Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Meci important pentru Autobergamo Deva

Publicat

pe

Liderul Ligii I de futsal, Autobergamo Deva, va evolua în faţa propriilor suporteri, într-un meci crucial, care poate avea importanţă majoră în stabilirea ierarhiei sezonului regulat.

Derby-ul etapei a XXI-a a Ligii I de futsal se va desfăşura marţi, cu începere de ora 17.30, la Sala Sporturilor din Deva.

Între cele mai galonate oraşe

Liderul întrecerii şi câştigătoarea Cupei României, Autobergamo Deva, va da piept cu ocupanta poziţiei a treia şi deţinătoarea titlului, Cityus Târgu Mureş. Cele două formaţii au câte 18 jocuri fiecare, cu unul mai mult decât a doua clasată, Informatica Timişoara, care este la egalitate de puncte cu Autobergamo, devenii având patru „lungimi” în plus faţă de cei din Mureş. În meciul tur Autobergamo s-a impus categoric, cu 5-2 pe terenul celor de la Cityus, acest succes fiind primul înregistrat vreodată de o echipă din Deva la Târgu Mureş, indiferent de numele combatantelor din localităţile respective, cele două oraşe fiind cele mai galonate din istoria futsalului din România.

O victorie mult dorită

Advertisement

În cazul unei victorii mult dorite a celor de la Autobergamo, echipa din Deva se va apropia mai mult de primul său obiectiv în acest campionat, respectiv terminarea sezonului regulat pe prima poziţie, lucru care aduce mai multe avantaje în play-off, respectiv întâlnirea echipei de pe locul opt în sferturile de finală şi evitarea celor de la Timişoara şi Târgu Mureş în semifinale, precum şi disputarea a mai multor meciuri pe teren propriu, inclusiv în finală. Dacă va învinge pe City‘us, Autobergamo mai dobândeşte un avantaj, în sensul că Informatica Timişoara, pe lângă o partidă amânată pe care o va juca miercuri, la Târgu Secuiesc, unde nu este uşor să câştigi, mai are o restanţă de jucat, la Târgu Mureş, loc unde puţine echipe se laudă cu o victorie. Însă, indiferent de aceste rezultate, varianta cea mai simplă pentru Autobergamo de a se clasa prima la sfârşitul sezonului regulat este câştigarea tuturor jocurilor care au mai rămas de disputat. În plus, deva are şi avantajul victoriei de pe teren propriu în turul cu Informatica. Obiectivul celor de la Autobergamo este recâştigarea titlului naţional, pierdut anul trecut.

Cu gândul şi la Cupă

Deva şi Târgu Mureş continuă şi în Cupa României, Timişoara pierzând, în optimile de finală, la United Galaţi. În sferturile de finală, Autobergamo va întâlni un adversar dificil, pe Dunărea Călăraşi, partida urmând a avea loc, la sfârşitul acestei luni, la Deva, în vreme ce City‘us va avea parte de un oponent mult mai accesibil, divizionara secundă Imperial Wet Miercurea Ciuc, chiar dacă vor evolua în deplasare. În celelalte două sferturi, tot formaţiile oaspete sunt favorite, Galaţiul urmând a juca la Concordia Chiajna, ultima clasată din Loga I, după retragerea celor de la Focşani, iar CSMS Iaşi va evolua pe terenul divizionarei secunde Colţea Braşov. Cei de la Autobergamo îşi doresc păstrarea trofeului şi şi-au anunţat deja intenţia de a găzdui turneul final al Cupei României la Deva.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate