Actualitate - Eveniment
Un hunedorean și-a ucis cu sânge rece fosta iubita sibiancă, după care s-a predat polițiștilor deveni

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Hunedoara, și-a ucis cu sânge rece fosta iubită, o femeie în vârstă de 30 de ani, din localitatea sibiană Cisnădie. A înjunghiat-o în gât, în timp ce se afla în apartamentul său, a lăsat-o într-o baltă de sânge, apoi a plecat la fratele său, la Deva, unde a povestit oribila faptă comisă. Ulterior, s-a predat polițiștilor deveni. Oribila crimă a fost comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Hunedoreanul era despărțit de fosta iubită, însă nicio secundă nu a putut admite că femeia pe care o iubea nu îi mai era alături. Între cei doi au mai fost conflicte, în urma cărora, pe numele bărbatului fusese emis, de către polițiștii sibieni, un ordin prin care îi era interzis să se apropie de fosta sa iubită, valabil până în vara acestui an.
Cei doi locuiau pe scara aceluiași bloc, la același etaj, în Cartierul Arhitecților, de pe strada Octav Doicescu, din localitatea Cisnădie, județul Sibiu, potrivit unor surse judiciare.
Deși avea ordin de protecție dat prin instanță, valabil până la vară, bărbatul ar fi mers în vizită la sibiancă și, la un moment dat, un conflict a izbucnit între cei doi. Omul susține că femeia a sărit cu un cuțit înspre el, pe care a reușit să i-l ia din mână și să o înjunghie, spun reporterii de la Ora de Sibiu. Prieteni apropiați ai victimei au povestit, pentru Ora de Sibiu, că bărbatul era un om extrem de gelos. Făcuse o obsesie pentru sibiancă și nu putea accepta faptul că relația lor s-a încheiat. În repetate rânduri ar fi amenințat-o, acesta fiind și motivul pentru care a fost emis un ordin de protecție.
A ucis și a plecat la fratele său
Speriat de ceea ce a putut face, hunedoreanul a încuiat ușa apartamentului în care a comis oribila crimă, și a plecat la fratele său, la Deva. După ce i-a povestit în detaliu cele petrecute, împreună cu fratele și cumnata sa, a plecat spre sediul Poliției Municipiului Deva, unde s-a predat polițiștilor . Imediat, au fost alertate organele de anchetă din Sibiu care, în momentul în care au reușit să intre în apartamentul în care se afla femeia, aceasta era decedată.
Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Agresorul era, se pare, șofer la o firmă de transport, iar femeia lucra ca dispecer, tot la o firmă de transport. Potrivit surselor Ora de Sibiu, sibianca ucisă avea un copil în vârstă de trei ani pe care îl creștea cu mare grijă. Era o femeie muncitoare și serioasă, iar la muncă nu a avut niciodată probleme.
Actualitate
Examenul de titularizare, susținut în două centre, la nivelul județului Hunedoara

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara a transmis informații esențiale privind organizarea concursului național, precizând că acesta se va desfășura în două centre din municipiul Deva.
Primul centru de concurs este Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva, situat pe strada Axente Sever, nr. 3, iar cel de-al doilea este Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, aflat pe strada Titu Maiorescu, nr. 28.
Candidații sunt așteptați să se prezinte la centre între orele 7:00 și 8:00, urmând ca examenul să înceapă la ora 9:00, cu o durată de patru ore. Accesul în sălile de concurs se va face pe baza unui act de identitate valabil, cum ar fi buletinul, cartea de identitate, adeverința de identitate sau pașaportul.
Pentru redactarea lucrărilor, candidații trebuie să folosească pix sau stilou cu cerneală albastră, iar desenele sau graficele pot fi realizate cu creion negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris cu cerneală care se poate șterge. Totodată, în sălile de concurs nu este permis accesul cu cărți, caiete, telefoane mobile, calculatoare sau alte mijloace de comunicare la distanță. Excepție fac dicționarele, permise doar pentru disciplinele latină și greaca veche (elină), precum și planurile de conturi, acceptate doar pentru disciplina „economic, administrativ, poștă”.
Conform calendarului oficial al concursului de Titularizare 2025, proba scrisă este programată pentru data de 15 iulie, după ce înscrierile au fost finalizate în intervalul 5-16 mai. Acest examen reprezintă o etapă esențială pentru cadrele didactice care își doresc să obțină un post pe perioadă nedeterminată în învățământul preuniversitar.
Actualitate
„DacFest – Sub semnul lupului” 2025: Aproximativ 350 de reenactori din România, Europa şi SUA, la Măgura Uroiului. Programul festivalului

O nouă ediție a celui mai renumit festival de reconstituire istorică de la noi din țară – „DacFest -Sub semnul lupului”, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Măgura Uroiului, lângă Simeria. Evenimentul va reuni aproximativ 350 de reenactori din țară și de peste hotare. Pentru prima dată, festivalul se va întinde pe durata a patru zile.
Festivalul „DacFest -Sub semnul lupului” ajunge la ediția a XV-a. Pasionații de istorie antică sunt invitați, între 17 și 20 iulie 2025, la Măgura Uroiului, acolo unde reenactori din trupe de reconstituire istorică din România, Europa şi chiar din Statele Unite ale Americii vor fi prezenți cu… armuri, săbii, vase, unelte, meșteșuguri, bijuterii, jocuri, pilde și multe povești. Se pregătește o ediție de colecție a festivalului, cu tabere antice frumos orânduite pe platoul din faţa „Cuşmei dacice”, cu înfruntări îndrăzneţe, ateliere cu meşteri pricepuţi, bucate după reţete străvechi şi momente de luptă cum nu s-au mai văzut.
Patru zile pline de istorie vie
Pentru prima dată în istoria evenimentului, „DacFest” se întinde pe durata a patru zile. Festivalul începe joi, 17 iulie, cu o conferință științifică, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva – „Civilizaţiile antice din spaţiul românesc – Trecut, prezent şi viitor”. Seara de vineri, 18 iulie, aduce mult aşteptata deschidere de la Simeria.
În locul paradei cu torțe, organizatorii pregătesc o surpriză spectaculoasă în centrul oraşului Simeria, în zona Centrului de Afaceri, de la ora 21:30. Trupele de romani, daci și barbari vor anima atmosfera. „Pregătiţi-vă să fiţi asaltaţi de trupele de romani, daci şi alţi barbari! La lăsarea întunericului, priviţi spre Măgura Uroiului şi ţineţi aproape aparatele pentru fotografii… pline de culoare!”, au transmis organizatorii.
Tabere, ateliere antice, confruntări spectaculoase între daci și romani…
Sâmbătă şi duminică, în 19 și 20 iulie, de la ora 10:00, hunedorenii sunt așteptați, în număr cât mai mare, la Măgura Uroiului. În cele două zile, cei prezenți vor fi purtați prin istoria antică cu momente interesante prezentate de istoricii Cătălin Borangic şi Tudor Roşu. Cei aproximativ 350 de reenactori se vor împărţi în tabere care se vor înfrunta pe câmpul de luptă în faţa unei noi fortăreţe ridicate de daci. De-a lungul zilei, publicul va putea admira dansuri antice, spectaculoase lupte între gladiatori, concursuri dedicate copiilor, prezentări din moda vremurilor şi va putea participa la numeroasele ateliere de bijuterie, ceramică, confecţionare de jucării, cosmetică, fierărie, gastronomie, inscripţii şi sculptură în piatră, jocuri romane, monetărie, mozaic, muzică, plante medicinale, prelucrare de lemn, metal, os şi piele, scriere, ţesătorie, textile, tir cu arcul sau zale. Pentru prima dată, evenimentul va găzdui şi o lansare de carte „DacFest – File de poveste”.
…. concerte, proiecții cu lasere și un uimitor spectacol cu foc
Sâmbătă seara, de la ora 20:00, după confruntarea dintre daci şi romani, încep concertele. Pe scenă vor urca Cimpoierii din Transilvania, Iarba Fiarelor, Nightlosers. În jurul orei 22:30, este programat ritualul focului sacru, apoi proiecţii cu lasere şi un uimitor spectacol cu foc al celor de la Ignis Phantasia.
La ediția din acest an a festivalului, mai multe asociaţii de reconstituire istorică au confirmat prezenţa: Romanitas din Italia, Cohors I Praetoria din Ungaria, Legio I Italica din Bulgaria, Legio II Augusta din Anglia, Legio XX Deva Victrix din Ţara Galilor, Provincia Hispania Novae Romae din Spania, Pro Antica din Polonia şi, din România, Garda Apulum, Omnis Barbaria, Historia Renascita, Romula Malva, Veteres Milites, Dacii Singidavei, Legio Dacica, Asociaţia Culturală Tomis şi Terra Dacica Aeterna.
Organizat de Asociația Terra Dacica Aeterna, Festivalul DacFest – „Sub semnul lupului” este susţinut de Consiliul Judeţean Hunedoara, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Primăria Oraşului Simeria şi Centrul Cultural și de Creație al Orașului Simeria. Sponsorizat de Energetica 95 Only Power SRL, evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara. În acest an, proiectul cultural „DacFest – Sub semnul lupului” este finanţat de Ministerul Culturii.
Actualitate
VIDEO: „Meșteri” falși, reținuți după un furt de 36.000 de lei la Petrila. Victima, o femeie de 70 de ani

Furt din locuință, cu „meșteri” falși, la Petrila. Patru persoane reținute, prejudiciul de 36.000 lei recuperat integral.
- Comunitatecu 15 ore in urma
Vară plină de investiții pentru administrația din Totești
- Actualitatecu o zi in urma
VIDEO: „Meșteri” falși, reținuți după un furt de 36.000 de lei la Petrila. Victima, o femeie de 70 de ani
- Actualitatecu o zi in urma
Corvinul, amical de lux cu Dinamo Kiev!
- Actualitatecu o zi in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 14 – 18 iulie, în județul Hunedoara
- Actualitatecu 2 zile in urma
Operațiune de salvare reușită în Masivul Retezat: femeie rănită, preluată cu elicopterul și transportată la spital
- Actualitatecu 10 ore in urma
Un nou caz de violență domestică semnalat. O femeie ar fi fost agresată fizic și amenințată de soțul aflat sub influența alcoolului
- Actualitatecu 8 ore in urma
Tentativă de furt la un centru comercial din Deva. Doi bărbați, identificați de polițiști
- Actualitatecu 11 ore in urma
Corvinul a primit drept de promovare!