Actualitate
Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri
Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri.
Consiliul Județean Hunedoara a aprobat recent un proiect ambițios care urmărește să introducă o linie de autobuze electrice în zona Valea Jiului. Inițiativa are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de transport public, reducerea emisiilor poluante și promovarea unui mediu mai curat.
Proiectul, denumit „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani”, este structurat în două componente majore și se concentrează pe implementarea unei rețele extinse de transport electric. O expertiză tehnică detaliată a subliniat necesitatea unor ajustări pentru a respecta standardele și cerințele specifice.
În cursul implementării, au fost încheiate numeroase contracte pentru expertiză tehnică, consultanță, construcții și achiziția de autobuze electrice. Autorizația de construire a fost emisă în noiembrie 2023, iar toate autobuzele electrice și infrastructura de încărcare aferentă au fost deja livrate.
Prima componentă a proiectului include construirea unui depou la Vulcan, stații de încărcare la Uricani și Petrila, stații intermediare de călători și trasee dedicate între localități. Decizia de aprobare a proiectului vine pe fondul eforturilor continue de modernizare a infrastructurii de transport și protejare a mediului.
Cu toate acestea, în cadrul implementării proiectului „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani” au apărut întârzieri și probleme. Rapoartele de expertiză tehnică au evidențiat necesitatea unor ajustări suplimentare și au subliniat că procedurile de atribuire a contractelor pentru construcții și achiziții au fost finalizate cu întârziere. Aceste întârzieri au determinat eforturi suplimentare pentru respectarea calendarului inițial.
Actualitate
„Deva – magie pentru copii”: Eveniment caritabil organizat de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” și Primăria Deva
Elevii Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, organizează evenimentul caritabil „Deva – magie pentru copii”, cu scopul de a aduce bucurie copiilor din familii defavorizate, cu ocazia sărbătorilor de Moș Nicolae.
Evenimentul se va desfășura în perioada 4-5 decembrie 2024, între orele 11:00-13:00, în Piața Unirii din Deva, unde va fi amplasat un stand cu produse realizate de elevi. Ornamentele, decorațiunile și dulciurile oferite vor putea fi achiziționate fără un preț fix, donațiile fiind voluntare.
Toate fondurile strânse vor fi utilizate pentru a pregăti pachete-cadou destinate copiilor din familii cu posibilități financiare reduse.
Primarul municipiului Deva, Lucian Ioan Rus, a subliniat importanța implicării comunității:
„Evenimentele caritabile de acest tip reprezintă o oportunitate pentru comunitatea noastră de a se uni și de a dărui bucurie celor mai vulnerabili dintre noi. Mă bucur că elevii Liceului Tehnologic Grigore Moisil au ales să își pună talentul și creativitatea în slujba celor care au nevoie de ajutor. Moș Nicolae este simbolul generozității, iar acest eveniment este o oportunitate pentru cei care doresc să aducă un zâmbet pe fețele copiilor.”
Devenii sunt invitați să contribuie la acest proiect, demonstrând solidaritate și generozitate într-o perioadă dedicată dăruirii. Haideți să transformăm sărbătorile într-un prilej de a sprijini și de a aduce fericire în comunitatea noastră!
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
Actualitate
Acțiune de sănătate gratuită la Mărtinești: Salvital Hunedoara oferă consultații medicale
Asociația Salvital Hunedoara, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria comunei Mărtinești, organizează miercuri, 27 noiembrie 2024, o campanie de testare gratuită a sănătății, care va avea loc la sediul Primăriei Mărtinești, începând cu ora 10:00.
Evenimentul oferă localnicilor oportunitatea de a beneficia de consultații medicale complexe, fără costuri, incluzând:
Electrocardiograma (EKG): identificarea problemelor cardiace;
Spirometrie: diagnosticarea afecțiunilor pulmonare;
Test INR: monitorizarea tratamentului cu anticoagulante;
Măsurarea glicemiei și tensiunii arteriale;
Hemoglobina glicozilată: evaluarea controlului glicemic;
Determinarea indicelui braț-gleznă: depistarea bolii arteriale periferice, un factor de risc pentru atac de cord sau accident vascular cerebral;
Osteodensitometria: analiza densității osoase;
Audiometria: verificarea problemelor de auz.
FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA
Actualitate
Incendiu la acoperișul unei case din satul Romoșel
Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la acoperișul unei case din satul Romoșel, comuna hunedoreană Romos. Pompierii au intervenit de urgență la fața locului. Un bărbat care a suferit o tăietură la o mână, după ce a spart geamul unei ferestre, în încercarea de a ieși din casă, a primit îngrijiri medicale.
Pentru stingerea flăcărilor au intervenit două echipaje ale Detașamentului Orăștie. De asemnea, la fața locului s-a aflat și un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Județean.
“La sosirea pompierilor acoperișul ardea generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Misiunea de stingere a incendiului s-a desfășurat simultan cu acordarea de îngrijiri medicale pentru un bărbat care avea o tăietură la o mână. Acesta, în încercarea de a se autoevacua a spart geamul unei ferestre a casei. Victima, conștientă și cooperantă a fost transportată cu ambulanța SAJ la spitalul din Orăștie”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.
Incendiul a fost lichidat, iar pompierii au constatat că împrejurarea determinantă a izbucnirii flăcărilor a fost coșul de fum care nu era curățat de funingine. “S-au deteriorat ușile de lemn din interior, ferestrele, tencuiala din camera tehnică, dar și mobilierul de lemn din holul casei”, au mai transmis reprezentanții ISU Hunedoara.
Pompierii militari atrag din nou atenția privind exploatarea coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului. Astfel, coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor. Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată. În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere.
Sursa foto: ISU Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier pe DJ 672, la Rișca: Două persoane au fost transportate la spital
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu o zi in urma
Călin Georgescu, preferatul hunedorenilor în primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 14 ore in urma
Ilie Bolojan noul președinte PNL (PE)