Connect with us
Data: 19/09/2024
.

Actualitate

Venitul minim de incluziune. Cine beneficiază de acest sprijin financiar și când poate fi solicitat

Publicat

pe

Venitul minim de incluziune este un beneficiu de asistență socială destinat familiilor și persoanelor singure care se află în situații de dificultate. Sprijinul financiar înlocuiește ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Pentru a beneficia de venit minim de incluziune, persoanele care primesc, în prezent, ajutor social și alocație pentru susținerea familiei trebuie înregistrate în sistem în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2023.

Venitul minim de incluziune are două componente – ajutorul pentru incluziune și ajutorul pentru familiile cu copii.

CINE POATE SOLICITA venitul minim de incluziune

Venitul minim de incluziune se acordă familiilor/persoanelor singure care au un venit net lunar ajustat mai mic sau egal cu nivelele maxime stabilite prin lege pentru cele două componente, astfel:

– pentru ajutorul de incluziune – nivelul maxim al venitului net trebuie să fie de 275 lei, respective 400 lei dacă persoana singură a depășit vârsta de 65 de ani

Advertisement

– pentru ajutorul pentru familia cu copii – nivelul maxim al venitului net trebuie să fie de 700 lei/membru de familie

CE SUME VOR PRIMI beneficiarii de venit minim de incluziune

Cuantumul ajutorului de incluziune acordat familiei/persoanei singure reprezintă diferența dintre cuantumul maxim prevăzut de lege – 275 lei/lună/membru de familie sau 400 lei/lună în cazul persoanei de cel puțin 65 de ani – și cuantumul venitului net ajustat, calculate conform legii.

Cuantumul maxim în cazul persoanelor care nu au niciun venit este de 275 lei/lună/membru de familie, iar în cazul persoanei singure cu vârsta de cel puțin 65 de ani, este de 400 lei/lună.

În cazul familiei cu copii, cuantumul ajutorului este stabilit în funcție de nivelul venitului net lunar ajustat și numărul de copii din familie, astfel:

Advertisement

I. Pentru familia beneficiară de ajutor de incluziune, precum și pentru familia cu venituri nete ajustate de maximum 275 lei/lună:

– 107 lei – pentru familia cu 1 copil

– 214 lei – familia cu 2 copii

– 321 lei – familia cu 3 copii

– 428 lei – familia cu 4 sau mai mulți copii

Advertisement

II. Pentru familia monoparentală beneficiară de ajutor de incluziune, precum și pentru cea cu venituri nete ajustate de maximum 275 lei/lună:

– 120 lei – pentru familia cu 1 copil

– 240 lei – familia cu 2 copii

– 360 lei – familia cu 3 copii

– 480 lei – familia cu 4 sau mai mulți copii

Advertisement

III. Pentru familiile cu un venit net ajustat între 276 lei/lună – 700 lei/lună (inclusiv):

– 85 lei – pentru familia cu 1 copil

– 170 lei – familia cu 2 copii

– 255 lei – familia cu 3 copii

– 340 lei – familia cu 4 sau mai mulți copii

Advertisement

IV. Pentru familiile monoparentale cu un venit net ajustat între 276 lei/lună – 700 lei/lună (inclusiv):

– 110 lei – pentru familia cu 1 copil

– 215 lei – familia cu 2 copii

– 325 lei – familia cu 3 copii

– 430 lei – familia cu 4 sau mai mulți copii

Advertisement

PROCEDURA DE ACORDARE a venitului minim de incluziune

Venitul minim de incluziune se acordă pe bază de cerere formulată de solicitant, care va fi însoțită de documente justificative privind veniturile realizate, componența familiei, bunurile deținute etc.

Persoanele cu domiciliul sau reședința în municipiul Deva care beneficiază, în prezent, de ajutor social și/sau alocație pentru susținerea familiei pot depune cererile începând de miercuri, 1 noiembrie 2023, la Direcția de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4), etaj 1 – Compartiment Ajutor Social, Beneficii Locale, după următorul program:

-luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00

– vineri, între orele 8:00-11:00

Advertisement

ACTE NECESARE pentru solicitarea venitului minim de incluziune:

– Cerere (formular standard)

– Declarație pe propria răspundere

– Angajament de plată (pentru situațiile în care se pot constata drepturi acordate necuvenit)

– Actul de identitate al solicitantului și al membrilor familiei

Advertisement

– Adeverințe de venit pentru toate sursele de venit

– Certificat de naștere pentru fiecare copil

– Certificat de deces pentru oricare membru decedat al familiei

– Dovada școlarizării pentru copiii cu vârsta între 3 – 16 ani

– Alte documente specifice situației solicitantului și familiei acestuia (ex.: adopție, plasament, tutela/curatelă, soți sau soție declarați dispăruți, arestați preventive sau care execute pedepse privative de libertate etc.)

Advertisement

DE REȚINUT! Persoanele apte de muncă beneficiare de venit minim de incluziune au obligația să presteze, lunar, acțiuni sau lucrări de interes local și să își caute un loc de muncă prin intermediul agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0723.230.106, în timpul programului de lucru.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Actualitate

Corvinul urcă în clasament

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara a jucat prima restanță din cele trei pe care le avea de disputat. Hunedorenii au jucat, pe teren propriu, cu CSC Șelimbăr.

1-0 cu Șelimbăr

În meciul restant din prima etapă Corvinul s-a impus la limită, scor 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris în prima repriză, în minutul 23, de către Manolache, cu capul, după un corner executat de Hergheligiu. Până la gol Hergheligiu irosise o bună ocazie, iar după deschiderea scorului Pop a ratat dublarea avantajului. Până la pauză mai vine o bară a oaspeților, o nouă ocazie a lui Hergheligiu și o intervenție a lui Lefter, portarul Corvinului. În partea secundă ar mai fi de consemnat un șut al lui Câmpan, respins cu greu de portarul de la Șelimbăr, și un cap pe lângă al oaspeților. În urma acestei victorii Corvinul urcă pe locul 11, cu 7 puncte, dar mai are de jucat două restanțe. Prima restanță se va juca în deplasare, la Unirea Ungheni, miercurea viitoare, iar ultima pe 6 noiembrie, acasă, cu CS Afumați. Până atunci, însă, Corvinul va juca în etapa a șaptea, pe teren propriu, cu AFC Câmpulung, locul 18, cu 6 puncte. Meciul este programat pentru sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11:00.

Victorie muncită

După meci, Florin Maxim, antrenorul principal de la Corvinul, a spus că a fost o victorie muncită și s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi.

Advertisement

”O victorie muncită, s-a văzut. Am lucrat și țin la fazele fixe. Mă bucur că am reușit să câștigăm cu un gol marcat dintr-o astfel de fază. Poate reușim să conștientizăm că în momentele în care suferim putem tranșa o victorie chiar și așa, printr-o fază fixă. Am fost foarte-foarte mulțumit de aportul fiecărui jucător. Chiar am suferit. În ultimele zece minute pot spune că am jucat și pragmatic, am câștigat timp. Era nevoie și de o astfel de victorie, muncită poate mai mult decât trebuie. Asta ne consolidează pe noi, ca și grup. Mai avem de muncit și așteptăm să revină și jucătorii accidentați, pentru că din punct de vedere numeric suntem puțini acum. Cu cât greșim mai puțin, cu atât dăm șanse mai puține adversarului să ne înscrie gol. În prima repriză am făcut o singură greșeală și a venit acea ocazie a lui Rodri Hernandes. Puteam să suferim, puteau să înscrie. Asta le-am spus la pauză: am alergam 42 de minute, că atunci a fost acea situație, și puteam să luăm un gol ușor”, a spus Maxim.

Foto: Emil Sebastian Popescu
Citeste mai mult ...

Actualitate

Îmbunătățiri semnificative în infrastructura orașului Petrila

Publicat

pe

Redactat de

Orașul Petrila a făcut pași importanți în îmbunătățirea infrastructurii rutiere, continuând lucrările de modernizare finanțate prin Programul Operațional Regional Vest 2014-2020 și extinse prin Programul Regional Vest 2021-2027.

Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila” (cod SMIS 125636 și cod SMIS 324176) se află în plină desfășurare, cu un nou contract de finanțare semnat recent între Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Petrila.

Printre realizările recente se numără modernizarea unor tronsoane importante de drumuri și parcări din oraș. Lucrările au vizat străzile: Digului, Minei (lângă blocul 39), Cocoșului, Prislop, Roșia, parcarea Spitalului T. Vladimirescu, Strada Taia A9 și Strada Taia A10.

Sistemul rutier modernizat include un strat de uzură din beton asfaltic, un strat de legătură din beton asfaltic, piatră spartă concasată și fundație din balast. Străzile și parcările beneficiază de borduri carosabile prefabricate, montate pe un strat de fundație de beton. În zonele unde asfaltul existent a fost păstrat, s-a frezat fundația veche și s-a aplicat un nou strat de asfalt. În alte zone, unde baza rutieră era din beton, s-au efectuat frezări și s-a aplicat un geosintetic cu rol antifisură.

De asemenea, trotuarele au fost modernizate cu borduri prefabricate montate pe un strat de beton. În total, au fost reabilitați 1840 de metri liniari de străzi înainte de etapizarea proiectului.

Aceste îmbunătățiri substanțiale sunt menite să crească calitatea vieții în Petrila și să sprijine dezvoltarea urbanistică a orașului, reflectând angajamentul autorităților locale și al ADR Vest pentru modernizarea infrastructurii regionale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pompierii hunedoreni vin în sprijinul colegilor de la ISU Galați

Publicat

pe

Redactat de

Un grup de 32 de pompieri hunedoreni au plecat pentru a sprijini populația afectată de inundațiile din județul Galați. Aceștia s-au mobilizat rapid și sunt hotărâți să ajute comunitățile care și-au pierdut agoniseala din cauza apelor.

Peste 1.000 de pompieri din toată țara acționează în sprijinul ISU Galați, lucrând continuu pentru a oferi ajutor și a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile și viiturile recente.

”Aseară au primit ordinul prin care le-a fost încredințată misiunea de sprijin a populației afectate de inundațiile din județul Galați și în această dimineață, toți 32 au răspuns „prezent”, pe platoul unității din Deva. Sunt hotărâți să facă cât mai mult bine și să ducă o rază de lumină în sufletele celor care și-au văzut agoniseala de-o viață înghițită de ape. Noi le dorim multă putere de muncă și suntem încrezători că și de această dată, implicarea și eforturile lor vor fi la cote maxime. În aceste zile, peste 1.000 de pompieri din țară se află în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați și acționează neîncetat pentru a oferi ajutor cetățenilor și pentru a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile abundente și de viituri. Principalele acțiuni desfășurate de pompieri includ: curățarea gospodăriilor afectate de inundații. Sute de locuințe au fost curățate de apă și mâl, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei din subsoluri, curți și case. Echipele de salvare au lucrat neîntrerupt pentru a îndepărta aluviunile de pe drumuri, asigurând astfel accesul în zonele izolate. De asemenea, pompierii au acționat pentru salvarea și protejarea bunurilor cetățenilor, evacuând obiectele din gospodării pentru a preveni deteriorarea acestora”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate