Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

“Zâmbete pe chipuri brăzdate”. Zeci de copii de la Grădiniţa PP7 din Deva şi educatoarele lor au adus primăvara în casa bunicilor singuri

Publicat

pe

Zeci de copii de la Grădiniţa PP7 Deva şi educatoarele lor au adus primăvara în casa bunicilor singuri – într-un tur al omeniei, care s-a desfăşurat, timp de două zile, prin cartierele Devei. Acţiunea s-a derulat sub genericul “Zâmbete pe chipuri brăzdate” şi a fost supriza organizată, de 8 Martie, pentru persoanele vârstnice care beneficiază de serviciile sociale de îngrijire la domiciliu, acordate de către Direcţia de Asistenţă Socială Deva.

Darurile au fost pregătite din timp, de 22 de copii şi 55 de educatoare – felicitări confecţionate de prichindei, flori şi alimente, împachetate cu grijă şi dăruite din suflet.

Bunicuţele sărbătorite au fost impresionate de copii şi bucuroase de vizita lor. Şi ele i-au aşteptat cu surprize – bomboane şi prăjituri făcute-n casă.

Întâlnirea a adus emoţii tuturor – şi un strop de bucurie pentru vârstnicii rămaşi singuri.  “Ne-am făcut un obicei din a dărui celor din jurul nostru. Mai ales când este vorba despre persoanele vârstnice – ca să ştie că nu sunt singure. Vestea bună este că toate aceste activităţi îi învaţă pe copii să fie generoşi. Să dăruiască fără să aştepte ceva în schimb. Să ofere un zâmbet, o îmbrăţişare sau o mână de ajutor semenilor lor. Pentru că lucrurile simple şi făcute din suflet rămân cele mai frumoase amintiri pentru fiecare dintre noi. Şi dăruind, îţi creşti respectul şi încrederea în sine”, explică organizatorii activităţii.

Acţiunea desfăşurată în zilele de 8 şi 9 martie 2023 a fost organizată în cadrul parteneriatului dintre Direcţia de Asistenţă Socială Deva şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 Deva şi face parte din seria activităţilor pe care preşcolarii şi educatorii le derulează pentru implementarea Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară – un proiect care încurajează implicarea copiilor în acţiuni de voluntariat, promovând spiritul de acţiune şi incluziunea socială.

În prezent, 15 persoane, cu vârste între 70 şi 90 de ani, din municipiul Deva beneficiază de servicii sociale de îngrijire la domiciliu oferite de DAS Deva.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate