ani, Flavius Ignat, la copii 9 ani, Sebastian Hogea, la copii 8 ani şi Karla Topolniceanu, la fete 8 ani. Au absentat motivat marile speranţe Dragoş Vişanescu (fratele campioanei Daria Vişănescu) şi Erik Mihai.

Advertisement

Competiţie reuşită

Cu ocazia acestei competiţii, cei mai buni şahişti de la CSM Petroşani pe anul 2012 au fost premiaţi. Astfel, titlul de cel mai bun şahist i-a revenit lui Mihai Maschio, urmat de Teofil Pîrlea, pe treapta a treia a podiumului clasându-se la egalitate de puncte Karla Topolniceanu, Luana Ghicioi şi Flavius Ignat. Menţiuni au primit Sebastian Hogea şi Ovidiu Topârcean. „A fost o competiţie foarte reuşităşi merită felicitaţi toţi participanţii pentru ardoarea cu care şi-au disputat meciurile. Ţin ca şi pe această cale să le mulţumesc părinţilor juniorilor pentru sprijinul acordat în această organizare, urându-le tuturor mult succes în anul competiţional 2013”, a spus Gheorghe Scurhan, antrenorul şahiştilor de la CSM Petroşani.

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate