Connect with us
Data: 14/04/2024
.

Actualitate

UPET: Oferte academice pentru românii de pretutindeni

Publicat

pe

Invitația este deschisă pentru toți românii din întreaga lume să exploreze varietatea și camediu academic oferit de Universitatea din Petroșani. Instituția de învățământ superior oferă o gamă extinsă de programe de licență și masterat, angajându-se să asigure o experiență educațională de înaltă calitate, adaptată nevoilor și intereselor individuale ale studenților.

„Români de pretutindeni, vă invităm să descoperiți oportunitățile noastre academice! Suntem nerăbdători să vă avem alături în comunitatea noastră academică diversă și dinamică! Alegeți dintr-o varietate de programe academice la nivel de licență și master, potrivite pentru a vă dezvolta cunoștințele și a vă urmări pasiunile, indiferent de locul în care vă aflați în lume”, transmite conducerea Universității din Petroșani.

Cu perspective nelimitate de creștere personală și profesională, Universitatea din Petroșani oferă programe academice în diverse domenii, inclusiv științe sociale, inginerie, științe exacte și multe altele. Facultățile sunt dedicate oferirii unei educații de calitate, cu oportunități promițătoare de carieră în diferite industrii. Indiferent dacă vă interesează specializări în inginerie, științe sociale sau științe exacte, Universitatea din Petroșani oferă oportunități academice atrăgătoare pentru a vă atinge obiectivele și aspirațiile.

FOTO: FACEBOOK UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI

Actualitate

Marele om de film Francisc Munteanu – omagiat la un secol de la nașterea sa. „Pistruiatul”, prezent la eveniment

Publicat

pe

Redactat de

Marele regizor, scenarist și scriitor român, Francisc Munteanu, născut în comuna hunedoreană Vețel, a fost omagiat la un secol de la nașterea sa. La evenimentul desfășurat sâmbătă a fost prezent și actorul Costel Băloiu, cel care l-a interpretat pe celebrul „Pistruiatul” în filmul din 1973.

La 100 de ani de la nașterea sa, Francisc Munteanu a fost omagiat printr-un eveniment special, care s-a bucurat de prezența actorului Costel Băloiu, cel care a dat viață personajului emblematic „Pistruiatul”, film care a marcat copilăria multor generații.

În cadrul evenimentului, organizat la Vețel cu sprijinul autorităților și instituțiilor publice locale, județene și naționale, a fost evocată personalitatea lui Francisc Munteanu. Manifestarea a cuprins și dezvelirea unei plăci comemorative, o slujbă de pomenire, iar elevii Școlii Gimnaziale din Vețel au realizat desene cu personaje din cărțile/filmele lui Francisc Munteanu. Evenimentul a continuat cu un moment artistic și festivitate de premiere, și proiecția filmului „Pistruiatul”, regizat de Francisc Munteanu.

Sursa foto: Școala Gimnazială Vețel -Discover Hunedoara/Facebook

 

Advertisement

 

Francisc Munteanu s-a născut în Vețel, la data de 9 aprilie 1924. A fost mai întâi scriitor, după care a devenit scenarist, iar mai apoi un important regizor de film al vremii. Cu romanul “În orașul de pe Mureș” a obținut Premiul de stat al României în anul 1955. Ca scenarist, filmul “Valurile Dunării” a obținut Marele Premiu la Festivalul internațional de film de la Karlovy Vary în anul 1961. A devenit regizor la Studiourile Cinematografice “Buftea”, unde avea să realizeze filme de succes, cele mai cunoscute fiind cele din seria “Pistruiatul” sau “Buletin de București“. A revenit, atunci când a avut posibilitatea, în comuna sa natală la Vețel, cu o parte din filmele și cărțile sale, creând amintiri care au rămas în memoria colectivă a acestor locuri.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate