Connect with us
Data: 28/06/2024
.

Valea Jiului

Ecologiștii au pierdut procesul pentru „Drumul lui Băsescu”

Publicat

pe

Am pierdut banii alocați anul trecut pentru continuarea lucrărilor din cauza procesului intentat de ecologiștii de la Greenpeace, dar aceștia au pierdut la Înalta Curte procesul. Normal ar fi ca lucrările să înceapă în sfârșit pe porțiunea rămasă, dar ecologiștii amenință ce merg la CEDO, în timp ce autoritățile locale spun că nu ar fi bani pentru nimic în acest an.

 

Potrivit instanței „respinge recursul declarat de reclamanta Greenpeace CEE România împotriva Încheierii din 5 iulie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal, recursul declarat de reclamanta Greenpeace CEE România împotriva sentinţei civile nr. 3048 din 11 octombrie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal și recursul declarat de reclamantele Asociaţia Grup Milvus, WWF – Asociaţia Programul Naţional Dunăre Carpaţi, Societatea Carpatina Ardeleana Satu-Mare, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România și Societatea Română de Herpetologie, toate prin Asociaţia Agent Green, împotriva sentinţei civile nr. 3048 din 11 octombrie 2013 a Curţii de Apel București – Secţia a VIII-a contencios administrativ și fiscal, ca nefondate. Irevocabilă”.

 

Ecologiștii nu se lasă

Advertisement

 

Ecologiștii, însă, nu se vor opri și au de gând să meargă la CEDO, în timp ce doar anul trecut erau bani în buget, bani, care anul acesta nu au mai fost prinși, pe motiv că era acest proces pe rol.  Dănuț Buhăescu, primarul din Uricani nici nu se poate bucura, pentru că cei de la Agent Green vor să meargă mai departe la CEDO, iar dacă tot nu are bani, nici nu poate vorbi despre lucrări. „Așteptăm deocamdată. Nu pot spuen nimic, până nu văd cum stau lucrurile”, a declarat edilul din Uricani. Anul trecut s-au pierdut nu mai puțin de 59,4 milioane de euro, bani care nu au mai fost acum prinși în buget, pentru că exista acest proces intentat de ecologiștii Agent Green, care nu vor continuarea lucrărilor.

Advertisement

Actualitate

Clubul Copiilor Valea Jiului, câștigător al unui program ERASMUS+

Publicat

pe

Redactat de

Clubul Copiilor Valea Jiului a primit o veste extraordinară: proiectul lor „KIDs-Keys for Inclusion and Diversity” a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului european Erasmus+.

Această realizare reprezintă o confirmare a angajamentului lor puternic în promovarea incluziunii și diversității în rândul tinerilor. Prin acest proiect educațional, clubul va organiza mobilități de scurtă durată pentru elevi și cadre didactice, având ca scop consolidarea valorilor de toleranță și diversitate în mediul școlar.

Activitățile planificate includ schimburi interculturale, workshop-uri educaționale și sesiuni de formare în domeniul incluziunii sociale. Această realizare subliniază nu doar importanța educației non-formale, ci și contribuția pozitivă pe care inițiativele locale o pot aduce la nivel european în promovarea valorilor europene printre tinerii din comunitatea lor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Vizita elevilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara la Barajul Valea de Pești

Publicat

pe

Redactat de

Elevii Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara au avut parte de o experiență memorabilă prin vizita la Barajul Valea de Pești, organizată de S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Evenimentul a fost nu doar o oportunitate de a descoperi importanța infrastructurii hidrotehnice, ci și un prilej de a sensibiliza tinerii în legătură cu protejarea resurselor de apă.

Activitatea a fost primită cu entuziasm de gazdele de la S.H.I Petroșani, care au fost încântați să împărtășească cunoștințele și pasiunea lor pentru menținerea și protejarea calității apei. Elevii, însoțiți de cadre didactice, au avut ocazia să învețe despre funcționarea barajului și importanța acestuia în gestionarea resurselor hidrice.

Vizita a inclus o serie de activități educative menite să conștientizeze tinerii despre necesitatea protejării apelor. Personalul S.H.I Petroșani a explicat elevilor cum fiecare poate contribui la menținerea calității apei prin gesturi simple, dar esențiale, în viața de zi cu zi.

”Vizita copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara la Barajul Valea de Pești a adus bucurie și încredere colegilor noștri gazde de la S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Scopul principal al acestei activități a elevilor împreună cu personalul S.H.I Petroșani a fost acela de conștientizare și sensibilizare legate de importanța, păstrarea și protejarea calității apei. Evenimentul face parte din calendarul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Dunării din acest an”, informează reprezentanții Apele Române Jiu.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Dunării, care au ca scop promovarea importanței fluviului și a afluenților săi. Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită anual pe 29 iunie, reunește comunități de-a lungul bazinului Dunării într-un efort comun de protejare și conservare a acestui important curs de apă.

Elevii au plecat de la Barajul Valea de Pești nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu o mai bună înțelegere a importanței apei în viața noastră și a modului în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea acestei resurse vitale.

Advertisement

Această vizită a demonstrat încă o dată că educația ecologică și implicarea activă sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei atitudini responsabile față de mediu în rândul tinerilor.

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE JIU

Citeste mai mult ...

Actualitate

Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri

Publicat

pe

Redactat de

Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri.

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat recent un proiect ambițios care urmărește să introducă o linie de autobuze electrice în zona Valea Jiului. Inițiativa are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de transport public, reducerea emisiilor poluante și promovarea unui mediu mai curat.

Proiectul, denumit „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani”, este structurat în două componente majore și se concentrează pe implementarea unei rețele extinse de transport electric. O expertiză tehnică detaliată a subliniat necesitatea unor ajustări pentru a respecta standardele și cerințele specifice.

În cursul implementării, au fost încheiate numeroase contracte pentru expertiză tehnică, consultanță, construcții și achiziția de autobuze electrice. Autorizația de construire a fost emisă în noiembrie 2023, iar toate autobuzele electrice și infrastructura de încărcare aferentă au fost deja livrate.

Prima componentă a proiectului include construirea unui depou la Vulcan, stații de încărcare la Uricani și Petrila, stații intermediare de călători și trasee dedicate între localități. Decizia de aprobare a proiectului vine pe fondul eforturilor continue de modernizare a infrastructurii de transport și protejare a mediului.

Cu toate acestea, în cadrul implementării proiectului „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani” au apărut întârzieri și probleme. Rapoartele de expertiză tehnică au evidențiat necesitatea unor ajustări suplimentare și au subliniat că procedurile de atribuire a contractelor pentru construcții și achiziții au fost finalizate cu întârziere. Aceste întârzieri au determinat eforturi suplimentare pentru respectarea calendarului inițial.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate