Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Weekend plin de evenimente rutiere

Publicat

pe

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru polițiștii hunedoreni. Oamenii legii au fost solicitați la accidente rutiere, au efectuat opriri în trafic unde s-a constatat faptul că o serie de persoane conduceau autoturisme în stare de ebrietate sau sub influența unor substanțe interzise.

În toate aceste cazuri polițiștii hunedoreni au întocmit dosare de cercetare penală.

”La data de 27 august 2023, în jurul orei 18:55, un bărbat de 45 de ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Hunedoara, a pierdut controlul direcției de mers, răsturnându-se în râul Zlaști. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a fost testat cu aparatul etilotest, ce a indicat o concentrație de 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat. La data de 26 august 2023, la ora 21:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic, pe DC 143, în comuna Lăpugiu de Jos, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, din municipiul Deva. Cel aflat la volan a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,85 mg/l, alcool pur în aerul expirat. La data de 26 august 2023, în jurul orei 22:40, polițiștii Formațiunii Rutiere Hațeg au oprit în trafic, pe raza orașului Hațeg, autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din Hațeg. Tânărul a fost testat cu aparatul drugtest, iar în urma testării au rezultat valori pozitive la substanțe interzise, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Hațeg, în vederea prelevării de mostre biologice.    În cauză, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală. În data de 27 august 2023, în jurul orei 23:45, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată despre faptul că pe D.N. 66, în afara localității Pui, a avut loc un accident rutier. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Petroșani, în timp ce conducea un autoturism pe DN66, în afara localității Pui, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma impactului, a rezultat rănira conducătorului auto, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

 

Actualitate

Un exemplu de urmat

Publicat

pe

Redactat de

ISU Hunedoara îl prezentă pe Gabriel Mustață, un coleg, cu o poveste impresionantă de viață.

A rămas de mic copil fără ambii părinți, însă acest lucru l-a făcut să fie mai puternic și să se ambiționeze pentru a reuși în viață. pe lângă cariera de pompier, Gabriel practică kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte iar la 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg.

”În fotografie este Mustață Gabriel, colegul nostru, care a înfruntat greutățile vieții, dar niciodată nu s-a lăsat învins. Rămas fără mamă la doar 14 ani, iar la scurt timp și fără cel de-al doilea părinte, Gabriel a continuat să-și dezvolte un caracter demn și frumos. Anul trecut, din dorința de a ajuta oamenii care trec prin greutăți, acesta a decis să se alăture pompierilor, unde a găsit o nouă familie care îi oferă sprijin ori de câte ori are nevoie. Astfel, la fiecare intervenție, luptă cu o determinare și dedicare care inspiră respect și admirație, demonstrând că spiritul său neînfricat este o sursă de speranță pentru cei aflați în nevoie. Gabriel este practicant și de kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte, unde se pregătește asiduu. La vârsta de 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg, arătând că perseverența și pasiunea pot duce la realizări remarcabile. Prin forța exemplului personal, Gabriel Mustață este un simbol al curajului, care îi inspiră pe toți cei din jurul său să lupte pentru visele lor, indiferent de obstacolele întâlnite pe drumul vieții”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Două persoane rănite într-un accident rutier, la Vulcan

Publicat

pe

Redactat de

Un eveniment rutier a avut loc la Vulcan, soldat cu rănirea a două persoane, în vârstă de 59, respectiv 76 de ani. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportate la unitatea medicală.

”În urmă cu puțin timp, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu un echipaj SMURD, în localitatea Vulcan, unde a avut loc un eveniment rutier. Pentru misiune a fost alocat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. În accident au fost implicate două autoturisme, rezultând rănirea a doi bărbați, în vârstă de 59, respectiv 76 de ani. Cele două victime au primit îngrijiri medicale la fața locului și ulterior au fost transportate la spitalul din Vulcan, pentru investigații suplimentare. Pompierii militari au asigurat totodată măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri și au acționat pentru sablarea carosabilului”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate