Connect with us
Data: 12/12/2024
.

Valea Jiului

Se caută donatori pentru salvatorul ars

Publicat

pe

Salvatorul minier care a suferit arsuri rgrave în timp ce stinge un incendiu la Paroșeni are nevoie de sânge, și colegii săi fac un apel către toți cei care pot dona. Omul se află internat la Spitalul de Arși din București, iar la finele acestei săptămâni va mai fi supus unei noi intervenții chirurgicale.

Salvatorul Rafael Câmpeanu, ars în timp ce stingea un incendiu la Paroșeni, are acum nevoie de sânge. Colegii săi, care îi sunt mereu aproape, fac un apel către toți cei care îl pot ajuta, mai ales că, sâmbătă, cel mai probabil, acesta va fi supus unei intervenții chirurgicale. „Acum este stabil, dar urmează să mai sufere câteva intervenții chirurgicale și, dacă sunt doritori, pentru că are o grupă rară, A cu RH Negativ, îi rugăm pe hunedoreni să ne sprijine. Nu trebuie decât să se prezinte la centrul de transfuzie de la Petroșani și acolo să doneze în numele lui. Să ne sprijine, pentru că el a avut nevoie de sânge și va mai avea nevoie. Medicii sunt profesioniști, dar având o grupă foarte rară, orice donare este binevenită”, a declarat Gheorghe Mununar, șeful Stației de Salvare Salvamin Petroșani, unitate la care activează și salvatorul rănit.

Peste 50 de angajați ai unităților miniere din Valea Jiului s-au solidarizat săptămâna trecută și au donat sânge la Petroșani, la centrul de transfuzii sanguine. Rafael Câmpean a suferit arsuri în timp ce stingea un foc în curtea preparației Paroșeni. Starea sa este stabilă, dar încă nu s-a refăcut complet și va fi supus unor noi intervenții chirurgicale, după cele suferite imediat ce a fost transportat cu elicopterul al București.

Advertisement

Actualitate

Cheile Jiețului: Un spectacol natural de iarnă în inima Munților Parâng

Publicat

pe

Redactat de

Iarna transformă Cheile Jiețului, din județul Hunedoara, într-un peisaj feeric, atrăgând iubitorii de natură și aventură în Rezervația Naturală ce străjuiește versantul drept al Munților Parâng. Situată în apropierea orașului Petrila, această zonă protejată de 10 hectare oferă priveliști spectaculoase, în care sălbăticia devine artă.

Magia iernii în Cheile Jiețului

Cheile înguste cu pereți abrupți, sculptați în timp de apele râului Jieț, își dezvăluie frumusețea unică în timpul iernii. Zăpada care îmbracă stâncile și pădurile, pâraiele ce curg ziua și se transformă în cortine de țurțuri uriași noaptea, oferă un spectacol natural de neegalat.

Peșterile și stâncile sălbatice, acoperite de straturi albe de „zahăr,” par să invite vizitatorii într-o poveste, fiecare pas dezvăluind noi peisaje impresionante. „Cheile Jiețului sunt locul perfect pentru cei care vor să descopere iarna în toată splendoarea ei,” spun reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu.

O comoară naturală de explorat

Parte a Rezervației Naturale Cheile Jiețului, zona reprezintă nu doar un loc de o frumusețe rară, ci și un refugiu pentru biodiversitate. Amplasarea sa pe versantul drept al Parângului, modelat de apele tumultuoase ale râului Jieț, o face o destinație unică pentru turiștii care ajung în regiune.

Advertisement

O invitație de neratat

Vizitatorii județului Hunedoara sunt îndemnați să includă Cheile Jiețului pe lista destinațiilor de iarnă. Fie că își doresc o drumeție liniștită sau o aventură pe traseele naturale, acest loc promite o experiență memorabilă, plină de liniște și frumusețe.

Cheile Jiețului, un colț de paradis în mijlocul iernii, reușesc să captiveze prin spectaculozitatea lor și să îmbine magia naturii cu sălbăticia Munților Parâng.

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE JIU

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Sezonul de iarnă începe la Straja: 4 instalații funcționale și distracție pe zăpadă din 7 decembrie

Publicat

pe

Redactat de

Complexul Montana di Straja dă startul sezonului de iarnă 2024-2025 începând cu sâmbătă, 7 decembrie, oferind pasionaților de sporturi de iarnă ocazia să se bucure de pârtii pregătite și instalații funcționale.

Programul de deschidere

Începând cu ora 09:00, iubitorii de schi și snowboard sunt așteptați la baza pârtiei Constantinescu, unde va avea loc deschiderea oficială a sezonului. Evenimentul va continua cu primele urcări ale zilei cu telescaunul 4 Alfa, urmate de coborâri spectaculoase pe traseul prin pădure, care duce către telescaunul 2.

Instalații disponibile

Pentru acest prim weekend de iarnă, patru instalații vor fi operaționale: teleski Constantinescu; telescaun 4 Alfa; telescaun 2; telegondola.

Organizatorii menționează că instalația de nocturnă nu va fi funcțională în acest weekend, însă pârtiile deschise și peisajele spectaculoase promit o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii.

Advertisement

O invitație la distracție

Reprezentanții Complexului Montana di Straja încurajează turiștii să participe la deschiderea oficială și să profite de condițiile excelente oferite de stațiune. „Vă așteptăm cu zăpadă, voie bună și trasee pregătite pentru distracție!”, transmit organizatorii.

Stațiunea Straja, recunoscută pentru peisajele sale pitorești și facilitățile moderne, își reconfirmă statutul de destinație de top pentru sporturile de iarnă din România.

FOTO: FACEBOOK COMPLEXUL MONTANA STRAJA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Decolmatarea pârâului Braia: Măsuri pentru prevenirea inundațiilor în Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani Apele Române Jiu a realizat, conform Planului Tehnic 2024, lucrarea de decolmatare a pârâului Braia pe o lungime de 56 metri, pentru a mări secțiunea de curgere și a asigura tranzitarea viiturilor.

”Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani Apele Române Jiu a executat în această perioadă, conform Planului Tehnic pe anul 2024, lucrarea “Decolmatare pârâu Braia”.  Lucrarea era necesară deoarece, în urma precipitațiilor abundente din ultimii ani căzute în vestul Văii Jiului, au avut loc creșteri semnificative ale debitelor și nivelurilor cursurilor de apă din bazinul hidrografic al Jiului de Vest, fapt care a condus la transportarea materialului solid din amonte și colmatarea albiei pârâului Braia (zona magazin). Decolmatarea cursului de apă amintit se realizează pe o lungime a albiei de 56 metri, scopul acesteia fiind acela de a mări secțiunea necesară curgerii libere a apelor și tranzitarea viiturilor. Principalele volume pentru realizarea lucrării au fost: terasamente = 673 mc; transportul rutier al pământului la 3 km = 566 to”, informează reprezentanții Apelor Române Jiu.

Intervenția a fost necesară din cauza colmatării albiei provocate de materialul solid transportat în urma creșterii debitelor și nivelurilor din bazinul hidrografic al Jiului de Vest, ca urmare a precipitațiilor abundente.

FOTO: FACEBOOK APELE ROMÂNE JIU

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate