Specialiștii fac, în această perioadă, o evaluare în teren a efectivelor de capră neagră din Parcul Național Retezat. Sunt luate la pas mai multe zone ale acestui adevărat colț de rai al județului Hunedoara pentru a observa aceste frumoase animale.
„În această perioadă, rangerii APNR sunt în teren la evaluarea efectivelor de capra neagră din Parcul Național Retezat. Suntem foarte bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră imaginile surprinse cu un ciopor de capre negre din Parcul Național Retezat”, au transmis reprezentanții Parcului Național Retezat.
Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni.
Situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara, Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor -Romsilva, asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul, fauna fiind protejată.