Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Valea Jiului

Ortacii de la minele neviabile lucrează în condiții sigure

Publicat

pe

Aproximativ 400.000 de lei au fost investiți la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului (SÎMVJ) pentru siguranța minerilor. La Petrila, Paroșeni și Uricani au ajuns aparate de ultimă generație, cu care minerii pot lucra în condiții europene.

 

Chiar inspectorii ITM au atras atenția asupra necesității unor astfel de aparate, iar acum responsabilii de la Societatea de Închideri spun că au văzut efectele pozitive ale acestor dotări atât de necesare.

 

Mai puține concedii medicale

Advertisement

 

În perioada octombrie, noiembrie a anului trecut, la SNÎMVJ au ajuns o serie de aparate de măsură și control, respectiv 47 de bucăți de metanometre, aparate multigaz 16 bucăți,  oximetre 18 bucăți, măști de autosalvare 600 de bucăți. Toată acestă achiziție s-a făcut cu scopul de a avea locuri cât mai sigure de muncă și ca viața oamenilor să nu fie pusă în pericol sub nicio formă și exact asta reiese și acum după o jumătate de an. „Numărul de concedii medicale s-a diminuat, numărul de acumulări de metan din subteran s-a diminuat, iar acum putem spune că este și efectul acelor achiziții de aparte de măsură și control pe care le-am achizionat anul trecut. Am mai achiziționat niște foreze ce au un rol preventiv în combaterea focurilor endogene, lucru pe care l-am ținut sub control la SNÎM și oamenii au un climat de  securitate bine pus la punct”, a spus Aurel Anghel, director general SNÎMVJ.

Inspectorii ITM au atras, în ultima vreme, atenția asupra necesității unor investiții în siguranța ortacilor care intră sub pământ. Aceasta este prima achiziție care s-a făcut în siguranța minerilor și care era absolut necesară, mai ales că, pe de altă parte, aceștia s-au plâns în repetate rânduri că siguranța în mină este precară.

Advertisement

Actualitate

Clubul Copiilor Valea Jiului, câștigător al unui program ERASMUS+

Publicat

pe

Redactat de

Clubul Copiilor Valea Jiului a primit o veste extraordinară: proiectul lor „KIDs-Keys for Inclusion and Diversity” a fost selectat pentru finanțare în cadrul programului european Erasmus+.

Această realizare reprezintă o confirmare a angajamentului lor puternic în promovarea incluziunii și diversității în rândul tinerilor. Prin acest proiect educațional, clubul va organiza mobilități de scurtă durată pentru elevi și cadre didactice, având ca scop consolidarea valorilor de toleranță și diversitate în mediul școlar.

Activitățile planificate includ schimburi interculturale, workshop-uri educaționale și sesiuni de formare în domeniul incluziunii sociale. Această realizare subliniază nu doar importanța educației non-formale, ci și contribuția pozitivă pe care inițiativele locale o pot aduce la nivel european în promovarea valorilor europene printre tinerii din comunitatea lor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Vizita elevilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara la Barajul Valea de Pești

Publicat

pe

Redactat de

Elevii Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara au avut parte de o experiență memorabilă prin vizita la Barajul Valea de Pești, organizată de S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Evenimentul a fost nu doar o oportunitate de a descoperi importanța infrastructurii hidrotehnice, ci și un prilej de a sensibiliza tinerii în legătură cu protejarea resurselor de apă.

Activitatea a fost primită cu entuziasm de gazdele de la S.H.I Petroșani, care au fost încântați să împărtășească cunoștințele și pasiunea lor pentru menținerea și protejarea calității apei. Elevii, însoțiți de cadre didactice, au avut ocazia să învețe despre funcționarea barajului și importanța acestuia în gestionarea resurselor hidrice.

Vizita a inclus o serie de activități educative menite să conștientizeze tinerii despre necesitatea protejării apelor. Personalul S.H.I Petroșani a explicat elevilor cum fiecare poate contribui la menținerea calității apei prin gesturi simple, dar esențiale, în viața de zi cu zi.

”Vizita copiilor de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă „Rudolf Steiner” Hunedoara la Barajul Valea de Pești a adus bucurie și încredere colegilor noștri gazde de la S.H.I Petroșani Apele Române Jiu. Scopul principal al acestei activități a elevilor împreună cu personalul S.H.I Petroșani a fost acela de conștientizare și sensibilizare legate de importanța, păstrarea și protejarea calității apei. Evenimentul face parte din calendarul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Dunării din acest an”, informează reprezentanții Apele Române Jiu.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Dunării, care au ca scop promovarea importanței fluviului și a afluenților săi. Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită anual pe 29 iunie, reunește comunități de-a lungul bazinului Dunării într-un efort comun de protejare și conservare a acestui important curs de apă.

Elevii au plecat de la Barajul Valea de Pești nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu o mai bună înțelegere a importanței apei în viața noastră și a modului în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea acestei resurse vitale.

Advertisement

Această vizită a demonstrat încă o dată că educația ecologică și implicarea activă sunt fundamentale pentru dezvoltarea unei atitudini responsabile față de mediu în rândul tinerilor.

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE JIU

Citeste mai mult ...

Actualitate

Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri

Publicat

pe

Redactat de

Implementarea liniei de autobuze electrice în Valea Jiului suferă întârzieri și revizuiri.

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat recent un proiect ambițios care urmărește să introducă o linie de autobuze electrice în zona Valea Jiului. Inițiativa are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de transport public, reducerea emisiilor poluante și promovarea unui mediu mai curat.

Proiectul, denumit „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani”, este structurat în două componente majore și se concentrează pe implementarea unei rețele extinse de transport electric. O expertiză tehnică detaliată a subliniat necesitatea unor ajustări pentru a respecta standardele și cerințele specifice.

În cursul implementării, au fost încheiate numeroase contracte pentru expertiză tehnică, consultanță, construcții și achiziția de autobuze electrice. Autorizația de construire a fost emisă în noiembrie 2023, iar toate autobuzele electrice și infrastructura de încărcare aferentă au fost deja livrate.

Prima componentă a proiectului include construirea unui depou la Vulcan, stații de încărcare la Uricani și Petrila, stații intermediare de călători și trasee dedicate între localități. Decizia de aprobare a proiectului vine pe fondul eforturilor continue de modernizare a infrastructurii de transport și protejare a mediului.

Cu toate acestea, în cadrul implementării proiectului „Linia verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani” au apărut întârzieri și probleme. Rapoartele de expertiză tehnică au evidențiat necesitatea unor ajustări suplimentare și au subliniat că procedurile de atribuire a contractelor pentru construcții și achiziții au fost finalizate cu întârziere. Aceste întârzieri au determinat eforturi suplimentare pentru respectarea calendarului inițial.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate