Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Mureşul Pricaz îşi menţine avantajul în fruntea clasamentului

Publicat

pe

Liga a V-a de fotbal Hunedoara şi-a derulat etapa a XVII-a, rezultatele înregistrate aducând unele limpeziri în situaţia de la vârful ierarhiei.

Cea de-a patra etapă a returului Ligii a V-a de fotbal a cuprins şi un derby, între echipele clasate pe locurile doi şi trei.

Răchitova a pierdut contactul cu primele două clasate

În cel mai aşteptat joc al rundei, a doua clasată, Berianul Beriu, a întâlnit, pe propriul teren, pe Cetate Răchitova, formaţia aflată pe al treilea loc al podiumului. Jocul a fost aşteptat cu mult interes, de rezultatul înregistrat depinzând mai multe lucruri. În primul rând era vorba despre cine rămâne în plasa liderului, dacă mai rămâne, prima clasată, Mureşul Pricaz, având, înaintea etapei, un avans de patru puncte în faţa celor de la Beriu şi de şase în comparaţie cu Răchitova. Partida a fost una extrem de disputată, reprezenzanţii ambelor combatante exprimându-şi nemulţumirea faţă de prestaţia brigăzii de arbitri, şi a fost câştigată, în cele din urmă, de gazde, la limită, cu scorul de 3-2. Cetate de deschis scorul, în debutul partidei, dar gazdele, în ultimul sfert de oră al primei reprize, au reuşit să întoarcă rezultatul, marcând de două ori, ultima reuşită fiind realizată chiar înainte de intrarea la cabine, iar Berianul termina în avantaj, scor 2-1, prima repriză. Şi mitanul secund a fost extrem de disputat. Pe la mijlocul reprizei a doua, un jucător de la Beriu a fost eliminat şi acest lucru părea să fie în avantajul Răchitovei, dar nu s-a întâmplat aşa. Gazdele au mai înscris odată, ducând scorul la 3-1, iar oaspeţii au încercat să revină în joc. Cetate a mai reuşit un singur gol, spre final, şi Berianul s-a impus cu 3-2. În urma acestui loc, Cetate rămâne pe locul al treilea, dar la zece puncte deja în spatele liderului, iar şansele de ocupare a primului loc par a fi compromise. În schimb, însă, Berianul îşi menţine poziţia secundă în clasament, rămânând, în continuare, la patru puncte de lider.

Ca la tenis

Advertisement

Ecartul de patru puncte dintre lider şi, acum, singura sa urmăritoare, s-a menţinut datorită succesului, scontat, de altfel, al primei clasate. Liderul Mureşul Pricaz nu a avut niciun fel de problemă în jocul pe care l-a disputat, pe teren propriu, cu antepenultima clasată, Santos Boz, câştigând, fără nicio problemă, cu 6-0, ca la tenis. Scoruri de tenis s-au mai înregistrat în alte două partide. Într-una dintre ele, într-un meci considerat drept veritabil derby al Ţinutului Pădurenilor, Cerna Lunca Cernii a învins, pe teren propriu, cu 6-1, pe vecinii de la CS Ghelari, după ce oaspeţii fuseseră cei care au deschis scorul, dar acest aspect s-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Celălalt scor de tenis s-a înregistrat în jocul dintre Zarandul Crişcior şi AS Sântămăria Orlea, rezultatul final fiind de 6-2 în favoarea echipei din Ţara Moţilor, gazdele confirmând forma bună în care se află şi, poate, regretă sincopele din tur, iar oaspeţii par a nu se mai regăsi în retur, după ce, în prima parte a campionatului, reuşiseră câteva rezultate surprinzătoare, la formaţii mai bine cotate şi, dacă vor continua tot aşa, au şanse mari de a prelua „lanterna roşie”.

Revenirea ultimei clasate

Acest lucru pare posibil deoarece ultima clasată, Victoria Dobra, care are doar un punct mai puţin decât cei de la Sântămăria Orlea, au o altă faţă în retur. Chiar dacă au pierdut, pe teren propriu, la limită, ce-i drept, cu 1-0, în faţa mult mai valoroasei echipe Comunal Ilia, trupa din Dobra joacă altceva faţă de ce a arătat în prima parte a campionatului şi dă semne că poate urca în clasament. Şi, pentru a nu ne îndepărtat foarte mult de coada clasamentuui, trebuie menţionat că echipa de pe locul 11 din 14 competitoare, Ponorul Vaţa, a suferit o înfrângere usturătoare, dar aşteptată, în deplasare, cu 7-1, pe terenul celor de la Măgura Pui, altă echipă aflată într-o formă şi care, probabil, regretă, la rândul său, evoluţia mai slabă din tur. În fine, în ultimul joc al rundei, dar nu şi cel mai lipsit de importanţă, într-un derby al orgoliilor dintre două foste câştigătoare ale competiţiei, pe vremea, nu foarte îndepărtată, când Liga a V-a de fotbal Hunedoara avea două serii, Unirea General Berthelot s-a impus, în deplasare, cu 3-1, în faţa celor de la Agrocompany Băcia, dar de la ambele competitoare, la debutul întrecerii, se aştepta ceva mai mult. Etapa viitoare, care cuprinde, din nou, jocuri interesante, se va desfăşura duminică, 10 aprilie.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate