Connect with us
Data: 18/05/2024
.

Actualitate

VIDEO: Iarna s-a întors în Straja

Publicat

pe

Iarna s-a reîntors în stațiunile montane din Valea Jiului.

Aproape de sfârșitul lunii martie, în stațiunea montană Straja ninge abundent. În timp ce mulți se așteptau să vadă primele semne ale primăverii, natura ne surprinde cu o demonstrație spectaculoasă a forței sale.

Cu toate că este neobișnuit să vedem un astfel de spectacol al iernii în apropierea primăverii, această revenire a zăpezii este primită cu entuziasm de către turiști și localnici. Stațiunea montană Straja își continuă să încânte vizitatorii cu frumusețea sa naturală și cu posibilitățile sale diverse de distracție în aer liber, iar ninsoarea abundentă din aceste zile adaugă un nou capitol fermecător în povestea sa.

FOTO: Captură Facebook Dimitrie Ivașco

Actualitate

Pași pentru finalizare sensului giratoriu de pe DN 66 Hațeg

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la nou sens giratoriu din Hațeg avansează. Utilajele se află în teren iar termenul de finalizare este luna iunie a acestui an.

După finalizarea lucrărilor la acest obiectiv de investiții se speră ca traficul rutier să se descongestioneze iar circulația să fie mai în siguranță.

”Imagini noi de la lucrările de reamenajare a sensului giratoriu de pe DN 66 în Hațeg, la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Nicolae Titulescu.  Antreprenor: Asocierea Ebens Blue Bau Lugoj și Viarum-Vita SRL Hunedoara. Termen de finalizare: iunie 2024”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Trafic îngreunat pe A1, în zona localității Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în urma unei explozii la nivelul unei anvelope, un autotren a derapat, blocând benzile 1 și 2 ale autostrăzii A1, la kilometrul 375, sensul Râmnicu-Vâlcea – Deva, în zona localității Mintia, județul Hunedoara.

Circulația autovehiculelor se desfășoară îngreunat, pe banda de urgență. De asemenea, este afectat traficul și pe celălalt sens de deplasare, deoarece în urma scurgerilor de carburant pe partea carosabilă, alte două autoturisme au lovit un parapet. Din incident nu au rezultat victime.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale după ora 10:00.

FOTO: Infotrafic

Citeste mai mult ...

Actualitate

Scările către Cascada Lolaia, una dintre cele mai frumoase din județ – refăcute

Publicat

pe

Redactat de

Treptele care duc spre Cascada Lolaia, din Munții Retezat, au fost refăcute de rangeri.

„În decursul zilei de azi, Rangeri APNR au lucrat la întreținerea scărilor către Cascada Lolaia din Parcul Național Retezat”, au informat reprezentanții administrației Parcului Național Retezat.

Cascada Lolaia, unul dintre punctele de atracție pentru turiști, indiferent de anotimp, are propria legendă. Se spune că tare demult, la un sfârșit de vară, o frumoasă ciobăniță cu numele Lolaia, cobora cu oile din Retezat spre sătucul ei Nucșoara. Dintr-odată, parcă venită de nicăieri, o arătare uriașă și înfricoșătoare s-a abatut asupra turmei și, cu mare lăcomie, a mâncat toate oile. „Pe loc, de frică, cosițele* aurii ale fetei au albit, iar ea s-a aruncat în valea de lângă drum. În locul unde s-a aruncat, s-a făcut o gaură adâncă în stâncă, iar apa pârâului a format o cascadă. Și acum, la cascada Lolaia, se văd cele două cosițe despletite ale fetei, curgând ca două șuvoaie argintii”, povestesc reprezentanții APNR.

Situată în partea nordică a Munților Retezat, în Valea Nucșoara, la o altitudine de 1.050 de metri, Cascada Lolaia îi impresionează, prin frumusețea sa, pe turiștii care aleg să viziteze Parcul Național Retezat.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate