Actualitate
Universitatea din Petroșani pregătită pentru debutul anului universitar 2024-2025: Căminele igienizate, spațiile de învățământ evaluate și reparațiile în curs de finalizare

Universitatea din Petroșani se pregătește intens pentru începutul noului an universitar 2024-2025, cu ultimele retușuri la cămine și spațiile de învățământ. Conform declarațiilor rectorului Radu Sorin Mihai, instituția de învățământ superior se află pe ultima sută de metri în finalizarea pregătirilor, asigurându-se că studenții vor beneficia de condiții optime la revenirea lor în campus.
În luna august, toate căminele studențești au fost igienizate, iar reparațiile necesare au fost efectuate. De asemenea, spațiile de învățământ au fost supuse unei evaluări riguroase pentru a remedia eventualele deficiențe. Rectorul a menționat că au existat probleme în zona rectoratului, însă acestea au fost rezolvate în timp util.
”Căminele studențești au fost igienizate în luna august. Am făcut reparații acolo unde a fost nevoie. Deja sunt studenți care vin și se cazează pentru restanțe dar în această perioadă ei fac cererile și pentru cazarea definitivă începând cu 27-28 septembrie. Spațiile de învățământ au fost evaluate, am avut probleme în zona rectoratului, dar au fost rezolvate. Mai avem vreo două spații și două laboratoare de cercetare care se vor finaliza prin data de 20 septembrie. Acolo au fost făcute o serie de reparații capitale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Mihai Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Finalizarea reparațiilor și a pregătirilor în campusul universitar reflectă angajamentul Universității din Petroșani de a asigura un mediu educațional modern și confortabil pentru studenți. Instituția se pregătește să întâmpine o nouă generație de tineri, punând accentul pe calitatea infrastructurii și a spațiilor de învățare. Anul universitar 2024-2025 promite să debuteze într-un mediu sigur și bine pregătit, în care studenții să își poată desfășura activitățile academice fără probleme.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Un campion, în luptă cu viața. Mihai Leu, în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din Capitală

Fostul mare campion la box și raliu, Mihai Leu, a fost internat în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă a Institutului Clinic Fundeni din Capitală, după ce a suferit o hemoragie și a fost transportat de urgență sâmbătă seară, cu un elicopter, de la Hunedoara la București.
Potrivit unor surse medicale, starea de sănătate a fostului mare sportiv este extrem de delicată. Mihai Leu se confruntă cu insuficiență pulmonară și metastaze extinse la nivelul plămânilor. El se află în comă indusă de medici, fiind monitorizat în permanență.
Mihai Leu luptă de peste un deceniu cu un cancer de colon, diagnostic pus în anul 2014. În primăvara acestui an, el a mai fost internat în spital, între 28 aprilie și 15 mai, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, unde a suferit o intervenție chirurgicală.
Născut pe 13 februarie 1969 la Hunedoara, Mihai Leu este o legendă a boxului românesc, sport în care a debutat la doar opt ani. Fostul sportiv are în palmares patru titluri naționale pe care le-a câștigat în ani consecutivi și un titlu mondial. După retragerea din box și-a început cariera în motorsport, unde a continuat să impresioneze, în 2003 devenind campion național de raliuri.
Actualitate
Tabără de sinistrați cu 3.000 de locuri, operaționalizată la ROMAERO în cadrul exercițiului SEISM 2025

