Actualitate
Un electrician şi un inginer, arşi de un arc electric la Mina Paroşeni
Accident în timpul inspecţiei săptămânale
Doi angajaţi ai Minei Paroşeni au suferit arsuri în timp ce munceau în subteran ieri dimineaţă.
Cei doi muncitori verificau o instalaţie, când s-a produs un arc electric. Aceştia au fost transportaţi la spitalul din Lupeni şi se află în afara oricărui pericol.
Arsuri de gradul I
Angajaţii de la Mina Paroşeni au intrat în subteran pentru a asigura inspecţia săptămânală, duminică dimineaţă, iar responsabilii cu securitatea în muncă spun că arcul electric s-a produs chiar când se făceau aceste verificări. „Se făcea verificarea săptămânală la staţia de transformare din subteran. Cei doi sunt inginerul Adrian Chira, conducător formaţie de lucru şi Vasile Şerban, electrician. În momentul în care au ajuns la staţia de transformatoare, unde se introduce cablul în celulă, s-a produs un arc electric, chiar atunci când aceştia făceau curăţenie. Ambii au arsuri de gradul I, primul pe mânăşi faţăşi al doilea pe mânăşi picior”, spune Petre Drăgoescu, directorul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine (SNÎM) Valea Jiului.
Au rămas internaţi în spital
Ambii mineri sunt la spitalul din Lupeni, unde au fost internaţi imediat după producerea incidentului, dar se află în afara oricărui pericol. „Au arsuri în proporţie de 5 la sută, maximum 6 la sută din suprafaţa corpului. Cei doi sunt stabili şi au rămas internaţi la secţia chirurgie a spitalului nostru. Sunt câteva ore critice pentru ei, dar nu credem că vor fi probleme. Ei vor rămâne aici sub monitorizarea noastră, pentru că au arsuri la încheietura mâinilor, pe coapsă, unul dintre ei, şi pe faţă”, a declarat dr. Viorel Jula, cel care i-a preluat la spitalul din Lupeni.
O echipă formată din specialişiti verifică motivele şi modul în care s-a produs deflagraţia.
Actualitate
Fonduri europene pentru modernizarea școlilor și liceelor
Autoritățile locale din Regiunea Vest pot depune proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ publice, cu un buget european de aproape 70 de milioane de euro.
Actualitate
Implementarea proiectului privind noul stadion din Hunedoara ar putea să înceapă
Zilele trecute, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) s-a pronunțat asupra mai multor cauze. Printre spețele analizate de CNSC s-au numărat și contestațiile depuse de două companii care ar fi dorit să construiască noul stadion din municipiul Hunedoara.
Un prim pas
Este vorba despre CON A și Strabag, care contestaseră licitația câștigată de Construcții Erbașu, însă CNSC a respins acțiunea acestora. În atare condiții, cel puțin în mod teoretic, ar putea fi semnat contractul de proiectare tehnică și execuție al stadionului de către Compania Națională de Investiții (CNI) și de către câștigătorul licitației. Pe de altă parte, companiile ale căror demersuri au fost respinse de CNSC nu și-au epuizat căile de atac în justiție, aspect la care se mai adaugă unul foarte important, respectiv aprobarea bugetului de stat, prevăzută pentru primul trimestru al anului în curs. Cu siguranță acestea sunt și motivele pentru care reprezentanții Primăriei municipiului Hunedoara nu au dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect.
Drumul nu e ușor
Primele proceduri de licitație pentru stadion au început la mijlocul lui 2023, însă au fost sistate din cauza unor contestații. Operațiunile au fost finalizate abia în toamna anului trecut, dar și acestea au fost contestate, iar răspunsul CNSC a venit doar în ianuarie 2025, însă și acesta, așa cum arătam mai sus, poate fi atacat. Deci, dacă se va trece și de acest hop, urmează demolarea stadionului. „Noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara”, informa, la momentul depunerii proiectului, municipalitatea de pe malurile Cernei.
De 4 stele
Dacă se va depăși și acest aspect al demolării se va trece la faza de proiectare, prevăzută a dura șase luni. Apoi, în mod logic, s-ar trece la construire, care are un termen de 22 de luni, iar pentru lucrare trebuie oferit un termen de garanție de cinci ani. Noua arenă din Hunedoara, ce urmează a fi construită pe locul celei actuale va fi una de categoria UEFA 4 stele, care permite și organizarea de meciuri internaționale. Valoarea totală a proiectului depășește suma de 200 de milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea ar urma să fie asigurată din bugetul CNI. Bun cunoscător al fenomenului fotbalistic, primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, declara, în vara anului trecut, că nu se va trece la demolarea stadionului actual până când cel nou nu va avea finanțarea aprobată. Primul termen de finalizare al stadionului era 2026, apoi s-a mai adăugat un an. În condițiile date la această oră, se pare că, termenul de finalizare pentru noul stadion din Hunedoara va fi undeva în sezonul fotbalistic 2027-2028.
Actualitate
Garda de Mediu Hunedoara, activitate intensificată în trimestrul IV al anului 2024
În perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2024, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a desfășurat un total de 158 de inspecții, dintre care 93 au fost planificate și 65 neplanificate, având ca scop monitorizarea și protejarea mediului în județ.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat bănuit de braconaj. Ce au găsit polițiștii în mașina sa
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii și gripă în județ. Câte persoane au fost internate
-
Actualitatecu 2 zile in urma
DAS Deva: 170 de chiriași vor rămâne în locuințele pe care le ocupă, după prelungirea contractelor de închiriere
-
Actualitatecu o zi in urma
Avertisment RAR pentru posesorii de autovehicule cu instalații GPL: Ce trebuie să știi despre înlocuirea rezervorului
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Selfie inedit surprins în Parcul Național Retezat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO – VIDEO| Incendiu puternic într-o gospodărie din Petrila. Misiune dificilă a pompierilor
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Polițiștii avertizează: O nouă metodă de înșelăciune a apărut în mediul online
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Comuna Sarmizegetusa își schimbă fața în bine