Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Fata lui Mircea Rednic, martoră la atentatul de pe aeroportul din Bruxelles

Publicat

pe

Un nou atentat terorist a lovit Europa. Marţi dimineaţă, două explozii s-au produs pe aeroportul din Bruxelles, la terminalul plecări. Mai multe persoane au fost rănite, iar o parte a plafonului aeroportului s-a prăbuşit. Presa belgiană vorbeşte despre mai mulţi morţi. 13 persoane ar fi decedat şi alte 25 au fost rănite, în Bruxelles mai fiind auzite explozii și în alte locuri. Printre cei care au fost martori la acest momnent terifiant de pe aeroportul din capitala Belgiei s-a aflat şi Luana, fata hunedoreanului Mircea Rednic, fostul mare internaţional român de fotbal care antrenează, în prezent, pe Dinamo Bucureşti. Din fericire, Luana Rednic nu a păţit nimic. „Au fost două explozii în acelaşi loc, una după alta. Şi-a lăsat bagajele şi au luat-o la fugă. În timp ce fugea a prins-o un om de la securitate şi a tras-o într-un loc sigur”, a declarat Mircea Rednic la Digi24. „Au fost două bombe în aeroport. Eram la check-in, aşteptam să-mi iau bagajul. Lumea a început să alerge în toate direcţiile. La plecări şi înainte de control s-a produs. M-a luat un domn de la securitate, m-a trimis în biroul lui. Eram 8 persoane acolo şi ne-a încuiat. Lumea a luat-o la fugă, speriată. S-au auzit apoi focuri de armă. Am alergat şi nu m-am uitat în jur. Eram disperată să ies mai repede, mi-e frică să nu alerg într-o zonă în care erau alte bombe. Acum sunt nişte ambulanţe, pompieri pentru că a luat foc un restaurant unde era una dintre bombe. Nu mai plec nicăieri, îl aştept pe tata să vină să mă ia cu maşina”, a declarat Luana Rednic la Digi24. Mircea Rednic are o casă în Belgia, iar familia sa stă, în majoritatea timpului, acolo. Hunedoreanul a jucat timp de şase ani în Belgia, între 1991 şi 1997, la Standard Liege si la Saint Trond. De asemenea, Mircea Rednic a antrenat pe Standard Liege în sezonul 2012 – 2013, şi pe Ghent, în campionatul următor. Standard Liege i-a făcut, zilele trecute, o ofertă pentru a prelua, din vară, conducerea tehnică a echipei. Luana este fiica cea mică a lui Rednic, are 24 de ani şi este antrenoare de tenis, dar îşi şi ajută tatăl la transferuri. Mircea Rednic, născut la Hunedoara pe 9 aprilie 1962, mai are o fată, Raisa, în vârstă de 26 de ani, care se ocupă de decoraţiuni interioare.

Advertisement

Actualitate

Doi polițiști rutieri hunedoreni au ajutat un motociclist scoțian să ajungă la destinație. „Big thanks!”, le-a transmis Dougie

Publicat

pe

Redactat de

Doi polițiști rutieri hunedoreni au venit în sprijinul unui scoțian, îndrăgostit de România, care a rămas pe marginea drumului, după ce motocicleta cu care circula s-a defectat. Cei doi agenți de poliție, din cadrul Biroului Rutier Hațeg, i-au sărit imediat în ajutor.

 

Totul s-a întâmplat sâmbătă după-masă, lângă Hațeg. Cei doi polițiști, Cristian și Anton, acționau în cadrul planului de acțiune pe viteză, pe DN68, când l-au văzut pe motociclistul scoțian în parcarea din localitatea hunedoreană Păclișa, având casca și o piesă lângă motocicletă pe jos.

Aceștia și-au dat seama că ceva s-a întâmplat și s-au apropiat de el. Au aflat că este din Scoția și că se îndrepta spre Sebeș pentru a participat la un eveniment destinat motocicliștilor. Fără să mai stea pe gânduri, cei doi polițiști l-au ajutat să își repare motocicleta.

“29 iunie 2024, ora 16:30, lângă Hațeg (32 de grade Celsius, la umbră). Ei sunt Cristian, Anton și Dougie. Cristian și Anton sunt rutieriști cu experiență, iar Dougie este un scoțian îndrăgostit de România, care se îndrepta, „pe motor”, spre Sebeș, unde urma să participe la eveniment destinat motocicliștilor. “Acționam în cadrul planului de acțiune pe viteză, pe DN68, în localitatea Păclișa” – își amintesc cei doi agenți de poliție, din cadrul Biroului Rutier Hațeg. Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva…am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de Romania și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment. Dougie era în parcarea din Păclișa…avea casca jos și o piesa lângă motocicletă. Nu am stat pe gânduri, l-am ajutat să își repare motocicleta, chiar l-am împins până s-a pus în mișcare, i-am dat numărul de telefon, în caz că va mai avea nevoie de noi”, au povestit cei doi agenți de poliție, citați de Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

Ne bucurăm că am putut ajuta”

Dougie a ajuns cu bine la destinație și le-a transmis un mesaj celor doi polițiști în care le-a mulțumit pentru ajutor. „Ne-am bucurat când ne-a trimis mesajul prin care ne anunța că a ajuns la destinație, în siguranță: „Big thanks. Got to my destination în Petresti (near Sebes). All is working perfect. Thanks for all your help…”Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!”, au transmis cei doi agenți de poliție hunedoreni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașini și motociclete istorice, de fabricație românescă, au putut fi admirate la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Autoturisme și motociclete istorice, de fabricație românească, au putut fi admirate în cadrul unei expoziții ce a avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara.

Evenimentul, intitulat “Fabricat în România”, a fost organizat de Retromobil Club România – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, iar pasionații de mașini retro au fost invitați să vină să le vadă.

De la bătrânele Dacii 1300 și 1100, un ARO 243, un Olcit, o mașină veche de Miliție, dar și de Salvare, alături de alte automobile de odinioară, toate autohtone, până la motociclete Mobra, precum și altele, au poposit, timp de câteva ore, în fața Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul de pe Cerna și au putut fi admirate de către trecători.

Evenimentul a reunit posesori de automobile și motociclete, atestate istoric sau în curs de atestare, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, printre care Arad și Timiș.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate