Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

,,Urbea Food Fest”. Accesul autovehiculelor – restricționat în parcarea din Piața Cetății din Deva

Publicat

pe

Accesul autovehiculelor este restricționat în parcarea din Piața Cetății, din municipiul Deva, începând din această seară, de la ora 22:00, și până duminică, 25 iunie. Și asta pentru că, în zona respectivă, se va desfășura „Urbea Food Fest”, eveniment culinar ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

În municipiul Deva va avea loc în perioada 23-25 iunie 2023, evenimentul culinar ,,Urbea Food Fest”. Pentru o bună desfășurare a evenimentului, accesul autovehiculelor va fi restricționat în parcarea amenajată din Piața Cetății, după cum urmează: Miercuri, 21 iunie 2023, începând cu ora 22:00 și până duminică, 25 iunie 2023, la ora 23:00. Organizatorii le mulțumesc participanților la traficul rutier pentru înțelegerea de care dau dovadă. Devenii și nu numai, sunt așteptați la evenimentul gastronomic, pentru a se bucura de show-uri culinare, ateliere de gătit, degustări de vinuri și multe, multe alte activități pentru toate vârstele. Aromele indiene, sud-americane sau orientale îmbinate cu măiestrie în delicatese dulci și sărate, vor transforma Deva în centrul gastronomic al județului”, au informat reprezentanții Primăriei Deva.

Actualitate

Proiect de peste un milion de lei pentru promovarea mobilității durabile

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a scos la licitație un contract pentru promovarea mobilității durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Astfel, s-a scos la licitație un contract pentru servicii de proiectare și executare a unui număr de 8 stații de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice în orașul Petrila, județul Hunedoara.

Valoarea contractului este de 1.173.720 lei și vizează realizarea unui obiectiv de investiții esențial pentru comunitatea locală. Acest proiect cuprinde atât faza de proiectare, cât și cea de execuție a lucrărilor, inclusiv achiziția echipamentelor necesare și asistența tehnică din partea proiectantului.

Scopul principal al acestui proiect este reducerea impactului negativ al emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, oferind astfel un suflu nou mobilității durabile în Petrila. Implementarea acestor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice reprezintă un pas important în direcția unui mediu mai curat și a unei economii mai sustenabile.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara, sub cod galben de vijelii

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află sub cod galben de vijelii.

În intervalul 16 aprilie, ora 15, până la 17 aprilie, ora 15, zona Banatului, sudul Crișanei, Transilvania și zonele montane se confruntă cu un avertisment meteorologic de tip Cod Galben. Acesta aduce cu sine perioade de instabilitate atmosferică accentuată, cu potențial de impact asupra populației și mediului înconjurător.

Fenomenele meteorologice anticipate includ averse puternice, caracterizate de intensitate torențială, însoțite de descărcări electrice. Vântul va înregistra intensificări semnificative, cu rafale ce pot atinge viteze de 55 până la 70 km/h. De asemenea, se prevăd fenomene locale de vijelie și grindină.

Precipitațiile vor fi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se estimează că cantitățile de apă vor atinge între 20 și 25 l/mp, cu posibilitatea de a depăși chiar și 40 l/mp în anumite zone.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite deplasările în condiții meteorologice periculoase. De asemenea, se recomandă luarea măsurilor de protecție necesare pentru a preveni eventualele pagube materiale.

FOTO: Meteoplus

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Campanie de control pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în fabricarea produselor de brutărie și făinoase

Publicat

pe

Redactat de

Inspectorii de muncă au derulat Campania națională de control în domeniul ”Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”.

 În perioada 09.04.2024 – 12.04.2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat campania națională de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, precum și încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul ”Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase” – cod CAEN 1071, 1072 și 1073.

În domeniul relațiilor de muncă, s-au verificat cu precădere reglementările legale  privind angajarea personalului (inclusiv transmiterea în termen legal a contractelor individuale de muncă în REVISAL), durata timpului de muncă și munca suplimentară, întocmirea evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, repausurile periodice (repausul săptămânal, sărbători legale), munca de noapte și acordarea drepturilor salariale.

În domeniul securității și sănătății în muncă există o serie de activități cu risc ridicat de accidentare și/sau îmbolnăviri profesionale cu consecințe ireversibile pentru lucrători, cum ar fi echipamentele de muncă necorespunzătoare tehnologiilor folosite, neasigurarea sau nefuncționarea instalațiilor de captare, reținere și neutralizare a substanțelor nocive degajate în desfășurarea proceselor tehnologice, manipulări de mase grele și foarte grele care conduc la o serie de probleme de sănătate grave asociate cu dureri de spate și dureri musculare, risc de accidentare din cauza incendiilor, exploziilor, electrocutarea și lovirea prin răsturnarea mărfurilor greșit depozitate, risc de lovire și strivire de echipamente de muncă aflate în mișcare (malaxoare, stivuitoare, camioane etc), ventilația insuficientă și lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute.

În cadrul acestei campanii de control, au fost efectuate 48 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, constatându-se un număr total de 63 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Totodată, s-a aplicat un număr total de 48 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 amenzi în valoare totală de 23.600 lei.

Advertisement

Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește atât creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și cele referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, cât și eliminarea neconformităților constatate, aplicând măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate