Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Turnee de tenis de câmp la Deva

Publicat

pe

Asociația Club Sportivi Tineri Talentați Deva a organizat, săptămâna trecută, un puternic turneu de tenis de câmp destinat copiilor și juniorilor. Competiția a avut loc la baza Acomin și s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Tenis.

Cu sportivi din toată țara

La Cupa ACSTT Deva, așa cum s-a numit competiția aflată la cea de-a doua sa ediției, s-a jucat la trei categorii de vârstă. respectiv U10, U14 și U16. La U 10 și U 16 s-au organizat turnee individuale atât la feminin, cât și la masculin, în vreme ce la U14 au participat doar băieți. La start s-au aliniat tineri tenismeni din municipiul București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Sibiu Timiș și, bineînțeles, Hunedoara. Tenismenii care au atins faza semifinalelor au fost premiați cu cupe medalii și diplome, dar și cu echipament sportive, mai exact set de mingi și overgrip, precum și recompense materiale, respectiv pentru locurile 1- voucher cadou de 300 lei, locurile 2- voucher cadou de 150 lei, iar locurile 3 – voucher cadou de 50 lei. “Mulțumim tuturor prietenilor noștri colaboratori, parteneri, sponsori și Primăria Municipiului Deva pentru sprijinul acordat”, au transmis organizatorii, care au oferit fiecărui participant, înainte de meciuri, apă, fructe și batoane cu cereale. Sub aceeași organizare, dar la baza ACS Tenis Art, în aceste zile se desfășoară un nou turneu important de tenis juvenil, „Cupa de vară”, unde se joacă atât la simplu, cât și la dublu.


Podiumurile de la Cupa ACSTT Deva

F10:

Advertisement

Loc 1 Ilina Eva Bercea – CSM Timișoara

Loc 2 Noel Daradics – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Natalia Popa – CS Alpa Deva

Loc 3 Ana Ramia Mladen – CSM Craiova

M10:

Advertisement

Loc 1 Vlad Torok – CSS Petroșani

Loc 2 Ștefan Pascu – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 David Alexandru Pavel – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Rareș Daioni – CS Alpa Deva

M14:

Advertisement

Loc 1 Eric Ștefan Bengulescu – CS TC Pamira Sibiu

Loc 2 Alexandru Cristian Guga – CSM Deva

Loc 3 Tudor Ioan Jurca – CSM Deva

Loc 3 Ștefan Octavian Bolovan – ACS Florin Mergea Tennis Academy Târgu Jiu

F16:

Advertisement

Loc 1 Chrissa Andreea Moldovan – TC SUN Alba Iulia

Loc 2 Elena Lăcrămioara Hinț – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Maia Maria Marta – CS Alpa Deva

Loc 3 Rianna Maria Barbu -Tenis Club Enache Bucuresti

M16:

Advertisement

Loc 1 Mircea Nicolas Plopeanu – Asociatia TC Sun Alba Iulia

Loc 2 Eduard Gabriel Antonescu – CSS Șoimii Sibiu

Loc 3 Andrei Marius Georgescu – CS Alpa Deva

Loc 3 Ștefan Olariu – ACS Sport Time Timișoara

Advertisement

Actualitate

Cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică „nowcasting” – Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă sâmbătă, de la ora 13:55, până la ora 15:00.

Localitățile vizate sunt: Hunedoara, Deva, Orăștie, Călan, Simeria, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Beriu, Bretea Română, Sălașu de Sus, Ghelari, Romos, Geoagiu, Teliucu Inferior, Orăștioara de Sus, Boșorod, Densuș, Rapoltu Mare, Turdaș, Băcia, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Pestișu Mic, Mărtinești, General Berthelot, Toplița, Cârjiți, Lelese.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

A fost emis mesaj RO- ALERT.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbări de poveste. Mocănița de la Crișcior circulă la fiecare sfârșit de săptămână, până în septembrie

Publicat

pe

Redactat de

Mocănița de la Crișcior, din Țara Moților, oferă plimbări de poveste turiștilor și localnicilor, și în această vară. Trenul „pufăie” pe șine, de la începutul acestei luni, în fiecare sâmbătă și duminică, până pe 14 septembrie.

Călători mici și mari sunt invitați la o plimbare de poveste cu mocănița de la Crișcior, veche de peste un secol.

În această vară, trenul circulă în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 2 iulie- 14 septembrie 2024, cu plecări din Gara Crișcior, la orele 11:00, 13:00 și 15:00, și din Brad, de la Gara CFR, la orele 12:00, 14:00 și 16:00 (cursa de la ora 16:00 nu are retur).

Mocănița străbate cei şapte kilometri ai traseului dintre Brad şi Crişcior, iar plimbarea durează în jur de 45 de minute. Şi asta pentru că bătrâna mocăniţă, veche de mai bine de 100 de ani, circulă cu o viteză de circa 15 kilometri la oră.

Sursa foto: Calea Ferata Ingusta Crișcior – Brad/Facebook

Calea ferată pe care circulă mocăniţa a fost construită în anul 1907, pentru transportul de cărbune către Uzina Electrică din Gura Barza.

Pe lângă plimbarea cu mocănița, turiștii mai pot vizita Atelierul de locomotive din Crișcior și Muzeul Aurului din Brad, unic în Europa.

Advertisement

Prețul unui bilet pentru plimbarea dus-întors este de 30 de lei pentru adulți, respectiv 20 lei pentru copii. Cei care doresc să facă o plimbare cu mocănița de la Crișcior sunt rugați să facă rezervări la numărul de telefon 0745-932.108.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Maeștri ai taragotului, în frunte cu celebrul Pera Bulz, au urcat pe scenă la Vața de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Cei mai renumiți și apreciați interpreți ai taragotului s-au reunit, din nou, la Vața de Jos, acolo unde, vineri seară, a avut loc „Sărbătoarea Taragotului”. De la eveniment nu putea să lipsească Pera Bulz, originar din localitate, unul dintre cei mai renumiți instrumentiști de la noi și printre puținii români care au primit titlul de „Tezaur Uman Viu UNESCO”.

Sărbătoarea Taragotului” s-a bucurat, şi în acest an, de prezenţa unui public numeros şi a unor solişti de valoare. Alături de mari maeștri ai taragului, în frunte cu celebrul Pera Bulz, nelipsit de la această manifestare anuală desfăşurată la Vaţa de Jos, au mai urcat pe scenă, în faţa asistenţei numeroase, tineri instrumentiști, precum și soliști consacrați de muzică populară.

Astfel, i-au încântat pe cei prezenți maeștri ai taragotului Pera Bulz, Ionel Coza, Dan Gâdea, Mihai Mariș, Gigi Tăbăcar, Cristian Totpati, Petrică Popa, Ionel Sabo, Remus Novac, Adrian Scorobete, Nicolae Jurj, Adrian Lucaci, Alexandru Cobori, Gabriel Demian, alături de interpreții invitați în recital Olguța Berbec, Ciprian Roman, Ghiță Călțun Brancu, Vlad Lință. De acompaniament s-a ocupat orchestra condusă de prof. Ionel Coza. Evenimentul a fost prezentat de Felicia Stoian.

Sursa foto: Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara/Facebook

Cu multă bucurie, am participat la „Sărbătoarea taragotului” de la Vața de Jos. Evenimentul cultural aflat la ediția a XII-a a adus pe scenă mari maeștri ai taragotului, tineri instrumentiști, precum și soliști consacrați de muzică populară. Spectacolul a fost pe deplin apreciat de publicul numeros prezent la această sărbătoare a cântecului popular românesc și a tradițiilor. (…) Vața de Jos este comuna natală a taragotistului Pera Bulz, distins cu titlul de Tezaur Uman Viu pentru întreaga contribuție adusă la păstrarea și promovarea folclorului autentic. Cu ajutorul taragotului, Pera Bulz a făcut cunoscută lumii întregi moștenirea culturală a Țării Zarandului”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.

 

 

Advertisement

La festivalul emblematic din Vața de Jos a fost prezentă și deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara, alături de alți colegi de-ai săi liberali. „Sunetul inconfundabil al taragotului a răsunat și anul acesta în inima stațiunii Vața, acolo unde virtuozi ai muzicii populare românești și-au dat întâlnire la Sărbătoarea Taragotului. Am asistat la un adevărat regal al taragotului, alături de păstrători ai folclorului autentic și mă bucur că această tradiție este continuată și transmisă din generație în generație. Am fost prezentă la Sărbătoarea Taragotului din comuna Vața alături de colegii din PNL Hunedoara și de locuitorii din această zonă care au arătat de fiecare dată respectul cuvenit păstrătorilor folclorului autentic” .

Sărbătoarea Taragotului” de la Vața de Jos s-a aflat, anul acesta, la ediția a XII-a.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, împreună cu Primăria comunei Vața de Jos.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate