Actualitate
Ultimele zile de înscrieri ca voluntari pentru copii din centrele de plasament din județ
Asociaţia Lindenfeld, cea care derulează programul educațional „Ajungem Mari”, singurul program educațional destinat copiilor din sistemul de protecție, are nevoie urgent de voluntari din județ, persoane dornice să îi ajute pe micuții aflați „aripa” statului. Aceștia fac un apel către hunedorenii care doresc să se implice în viața socială și să schimbe ceva în comunitatea locală, motivându-i și încurajându-i pe micuții instituționalizați să ajungă oameni mari și responsabili. Termenul limită pentru înscrieri a fost prelungit până pe 25 septembrie.
Este nevoie de 20 de oameni dornici să ofere două ore pe săptămână copiilor și tinerilor instituționalizați din județul Hunedoara. Prin două ore pe săptămână de educație și joc, voluntarii vor avea posibilitatea să le transmită copiilor din cunoștințele lor, să îi încurajeze și să îi motiveze să lupte pentru un viitor mai bun.
De opt ani, Programul educaţional “Ajungem Mari”, desfășurat de Asociația Lindenfeld aduce o schimbare semnificativă şi vizibilă în vieţile a mii de copii aflaţi în sistemul de protecţie. Voluntarii “Ajungem Mari” îi pregătesc pe copii pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere şi exersează bunătatea zi de zi. “Când cunoşti câţiva copii cu poveşti grele începi să vezi lumea altfel, iar când vin la tine să-ţi arate ce reuşite au avut şi să-ţi mulţumească pentru că ai fost acolo pentru ei ţi se umple sufletul de bucurie şi satisfacţie. Mulţi dintre voluntarii „Ajungem Mari” suntem aici an de an, pentru că formăm o mare familie, iar familia trebuie susţinută”, spune Iuliana Oprea, voluntar „Ajungem Mari”.
Înscrierile în program se fac până pe 25 septembrie
Proiectul se desfașoară în București și 23 de județe, printre care și Hunedoara. În fiecare an este organizată o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel lumea cu paşi mici. Anul acesta, este nevoie de 1.600 de oameni care să le ofere copiilor din centrele de plasament două ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun. Înscrierile în program se încheie pe 25 septembrie.
“De-a lungul anilor am avut voluntari de la liceeni şi studenţi, până la angajaţi în multinaţionale, ingineri IT, contabili, oameni din industrii creative şi oameni ieşiţi la pensie, dar extrem de activi şi dornici să ajute. Suntem diferiţi, diverși, dar ne unesc aceleaşi valori. Vrem să facem bine şi învăţăm mereu unii de la ceilalţi. Iar noi suntem mereu aici pentru voluntarii care ni se alătură. Le oferim traininguri regulate şi specializate, precum şi suport constant astfel încât întâlnirile şi interacţiunile cu copiii să fie cât mai eficiente şi satisfăcătoare pentru toţi cei implicaţi.”, declară Vivianda Nicolae, vicepreședinte “Ajungem Mari”.
Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie – centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgenţă, apartamente de tip familial – durează opt luni, din 15 noiembrie 2022 până în 30 iunie 2023. Se lucrează două ore pe săptămână cu copiii, fizic, dar şi online, dacă nu există posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului. Voluntarii „Ajungem Mari” sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicați și dornici să îi ajute pe copii.
Cei care doresc să devină voluntari în cadrul acestui proiect se pot înscrie prin completarea unui formular online, pe site-ul www.ajungemmari.ro, unde pot fi găsite și mai multe informații despre organizație, proiectele desfășurate, precum și poveşti ale voluntarilor.
Actualitate
Tânăr prins conducând fără permis pe DN 7, în Simeria
Un tânăr de 23 de ani, din județul Mureș, a fost depistat conducând fără permis pe DN 7, în zona orașului Simeria, luni, 21 ianuarie 2025, în jurul orei 21:00.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, în timpul unui control de rutină, polițiștii au oprit autoturismul condus de tânăr și, în urma verificărilor în bazele de date, au descoperit că acesta nu deține permis de conducere.
În cauză, autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis, infracțiune care poate atrage sancțiuni severe conform legislației în vigoare.
Polițiștii reamintesc importanța respectării legislației rutiere și avertizează că astfel de abateri reprezintă un risc major pentru siguranța traficului. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui incident.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Scandal între vecini în Hațeg: Doi frați reținuți după o altercație violentă pentru un loc de parcare
O dispută aparent banală legată de un loc de parcare a degenerat într-o altercație violentă între patru vecini din Hațeg. Incidentul s-a petrecut în seara de 21 ianuarie 2025, în jurul orei 20:00, și a implicat doi frați, de 27 și 29 de ani, și alți doi frați, de 42 și 45 de ani, toți locuind în același cartier.
Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, cei doi frați mai tineri au fost agresați fizic de cei doi vecini mai în vârstă. În urma altercației, victimele au solicitat îngrijiri medicale și au fost transportate la o unitate medicală din Hațeg pentru evaluare și tratament.
Poliția Orașului Hațeg a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „loviri sau alte violențe.” În urma cercetărilor și a probatoriului administrat, autoritățile au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi frați în vârstă de 42 și 45 de ani. Aceștia au fost duși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Deva și urmează să fie prezentați procurorului de caz pentru dispunerea măsurilor legale.
Cazul scoate în evidență cum neînțelegerile între vecini pot escalada rapid, ajungând să necesite intervenția autorităților. Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Muzeul Trenulețelor din Hunedoara, închis temporar
Muzeul Trenulețelor “Valentin Banciu”, din municipiul Hunedoara, este închis temporar. Publicul va putea să admire spectaculoasele exponate ale acestui muzeu – unic în România, cel mai probabil, în primăvară, într-o nouă locație mai mare și mai aproape de Castelul Corvinilor.
“Dragi prieteni! Dorim să vă anunțăm faptul ca Muzeul este închis temporar! Urmează să deschidem într-o nouă locație mai mare și mai aproape de castel unde vă vom surprinde cu foarte multe noutăți și surprize. Sperăm că putem deschide porțile în decursul lunii martie a acestui an, dar vă vom ține la curent! Vă mulțumim pentru înțelegere și abia aștept să ne revedem cu noul proiect! Doamne ajută!”, au transmis reprezentanții muzeului.
“Muzeul Trenulețelor” de la Hunedoara a fost deschis în urmă cu cinci ani, fiind una dintre principalele atracții turistice din municipiul de pe Cerna. Muzeul găzduiește piese din impresionanta colecţie a regretatului pilot de raliuri hunedorean Valentin Banciu, decedat în 2018, la vârsta de 54 de ani. Vizitatorii expoziției inedite au posibilitatea să admire o lume în miniatură, foarte spectaculoasă şi plină de culoare, în care piesele de rezistență sunt trenulețele.
Sursa foto: Muzeul Trenulețelor „Valentin Banciu”/Facebook
-
Actualitatecu 21 de ore in urma
Tânăr din comuna Pui, dat dispărut de tatăl său – UPDATE: A fost găsit
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 20 – 24 ianuarie, în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
31 de elevi care absentau de la cursuri, depistați de polițiștii hunedoreni. Acțiuni cu efective mărite pentru siguranță în școli
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO| Incendiu la Hunedoara. O casă a fost distrusă de flăcări
-
Actualitatecu o zi in urma
Bolile cronice, în creștere alarmantă în județul Hunedoara: hipertensiunea și diabetul, în top
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Oaspeți de iarnă pe cele patru lacuri de acumulare din Geoparcul UNESCO Țara Hațegului
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Elevi de la mai multe școli din județ s-au întrecut la Concursul de Informatică „Aurel Vlaicu”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Polițiștii avertizează: Tehnica de tip „Spoofing”, o altă metodă de înșelăciune