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au anunțat că, în cadrul Exercițiului Național SEISM 2025, a fost demarată operaționalizarea unei tabere de sinistrați de mari dimensiuni în zona de nord a Capitalei, pe platforma ROMAERO. Tabăra are o capacitate de aproape 3.000 de paturi și reprezintă un punct cheie în planul de răspuns la dezastre majore, precum cutremurele.
Amplasarea taberei a fost decisă strategic, în afara zonelor afectate sau expuse riscului seismic, pentru a garanta siguranța celor evacuați. Tabăra este complet echipată pentru a asigura toate nevoile de bază ale populației: spații de cazare temporară, facilități pentru igiena personală, zone pentru prepararea și servirea mesei, spații de depozitare a bunurilor și ajutoarelor umanitare, precum și asistență medicală de urgență.
Terenul ales respectă cele mai stricte norme de siguranță: este orizontal, stabil, ferit de riscuri geologice și dispune de acces facil pentru intervenții și aprovizionare, fiind totodată racordabil la rețelele de utilități esențiale, inclusiv apă potabilă.
Această acțiune face parte dintr-un efort mai amplu de pregătire și testare a capacității de intervenție a autorităților în situații de criză. Organizarea taberei de la ROMAERO reflectă angajamentul instituțiilor implicate de a asigura un răspuns coordonat și eficient în fața unui posibil dezastru natural.
Autoritățile fac apel la înțelegerea și susținerea populației pe durata desfășurării exercițiului, întrucât mobilizarea de forțe și mijloace în teren poate genera disconfort temporar. Exercițiul SEISM 2025 are rolul de a testa procedurile de intervenție și de a consolida capacitatea operativă a personalului implicat în gestionarea situațiilor de urgență.
CAPTURĂ VIDEO: IGSU INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, ROMÂNIA
Actualitate
Fotbaliștii de la CSM Deva, campioni regionali la U17

Fazele regionale ale Campionatelor Județene de fotbal pentru juniori au ajuns la final. Printre finaliste s-au numărat și două echipe din județul Hunedoara, CSM Deva la U17 și CSM Simeria la U19.
Cei de la CFR Simeria, finaliști
Cel mai bun rezultat a fost obținut de CSM Deva, care au devenit campioni regionali la U17. Devenii, care, anul trecut, au câștigat titlul național la această categorie de vârstă, s-au impus în competiție după două succese în deplasare, meciurile fiind eliminatorii, în manșă unică, echipa gazdă fiind desemnată prin tragere la sorți. În primul meci, cei de la CSM Deva s-au impus, cu 3-1, pe terenul reprezentantei județului Timiș, Unirea Sânnicolau Mare. În finală, CSM Deva s-a impus, cu 11-10, pe terenul celor de la CS Moldova Nouă, din județul Caraș – Severin, după executarea loviturilor de la 11 metri. Cei de la CSM, care sunt pregătiți de Florin Călugărița, ajutat de secundul Călin Sin și de maseurul Puiu Răfăilă, au condus cu 1-0, dar au fost egalați până la pauză, iar la loviturile de departajare au avut nervii mai tari, formația câștigătoare fiind compusă din titularii Alexandru Mihăilă – Aris Nagy, Denis Negrilă, Idreno Di Marco, Andrei Coricovac – Lion Elekeș, Emanuele Bogdaniuc, Adrian Drăgan, Alexandru Curcă – Alexandru Vișan, Raul Oancea și rezervele Andrei Pag – Rareș Vonica, David Nasta, Tudor Florea, Denis Lăcătuș, Patrick Schmidt. La U19, CFR Simeria, după ce a câștigat, în deplasare, cu 3-1, la Academia Flavius Stoican Turnu Severin, din Mehedinți, au pierdut, cu 0-3, finala disputată pe teren propriu cu reprezentanta Aradului, Podgoria Pâncota. În acest an nu se joacă și faza națională a competițiilor.
Foto: CSM Deva – Centru de Copii și Juniori
- Actualitatecu 3 zile in urma
VIDEO| Incendiu puternic într-un apartament dintr-un bloc din Hunedoara. Două persoane s-au autoevacuat
- Actualitatecu 3 zile in urma
Minor de 15 ani, dispărut dintr-un centru din Deva – ACTUALIZARE: Găsit cu sprijinul unui polițist aflat în timpul liber
- Actualitatecu 3 zile in urma
Căderi de pietre în Defileul Jiului. O mașină avariată și o persoană transportată la spital
- Actualitatecu o zi in urma
VIDEO| Incendiu în Vețel. Intervenție dificilă a pompierilor
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident pe o stradă din Petroșani: Un șofer a ajuns la spital după ce a lovit două mașini și poarta unui imobil
- Actualitatecu 2 zile in urma
Echipa „RavenTech” Hunedoara reprezintă România la Competiția Internațională de Robotică din Indiana, SUA
- Actualitatecu 2 zile in urma
Controale pentru combaterea delictelor silvice: Amenzi de peste 37.000 lei și lemn confiscat
- Actualitatecu 22 de ore in urma
Medie de top la “Bac” pentru Ana Maria Bărbosu