Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Ultimul test înaintea meciului decisiv cu Bistriţa

Publicat

pe

Echipa de handbal feminin CSM Cetate Devatrans Deva joacă, astăzi, penultimul său joc din acest sezon Divizia A, al doilea eşalon valoric al sportului cu mingea mică din ţara noastră.

În etapa a XX-a, penultima a Diviziei A de handbal feminin, CSM Cetate Devatrans, a doua clasată în Seria B, va juca, în deplasare, astăzi, de la ora 15.00, pe terenul celor de CSUV Timişoara.

Victorie obligatorie

Partida cu echipa de pe locul şaselea, CSUV Timişoara, fără gânduri de promovare, dar nici cu grija retrogradării, reprezintă, pentru devence, ultiul antrenament cu public înaintea meciului decisiv, de etapa viitoare, cu CSM Bistriţa. Orice rezultat în afara de victoria Devei este de neconceput şi, dacă aceasta va fi la o diferenţă de 24 de goluri, greu de realizat, dar nu imposibilă, fetele pregătite de antrenorul Ioan Mătăsaru vor egala Bistriţa la puncte şi ar trece pe primul loc, la golaveraj. Acest lucru este posibil deoarece formaţia din Bistriţa, datorită numărului impar de echipe înscrise în competiţie, va sta în etapa a XX-a. Apoi, în penultima etapă, CSM Cetate Devatrans Deva va întâlni, la Haţeg, acolo unde îşi joacă meciurile considerate pe teren propriu, pe CSM Bistriţa, în meciul care va stabili echipa ce va promova direct în Liga Naţională, partida urmând a avea sâmbătă, 9 aprilie, cu începere de la ora 18.00. Pentru a-şi asigura primul loc şi, implicit, promovarea, fără a se mai face alte calcule, Deva are nevoie de o victorie la nouă goluri diferenţă. În caz că va termina pe poziţia secundă, pe care nu o mai poate pierde, CSM Cetate va evolua în play-off, şi de aici putând promova în Liga Naţională.

Etapa a XX-a

Advertisement

Miercuri, 6 aprilie

CSUV Timişoara – CSM Cetate Devatrans Deva

CSM Slatina – ACSAI Arad

ACSSS Sfântu Gheorghe – Naţional Braşov

Mureşul Târgu Mureş – SCM Piteşti

Advertisement

CSU Reşiţa – CSU Oradea

CSM Bistriţa – stă

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate