Connect with us
Data: 21/10/2024
.

Actualitate

VIDEO| Operațiunea „Jupiter”: Percheziții și în județul Hunedoara

Publicat

pe

Polițiștii, sub supravegherea procurorilor, au descins, astăzi dimineață, la zeci de adrese din întreaga țară, în cadrul operațiunii „Jupiter”, desfășurată la nivel național de combatere a criminalității. Percheziții au avut loc și în județul Hunedoara.

Peste o sută de percheziții domiciliare au fost efectuate, în această dimineață, în întreaga țară, în cadrul acestei ample operațiuni, coordonată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat, operațiunea a vizat, în special, domeniile prioritare ale Ministerului Public, activitățile fiind efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înșelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Acțiunile s-au derulat printr-o coordonare eficientă a PÎCCJ și IGPR, având ca scop combaterea criminalității în diversele sale manifestări, recuperarea efectivă a prejudiciilor provocate și asigurarea protecției cetățenilor de către autoritățile de aplicare a legii.

La nivelul întregii țări, au fost puse în executare 110 de mandate de percheziție și 54 de mandate de aducere.

La Hațeg, Pui, Sântămăria -Orlea și Sălașu de Sus, într-un caz de delapidare

Advertisement

În județul Hunedoara, au avut loc patru percheziții într-o cauză de delapidare. “În cadrul acțiunii “Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza orașului Hațeg și a comunelor Pui, Sântămăria-Orlea, Sălașu de Sus, la locuințele folosite de doi bărbați. Activitățile procedurale se circumscriu unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunii de delapidare. Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit că cei doi, în calitate de președinte și respectiv vicepreședinte al unei asociații composesorale, și-ar fi însușit sume de bani din veniturile asociației, pe care nu le-au mai predat noii conduceri a asociației. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii delapidare”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Actualitate

Comuna Bucureșci are, în mod oficial, un nou primar

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilometri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

Gânduri la final de mandat

În urma alegerilor locale din luna iunie locuitorii comunei hunedorene Bucureșci au decis ca în fruntea localității să vină o nouă echipă administrativă. Astfel că, după validarea rezultatelor și a mandatelor, 22 octombrie este ultima zi în funcție a administrației alese în urmă cu patru ani. “A fost o onoare să fiu, timp de patru mandate, primar al comunei Bucureșci și le mulțumesc tuturor concetățenilor mei pentru acest lucru. Au fost și bune, și rele, dar tot timpul am fost alături de comună. Am reușit, în toți acești ani, să implementăm mai multe investiții în folosul comunității. Mă bucur că îmi închei mandatul cu finalizarea proiectului de introducere a rețelei de apă potabilă în satul Șesuri, prin captarea de la izvorul Mâgla, dar și cu semnarea contractului pentru modernizarea DC 18 Bucureșci – Șesuri. Mai las și alte proiecte noii administrații, pe care sper să le continue. Eu mă voi retrage din funcțiile publice și doresc noii administrații, pe care o felicit cu ocazia învestirii, mult succes în activitatea pe care o va desfășura”, a declarat Florin Mircea Ghilean, cel care astăzi își încheie mandatul de primar al comunei hunedorene Bucureșci.

Proiecte realiste ale noii administrații

Noul primar al comunei Bucureșci este, începând de astăzi, după ceremonia de învestire, care va începe la ora 15:00, Ancuța Elena Suciu. Aceasta vine, alături de echipa sa, în fața concetățenilor săi, care i-au arătat încredere, cu proiecte realiste. „Încep cu onoare și speranță acest mandat, care nu doresc să fie unul singular, ci pe o perioadă mai lungă, în care să dezvoltăm comuna noastră. Vin cu sentimentul că putem să construim împreună o comunitate pe care să o numim acasă, cu dragoste, mândrie și recunoștință. Principalele mele obiective sunt proiectele mature în infrastructură, turism, educație, sănătate, cultură și parteneriate durabile, în primul rând cu Consiliul Județean Hunedoara. Consider că mediul rural, dacă nu ține pasul cu provocările vremurilor actuale și viitoare, va rămâne unul izolat. Nu cred că-și dorește nimeni să locuiască într-o comună care să fie lăsată în urmă, neavând parte de ceea ce altele au reușit să aibă, de mult timp. Nu e corect față de oameni. Ei nu au vreo vină că autoritățile locale nu se implică serios și asumat în atragerea cât mai multor bani europeni și a cât mai multor fonduri guvernamentale cu ajutorul cărora să elaboreze și materializeze investiții mari, cu adevărat valoroase pentru generațiile care vin. Dacă te complaci cu un buget propriu redus, nu poți avea aștepătri realiste. Contează foarte mult sprijinul pe care să-l ai, ca primar, echipa de consilieri alături de care să se realizeze pași majori, deschiderea pe care o ai din partea conducerii județene și a celei naționale, sunt mulți factori care contribuie decisiv în succesul administrativ. Implicarea comună trebuie făcută împreună cu cetățenii, în primul rând. Trebuie ca tot ceea ce se face să fie în asentimentul lor și să răspundă nevoilor acestora. Nu poți lua decizii, ca primar, doar de capul tău. Oamenii au așteptări, investindu-și încrederea deplină, prin votul acordat. Voi aborda punctele sensibile și lacunare ce trebuie rezolvate în mod prioritar la nivelul comunei noastre. Împreună cu echipa de consilieri, având majoritate în Consiliul Local, vom munci mai departe, pentru bine fiecărui locuitor al comunei Bucureșci. Împreună cu concetății noștri vom construi un viitor mai bun”, a spus Ancuța Elena Suciu, cea care, de astăzi, este primarul comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Municipiul Hunedoara va avea McDonald’s. Construcția restaurantului a început

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Hunedoara va avea McDonald’s. Lucrările de construcție a restaurantului de tip fast-food au început.

Reprezentanții Primăriei Hunedoara au anunțat că, au început lucrările pentru viitorul restaurant McDonald’s din municipiu. Acesta va fi amplasat pe Bulevardul Traian, în parcarea complexului comercial Altex, aproape de giratoriul din dreptul magazinului Dedeman.

Potrivit reprezentanților municipalității, restaurantul care va fi deschis de McDonald’s în Hunedoara va avea un singur nivel, cu o suprafaţă a construcţiei de 400 metri pătrați, 90 de locuri la interior şi 100 de locuri pe terasă. De asemenea, aici va fi disponibilă şi o linie Drive-Thru.

Deschis, probabil, la începutul anului viitor

Se estimează ca lucrările de construcţie să fie gata până la finele acestui an, iar restaurantul să fie deschis publicului la începutul anului viitor.

Advertisement

„Ca orice lucrare, şi aceasta depinde în mare măsură de condiţiile meteo, aşa că nu se poate comunica acum o dată exactă de finalizare, cu atât mai puţin o dată exactă pentru deschidere, pentru că e nevoie şi de o perioadă pentru recrutarea şi instruirea personalului. Venirea unui brand ca McDonald’s în municipiul nostru demonstrează încă o dată faptul că Hunedoara are potenţial de creştere”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Imaginile tip randare grafică reprezintă conceptul proiectului. Unele detalii finale pot fi diferite în funcţie de soluţiile tehnice adoptate de proiectant/constructor/proprietar. Sursa foto: Primăria Hunedoara

 

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Gheorghe Capșa, de la PNL, învestit, oficial, ca primar al comunei Vețel

Publicat

pe

Redactat de

După 16 ani în care PSD a condus comuna Vețel, din 21 octombrie 2024 cei care diriguiesc destinele așezării rurale de lângă Deva sunt liberali. Mai exact, Gheorghe Capșa, noul primar PNL al comunei Vețel, a preluat prerogativele, alături de echipa sa, înlocuind fosta conducere social – democrată a localității.

 

Schimbarea administrației, făcută cu fair – play

Solemnitatea depunerii jurământului a avut loc luni după – masă. La ceremonie au fost prezenți, printre alții, prefectul de Hunedoara, Doris Visirin, deputatul PNL Vetuța Stănescu, directorul APIA, Călin Petru Marian sau primarul din Șoimuș Mihai Gabriel Irimie. De asemenea, au mai fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației publice locale din Vețel, precum și alte oficialități.

O prezență aparte a fost cea a fostului primar, social – democratul Ioan Hențiu, predarea de ștafetă făcându-se cu mult fair – play, nu așa cum s-a întâmplat în alte localități, unde cei învinși în alegerile locale nu au participat la învestirea succesorilor lor în funcții. Mai mult, fostul primar l-a felicitat pe Gheorghe Capșa, cel care i-a luat locul, asigurându-l, totodată, de sprijinul său pe viitor, i-a urat succes în activitatea pe care o va desfășura în continuare și, în plus, i-a transmis și insigna care îi conferă noului edil – șef din Vețel calitatea de membru cu drepturi depline în Asociația Comunelor din România.

Advertisement

La rândul său, Gheorghe Capșa, noul primar al comunei Vețel, a mulțumit fostei administrații pentru activitatea depusă și și-a exprimat speranța că, indiferent de culoarea politică, consilierii locali din Vețel vor lucra în folosul comunității.


Gheorghe Capșa, primar PNL al comunei Vețel

„Mulțumesc din suflet tuturor locuitorilor comunei Vețel care mi-au acordat încrederea dumnealor, dar și celor care nu m-au votat. De asemenea, mulțumesc familiei, echipei mele de campanie, precum și colegilor din PNL, care mi-au fost, în permanență, alături. În următorii patru ani, dar nu numai, sper să le demonstrez că sunt capabil de a ocupa această funcție de primar al comunei Vețel, care mă onorează, dar mă și obligă. Vom continua proiectele începute, dar avem și alte planuri pentru ca așezarea în care trăim să prospere. Este vorba despre proiecte realiste. Îi asigur pe toți concetățenii mei că voi face tot ceea ce îmi stă în putere pentru dezvoltarea comunei noastre. Totodată, voi fi deschis la orice propunere care duce la bunăstarea Vețelului.”

Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș și candidat PNL la Senat

„De când îl cunosc pe prietenul meu Ghiță, pe Gheorghe Capșa, am spus că are calități de primar. Iată că nu m-am înșelat și acum este primar al comunei Vețel. Apreciez gestul domnului Ioan Hențiu, care a fost primar până acum, care a participat la ceremonie, fiind o predare de ștafetă plăcută. Acest lucru înseamnă că în comuna Vețel există continuitate și cred că Ghiță va duce mai departe proiectele începute și va face și mai multe lucruri bune pentru dezvoltarea acestei așezări. Sunt convins că se va lupta ca localitatea să se dezvolte, chiar mai mult decât Șoimușul, unde sunt eu primar. M-ar bucura acest lucru, întrucât, întotdeauna, concurența duce la progres și îl asigur că va avea, în mine, un partener de încredere, și îi doresc mult succes.”

Advertisement

Călin Petru Marian, director APIA Hunedoara și candidat PNL la Senat

„În primul rând, vreau să îl felicit pe primarul liberal din Vețel, Gheorghe Capșa, și pe echipa sa de consilieri PNL pentru învestire. Le urez succes, atât lor, cât și celorlați membri ai Consiliului Local din Vețel în activitatea viitoare, una care, cu siguranță, va fi pentru dezvoltarea comunei. Mulțumesc locuitorilor comunei Vețel pentru încrederea acordată celor care, iată, și-au preluat mandatele, și, mai ales, unui primar de mare calitate, care este Gheorghe Capșa. Îi cunosc pe toți membrii legislativului din Vețel și sunt convins că își vor canaliza întreaga energie înspre binele cetățenilor. Împreună, cu multă muncă și perseverență, vom face un viitor mai bun pentru locuitorii comunei Vețel, indiferent de vârsta acestora. Vă doresc mult succes!.”

Vetuța Stănescu, președinte PNL județul Hunedoara, deputat și candidat pentru Parlament

„Este un moment important acesta la care participăm, cel de preluare a mandatului de primar al comunei Vețel de către Gheorghe Capșa. El vine cu proiecte noi pentru Vețel și sunt sigură că va aduce progres comunei. Și, așa cum îl cunosc pe Gheorghe Capșa, acesta vrea să ducă comuna Vețel la un nivel de popularitate, dar și de populație, la un nivel foarte sus. Sunt sigură că va reuși acest lucru, care se poate face prin investiții corecte, Ghiță fiind un profesionist. Am convingerea că, împreună cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, vor reuși să aducă bunăstare tuturor locuitorilor comunei Vețel. Iar cei care lucrează în aparatul administrativ din Vețel vor găsi în Ghiță nu un șef, ci un prieten. Felicitări și mult succes!”.


 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate