Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

“Ziua Europei”, sărbătorită la Deva printr-un concert extraordinar, susținut de Orchestra Filarmonicii din Sibiu

Publicat

pe

“Ziua Europei” va fi sărbătorită la Deva printr-un concert extraordinar, susținut de Orchestra Filarmonicii din Sibiu, cu peste o sută de artiști. Evenimentul, intitulat „Summitul Muzical European”, va avea loc vineri, 12 mai, începând cu ora 19:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Concertul vocal – simfonic, dedicat „Zilei Europei”, susținut de Orchestra Filarmonicii din Sibiu (dirijor: Cristian Mandeal și Corul Academic Radio București, dirijor: Ciprian Țuțu), va avea o durată de aproximativ 70 de minute și va aduce pe scenă peste o sută de artiști, printre care soliștii: Diana Țugui – soprană, Antonela Bârnat – mezzo-soprană, Florin Guzga – tenor și Balla Sándor – Bariton.

“În cadrul programului va putea fi ascultată „Simfonia a IX-a” op.125, de Ludwig van Beethoven. Recunoscut pe întreg teritoriul european drept imn reprezentativ al solidarității și uniunii, coralul de încheiere al „Simfoniei a IX-a” de Ludwig van Beethoven, denumit „An die Freude” (Oda Bucuriei) pe versuri de Friedrich Schiller, susține ascensiunea covârșitoare a Summitului Muzical European inițiat în 2020”, au informat reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitație.

Invitațiile pot fi ridicate de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, de luni până vineri, între orele 09:00-16:00.

Relații suplimentare se pot obține de la secretariatul instituției, telefon: 0354.408.907.

Advertisement

Actualitate

DGA: Femeie trimisă în judecată, după ce ar fi încercat să dea mită unor agenți de poliție din Deva

Publicat

pe

Redactat de

O femeie a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce le-ar fi promis unor agenți de poliție din Deva, care au oprit-o în trafic, suma de 5.000 de lei.

Conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, la data de 19.06.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a finalizat cercetările efectuate, la delegare, de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, fără calitate specială, inculpată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

“Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că inculpata în cauză, în data de 31.01.2023, în contextul investigării unui accident de circulaţie în care a fost implicat autovehiculul pe care îl conducea, precum şi al existenţei unei suspiciuni rezonabile privind consumul de băuturi alcoolice, le-a promis agenţilor de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Deva – Biroul Rutier, care au oprit-o în trafic, suma de 5.000 de lei cu titlu de mită. În schimbul banilor, poliţiştii aflaţi în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, ar fi trebuit să nu constate întocmai fapta ilicită comisă de către inculpată şi să nu dispună măsurile prevăzute de lege (efectuarea demersurilor necesare recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei), cu consecinţa tragerii sale la răspundere”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CAS Hunedoara: Activitatea medicilor de familie din județul Hunedoara se desfășoară în condiții normale

Publicat

pe

Redactat de

Contractul-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, este valabil până la data de 31 decembrie 2024. În urma discuțiilor dintre conducerea CAS Hunedoara și reprezentanții Asociației Profesionale a Medicilor de Familie și Patronatul Medicilor de familie din județul Hunedoara, la ora actuală, nu există motive care să conducă la un blocaj în ceea ce privește desfășurarea activității cabinetelor de medicină primară.

„Asigurarea accesului tuturor hunedorenilor la servicii medicale nelimitate și performante, este prioritatea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara. De asemenea, ne concentrăm toate eforturile pentru a menține o colaborare profesionistă cu toți furnizorii de servicii medicale. Vă asigurăm că, CAS Hunedoara este un partener de încredere și responsabil, astfel încât, împreună să dezvoltăm un sistem de sănătate de calitate în județul Hunedoara”, declară Adrian David, directorul general al CAS Hunedoara.

Reprezentanții CAS Hunedoara precizează că se vor menține și în trimestrul III al anului în curs actualele valori ale punctelor pentru medicină primară și de specialitate din ambulatoriu, precum și a plafonului de referință pentru asistența medicală stomatologică.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Controale la operatori economici din domeniul forestier, la Teliucu Inferior și Crișcior

Publicat

pe

Redactat de

Operatori economici din domeniul forestier, din comunele Teliucu Inferior și Crișcior, au fost verificați de polițiști și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara.

Controalele, desfășurate zilele trecute, au vizat modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, depozitare, gestionare și transport a materialului lemnos. La final, doi operatori economici au fost amendați, fiind, totodată, confiscat și peste nouă metri cubi de material lemnos.

În perioada 27 – 29 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, însoțiți de reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări privind modul de punere în valoare, autorizare, exploatare, depozitare, gestionare și transport a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici, de pe raza comunelor Teliucu Inferior și Crișcior. În urma acestor controale, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 lei, conform Legii nr.171/2010 și au luat măsura confiscării valorice a unui volum de 9,234 mc material lemnos în valoare de 3.835,84 lei”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate