Connect with us
Data: 05/07/2024
.

Sport

Un ex-corvinist pe banca liderului Ligii I

Publicat

pe

Liga I de fotbal din România, pe care hunedorenii o văd doar la televizor după ce, nu cu foarte mulţi ani în urmă, aveau acolo două echipe, Jiul şi Corvinul, a ajuns la finalul sezonului regulat.

Înainte de începerea play-off-ului, o premieră pentru fotbalul românesc, pe care mulţi o văd drept un experiment, pe primul loc se află Astra Giurgiu.

Cumnaţii

Antrenorul liderului este Marius Şumudică, tehnicianul fiind suspendat, cel puţin provizoriu, pe o perioadă de şase luni, pentru că a pariat pe unele meciuri de fotbal din România. În locul acestuia, postul de antrenor principal va fi preluat de actualul secund al giurgiuvenilor, Bogdan Andone. Şumudică şi Andone au ca numitor comun Hunedoara. Bogdan Andone a debutat, în Divizia A, aşa cum se numea atunci, în 1992, la 17 ani, sub culorile Corvinului Hunedoara, trecând apoi la Sportul Studenţesc. De la Sportul, în 1993, avea să vină la Corvinul Marius Şumudică, acum în vârstă de 44 de ani, pentru o jumătate de campionat, acesta revenind, apoi, la echipa studenţilor bucureşteni, unde a evoluat, o vreme, alături de Bogdan Andone. Cei doi au fost vecini, sunt prieteni şi, în plus, sunt şi cumnaţi, Şumudică fiind căsătorit cu sora lui Andone. Bogdan Andone deţine licenţa PRO şi poate sta pe banca tehnică a oricărei echipe din Liga I. Principalul interimar de la Astra, în vârstă de 41 de ani, mai este şi fotbalist activ, fiind legitimat la o echipă de Liga a V-a din Alba, Sportul Livezile, unde joacă alături de fratele său mai mic, Radu, care a evoluat, şi el, la Corvinul.Marius Şumudică şi Bogdan Andone nu sunt la prima colaborare profesională, ei mai lucrând împreună Al Shaab, în Emiratele Arabe Unite

Scule de jucători”

Advertisement

Chiar dacă Marius Şumudică şi Bogdan Andone au evoluat destul de puţin la Corvinul, oamenii de fotbal de la Corvinul îşi aduc aminte de evoluţiile lor în echipa de pe malurile Cernei. „Când a jucat Şumudică la Corvinul eu nu eram la club, dar urmăream jocurile. Ce să zic, sculă de jucător, aşa cum se spune. Păcat pentru el că nu a prins să joace în echipa naţională. Iar ca antrenor este unul dintre cei mai buni la ora actuală din ţară, stând dovadă rezultatele. Despre pariuri nu vreau să vorbesc”, a declarat Gelu Simoc, preşedinte, pentru o perioadă îndelungată, la Corvinul. Acesta îl ştie, însă, mult mai bine pe Bogdan Andone. „A fost unul dintre cele mai mari talente care au evoluat la Hunedoara. Şi, aşa cum se ştie, la Corvinul, în acei ani şi, mai ales, în cei anteriori, au evoluat nume mari, care au făcut istorie în fotbalul românesc. La Hunedoara nu erau aduşi orice jucători. Am un foarte mare regret că Bogdan andone nu s-a realizat, ca jucător, la nivelul marelui său talent, dar mă bucur pentru el că are şansa să confirme ca antrenor”, a mai spus Gelu Simoc.

Advertisement

Actualitate

Anca Todoni, originară din județul Hunedoara, a făcut senzație la Wimbledon

Publicat

pe

Redactat de

Anca Todoni, originară din județul Hunedoara, a făcut senzație la Wimbledon.

O tânără de 19 ani, originară din Valea Jiului, este noua speranță a tenisului românesc. Anca Todoni a reușit să se califice pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut cu succes de meciurile din calificări.

În primul tur pe iarba londoneză, timișoreanca a învins-o pe Olga Danilovic, o jucătoare mai bine clasată, care a ajuns până în optimile de finală la Roland Garros. Todoni a câștigat cu scorul de 7-5, 6-1.

Anul 2024 a fost unul excelent pentru sportiva al cărei tată este din Lupeni, iar bunicii ei încă locuiesc în municipiul din vestul Văii Jiului. Luna trecută, Todoni a triumfat la turneul WTA 125 de la Bari. De asemenea, ea a făcut parte din echipa României pentru Billie Jean King Cup, echipă care s-a calificat la turneul final ce va avea loc între 12 și 17 noiembrie în Sevilla, Spania.

În ultimele luni, sportiva a urcat în clasamentul WTA de pe locul 800 până pe locul 142. Victoria de pe tabloul principal de la Wimbledon îi va aduce și mai multe puncte în clasamentul WTA.

Foto: Facebook @Cristian Roșu

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Surpriză plăcută: Florentina Iușco va concura la două probe la Olimpiadă

Publicat

pe

Redactat de

Puține zile ne mai despart de debutul Jocurilor Olimpice din acest an de la Paris.

Este deja știut faptul că una dintre reprezentantele României la competiția sportivă supremă este atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe obținuse calificarea în proba de săritură în lungime la finele lunii trecute, iar de curând a fost anunțat și faptul că Florentina Iușco va evolua, la Olimpiada din capitala Franței și la triplusalt!

Pentru Flory este a doua participare la Jocurile Olimpice la lungime, iar la Paris va evolua, în premieră, în competiția celor cinci cercuri, și la triplu.

Până în prezent delegația ce va reprezenta țara noastră la Paris numără 106 competitori, obiectivul declarat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român la Jocurile din 2024 fiind prezența a 105 – 110 „tricolori” în marea întrecere din capitala Franței.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Schimbări în conducerea Corvinului Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Președintele Clubului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara, Dan Coleșniuc (foto), s-a pensionat. Acesta era și director al Complexului Sportiv „Michael Klein”. Sorin Cimpoca, cel care a mai condus clubul, revine ca președinte interimar la Corvinul.

“Începând cu 1 iulie, preşedintele clubului nostru, Dănuţ Colesniuc, a hotărât să se pensioneze. Clubul Sportiv 1921 Hunedoara și Primăria municipului Hunedoara îi mulțumesc pentru munca depusă atât ca director al Complexului Sportiv „Michael Klein”, cât şi pentru cea depusă ca preşedinte a grupării noastre, în ultimul an! În aceste condiţii, postul de preşedinte interimar va fi ocupat de Sorin Cimpoca, cel care a mai condus clubul nostru de la înfîiinţare, din 2016, până în vara anului trecut, când a fost nevoit să demisioneze din cauza unor probleme de sănătate”, au anunțat, într-un comunicat, reprezentanții CS Corvinul 1921 Hunedoara.

Sursa foto: FC Corvinul 1921 Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate