
Directorul filialei din Petroşani a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Tiberiu Vladislav:
„Vă garantez că aici nu s-au dat diplome false”
La finalul percheziţiilor efectuate miercuri seară, de la sediul unităţii de învăţământ superior, anchetatorii au plecat cu un calculator şi câteva dosare
Conducerea filialei din Petroşani a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad a declarat că anchetatorii au ridicat câteva dosare şi un calculator, în urma percheziţiilor ce au avut loc miercuri seară, atât acolo, cât şi la alte unităţi aflate în subordinea instituţiei de învăţământ superior, într-un dosar instrumentat la nivel naţional.
Directorul filialei din Petroşani a universităţii, Tiberiu Vladislav, este de părere că tot acest scandal cu diplomele false nu este altceva decât „o mare minciună”, dând asigurări că în unitatea pe care acesta o conduce nu au fost emise astfel de documente ilegal. „Numai baza de date au luat-o. Dosare şi atât. Au chemat doi martori şi în prezenţa lor au făcut percheziţia. Nu ştiu ce credeau că găsesc, droguri sau nu ştiu ce. Este o plângere, din câte am înţeles eu, la nivel naţional. Este o mare minciună cea cu diplomele false. Cine a spus acest lucru a minţit. Vă garantez eu că aici (n.red. la Petroşani) nu s-au emis astfel de diplome false”, a afirmat Tiberiu Vladislav, directorul filialei din Petroşani a Universităţii „Vasile Goldiş”.
Percheziţii în acest dosar au loc, miercuri seară, şi la sediul din Deva al universităţii, unde anchetatorii au verificat mai multe acte. De asemenea, în acelaşi timp, procurori şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) s-au aflat şi la sediile altor filiale din ţară ale universităţii, mai exact la unităţile din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj.
Ancheta în acest caz continuă, fiind coordonată de procurori specializaţi din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi ofiţeri de poliţie din cadrul DGA. Aceştia verifică modalitatea prin care Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a emis diplome universitare şi de licenţă, existând suspiciunea ca mai multe dintre aceste documente au fost eliberate ilegal.
În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI).