Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Verdi, Wagner şi Donizetti îi aşteaptă pe melomani la „Opera Nights”

Publicat

pe

Se ridică cortina!

Doamnele îşi pot îmbrăca rochiile, domnii îşi pot pune papioanele, iar braţ la braţ, vor pătrunde, în această seară, în atmosfera selectă a celui mai faimos festival de gen, în aer liber, din România

castel-hunedoaraÎncepând din această seară, timp de cinci zile, judeţul Hunedoara va deveni „capitala muzicii de operă” din România. Arii din piese celebre, artişti români şi străini, toate acestea vor ţine capul de afiş al celei de-a treia ediţii a „Opera Nights”, cel mai mare festival de gen în aer liber din România.

Iar pentru că de la o ediţie la alta, organizatorii au îmbunătăţit cu ceva evenimentul, în acest an, festivalul se va ţine în două locaţii: la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi pe esplanada din spatele  Palatului Magna Curia din Deva. În plus, pe lângă numărul important de artişti români şi străini care vor evolua în faţa melomanilor, la festival şi-au anunţat prezenţa şi importante personalităţi din România, dar şi diplomaţi străini.

Pregătiri terminate. Artiştii îşi dreg vocea

Arii din opere de Giuseppe Verdi şi Richard Wagner, operele „Trubadurul”, „Don Pasquale”, „Elixirul dragostei” şi musicalul „My Fair Lady” sunt surprizele pe care organizatorii le-au inclus în programul Festivalului „Opera Nights” din acest an, ce se va desfăşura în perioada 10 – 15 iulie. Pregătirile tehnice pentru eveniment au fost terminate încă de la începutul acestei săptămâni, atât la Castelul Corvinilor, cât şi la Palatul Magna Curia din Deva. Scaunele pentru public, scenele, instalaţia de sonorizare, toate au fost montate încă de luni, iar ieri au avut loc o serie de repetiţii. Majoritatea celor aproape 135 de artişti ce vor evolua în faţa publicului, în cele cinci reprezentaţii, a sosit în judeţ încă de la începutul săptămânii, fiind pregătiţi pentru a intra în scenă în această seară. „Pot să spun că din punctul de vedere al pregătirilor suntem gata demult, suntem în grafic cum ar veni. Am instalat scaune, scene şi ce a mai fost nevoie, Opera-Nights-Castel-HDiar artiştii au venit cam toţi. Au făcut şi repetiţii şi vor mai face şi mâine dimineaţă (n.r. azi). Deci, totul e pregătit, mai sperăm să ţină şi vremea cu noi”, a declarat Alexandru Gruian, directorul Festivalului „Opera Nights”.

Pe de altă parte, pentru a treia ediţie a evenimentului au fost puse în vânzare circa 2.500 de bilete pentru toate cele cinci reprezentaţii, iar acestea s-au vândut aproape în totalitate. În fiecare seară, spectacolele vor putea fi urmărite de aproape 550 de persoane, acesta fiind numărul locurilor pe scaune disponibile atât la Castelul Corvinilor, cât şi la Magna Curia. „Nu pot să vă spun câte bilete s-au vândut, însă pot să vă spun că suntem mulţumiţi noi, ca organizatori. Am încercat să limităm numărul invitaţiilor pentru a putea oferi mai multe bilete. Însă, nu ne facem probleme în ceea ce priveşte spectatorii pentru că bilete se vor mai vinde şi în timpul festivalului, iar fiecare spectacol îl va promova pe următorul”, a mai spus Alexandru Gruian. Biletul pentru un spectacol costă 50 de lei/persoană, însă se pot achiziţiona şi abonamente pentru toate cele cinci reprezentaţii la preţul de 200 de lei/persoană.

Advertisement

Alteţă Regală şi ambasadori, printre spectatori

Deschiderea oficială a celei de-a treia ediţii a „Opera Nights” va avea lor în această seară de la ora 21:00, la Palatul Magna Curia din Deva, cu un program special de arii şi duete semnate de Verdi şi Wagner, organizatorii dorind să marcheze astfel faptul că anul 2013 este dedicat celor doi compozitori, la nivel mondial. În această primă seară, festivalul de operă va fi onorat cu prezenţa a doi invitaţi speciali: Alteţa Sa Regală, Principele Radu şi Ambasadoarea Sloveniei în România, Excelenţa Sa, Jadranka Sturm Kocjan vor fi printre spectactorii primei reprezentaţii, cea de duete, arii si coruri de Verdi şi Wagner, ce va avea loc în curtea Palatului Magna Curia din Deva. Pe lângă aceştia doi, printre oaspeţii festivalului se mai numără şi Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Excelenţa sa Philippe Gustin, ce va fi spectator la reprezentaţia de duminică seara, 14 iulie.

Potrivit organizatorilor, cele cinci spectacole vor fi susţinute de orchestra, corul şi soliştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, împreună cu alţi artişti români, dar şi din Japonia, Spania, Mexic, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.

După seara cu arii, duete şi coruri din deschiderea festivalului, melomanii se vor muta, mâine, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde de la ora 21:00, pe scenă se va auzi opera „Trubadurul” de Verdi, în care vor evolua artişti români, dar şi Japonia, Mexic, Spania, Serbia şi Republica Moldova.

De asemenea, în seara de vineri, 12 iulie, esplanada din curtea Magna Curia din Deva va răsuna de acordurile lui „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, în timp ce sâmbătă seara, la Castelul Corvinilor, acelaşi compozitor va oferi publicului o picătură din „Elixirul Dragostei”.

Advertisement

Ultimul spectacol din cadrul festivalului „Opera Nights” va fi „My Fair Lady” de Fr. Loewe, ce va avea loc, duminică seara, de la ora 21:00, la Deva. Iar pentru că un asemenea eveniment select nu se poate încheia fără o petrecere, luni seara, toţi melomanii sunt aşteptaţi la Magna Curia din Deva, la „Balul Operei”.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate