Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Handbalista Ana Maria Tănasie, cel mai tânăr „Cetățean de Onoare” al Hunedoarei

Publicat

pe

Tânăra handbalistă Ana Maria Tănasie (foto) a devenit „Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara, titlul ce i-a fost conferit, în ultima ședința de Consiliu Local (CL) din 2015, pentru întreaga activitate desfășurată în domeniul sportului. Primarul Viorel Arion i-a înmânat sportivei hunedorencei și cheia simbolică a orașului.

Autoritățile locale din Hunedoara au decis să o răsplătească pe tânăra handbalistă, în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga sa activitate sportivă pe care o are la cei aproape 21 de ani, dar și pentru rezultatele deosebite pe care le-a obținut, de-a lungul timpului, la diferite competiții la care a participat.

Născută în 6 aprilie 1995, la Hunedoara, Ana Maria Tănasie a început drumul spre performanță în anul 2008 la Clubul Sportiv Școlar din municipiul de pe Cerna, sub comanda antrenorilor Paraschiva Balici și Ioan Feier. În 2010 a ajuns la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, de unde a făcut pasul spre senioare. Doi ani mai târziu, a debutat în Liga Națională la Clubul H.C. Zalău, ajungând apoi la H.C.M. Baia Mare.

A câștigat bronzul la Campionatul Mondial din Danemarca

Componentă a clubului din Baia Mare, hunedoreanca a reușit să obțină mai multe rezultate excepționale. A fost campioană națională a României între anii 2013-2014, iar în aceeași perioadă a fost desemnată și câștigătoarea Supercupei României, precum și câștigătoarea Cupei României. În ediția 2014-2015 a cucerit medalia de bronz cu S.C.M. Craiova, iar în luna decembrie a anului trecut, a fost componentă a Echipei Naționale de Handbal Feminin a României și a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal Feminin (Senioare) ce a avut loc în Danemarca. De asemenea, Ana Maria Tănasie se mai mândrește cu o serie de rezultate obținute la diverse competiții de handbal naționale și internaționale. În luna decembrie 2009, de exemplu, a fost desemnată cea mai bună extremă stânga la Cupa Selecționatelor de Serie. Trei ani mai târziu, a obținut locul al cincilea la Campionatul Mondial de Junioare, în 2013, locul al patrulea la Campionatul European de Tineret, iar în 2014, a obținut locul șase la Campionatul Mondial de Tineret. Ca reprezentantă a Lotului de tineret, cadet, junioare, tânăra handbalistă, originară din Hunedoara, a marcat 208 goluri.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

4,87 la sută – rata şomajului în județ, la finalul lunii mai

Publicat

pe

Redactat de

Rata șomajului în județul Hunedoara a fost calculată, la sfârșitul lunii mai 2024, la o valoare de 4,87 la sută, în creștere comparativ cu luna anterioară.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,82 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere de 0,05 pp”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele AJOFM Hunedoara erau înregistrați 7.580 șomeri, dintre care 4.192 femei.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, din totalul de 7.580 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.225 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.355 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.737 șomeri provin din mediul rural și 4.843 sunt din mediul urban.

Advertisement

Sursa: AJOFM Hunedoara

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 27 %, urmat de cei cu studii liceale 26 %, iar 22 % sunt șomeri fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 15% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 8 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %. „Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 258 persoane foarte greu ocupabile, 1.840 greu ocupabile, 5.060 mediu ocupabile, iar 422 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au mai informat reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de reparații pe drumuri naționale din județ

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe lucrări de reparații se desfășoară, în această săptămână, pe drumuri naționale din zona de vest, au informat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

În județul Hunedoara, se lucrează pe DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie, DN 74 Buceș – Vulcan, DN 66, la Uricani.

“Lucrări pe drumurile naționale din zona de vest săptămâna aceasta: Județul Timiș: DN 68A -Coșava -Margina -refacere structură rutieră, până în 25 iulie, lucrări desfășurate inclusiv pe timpul nopții, DN 6 Sânnicolau Mare – Cenad – covor asfaltic; DN 57 Jamu Mare – Comorâște – reparații carosabil; Județul Caraș-Severin – DN 68 Oțelu Roșu – Caransebeș – covor asfaltic; VO Caransebeș – tasări locale; DN 67D Băile Herculane – Valea Cernei – consolidare drum¸ DN 57 Berzasca – construire polată pentru protecția drumului de căderile de pietre de pe versant (foto); Județul Hunedoara: DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie – amenajare sensuri giratorii; DN 74 Buceș – Vulcan – consolidare corp drum; DN 66 Uricani – consolidare poduri; Județul Arad: DN 7 Vărădia și Bârzava – montare parapete pe rulouri”, au informat reprezentanții DRDP Timișoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Oferta educațională a UPET, adaptată cerințelor de pe piața muncii

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani se orientează către viitorul educațional al studenților, continuând să ofere oportunități remarcabile pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din Valea Jiului și din alte regiuni.

Cu specializări diversificate și solicitate, instituția se distinge prin accentul pus pe angajabilitatea absolvenților săi.

Prof. univ. dr. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET, subliniază că majoritatea absolvenților găsesc rapid locuri de muncă, fie în Valea Jiului, prin parteneriatele cu mediul economic local, fie în diverse locații din țară și din străinătate. Oferta academică a universității include domenii precum inginerie, automatică-calculatoare, economie, administrație publică și asistență socială, toate fiind alese nu doar pentru relevanța lor academică, ci și pentru cerințele pieței muncii.

„Universitatea din Petroșani oferă specializări atractive și căutate pentru că ținem cont de necesitățile pieței. Ne concentrăm pe pregătirea studenților pentru a fi imediat angajabili, într-o piață a muncii din România și din afara ei, care are nevoie mare de absolvenți cu învățământ superior,” a explicat rectorul.

Prin aceste eforturi, Universitatea din Petroșani se angajează să furnizeze educație de calitate și să faciliteze integrarea absolvenților pe piața muncii, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a regiunii și a țării.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate