Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Vine „finala” cu Bistriţa

Publicat

pe

Echipa de handbal feminin CSM Cetate Devatrans Deva joacă, mâine, ultimul său joc din acest sezon din Divizia A.

Momentul marelui meci din CSM Cetate Devatrans Deva şi CSM Bistriţa, care va stabili promovata în Liga Naţională de handbal feminin este foarte aproape.

A fost şi ultimul antrenament

Mâine, cu începere de la ora 18.00, la Sala de sport din Haţeg, acolo unde devencele şi-au jucat meciurile considerate pe teren propriu în acest sezon, cele două echipe vor juca „finala” campionatului, evoluând, cum se spune, cu promovarea pe masă, partida contând pentru penultima etapă. Devencele vin din postura de lider, la golaveraj, după ce, în runda anterioară, s-au impus, fără probleme, în deplasare, pe terenul celor de la CSUV Timişoara, cu 36 – 24 (20 – 16). Meciul de la Timişoara, aşa cum era de aşteptat, a fost unul fără istoric, singura problemă care se punea fiind diferenţa de scor cu care vor câştiga fetele pregătite de antrenorul emerit Ioan Mătăsaru. Mai mult, s-a observat şi o evoluţie bună a echipei din Deva în repriza secundă a meciului, când s-au primit mai puţine goluri, lucru destul de rar întâlnit în acest campionat.

Pot obţine promovarea directă

Advertisement

Cum Bistriţa a stat în etapa precedentă, CSM Cetate, care are, acum, un meci mai mult disputat, a reuşit să îşi egaleze singura contracandidată la promovarea directă în Liga Naţională, care este asigurată de ocuparea primului loc. Pentru a reuşi promovarea directă, devencele nu trebuie să facă multe calcule. Astfel, ţinându-se cont de faptul că, în jocul tur, Bistriţa a câştigat cu 31 – 23, şi, în caz de egalitate de puncte, primează rezultatele din meciurile directe, Deva poate obţine primul loc şi, implicit, repromovarea directă, după un singur sezon, în eşalonul superior, în trei variante. Prima, şi cea mai sigură, este o victorie de la nouă goluri în sus, indiferent de scor. A doua ar fi un succes al Devei la opt goluri, cu scoruri cuprinse între 8-0 şi 30-22, echipa pregătită de Ioan Mătăsaru urmând a ocupa primul loc graţie golurilor mai multe înscrise în deplasare. În fine, mai este şi o a treia variantă, în care Deva să câştige cu 31-23, exact scorul cu care a pierdut în tur, la Bistriţa, şi, la sfârşitul clasamentului, să aibă un golaveraj general mai bun. Acest lucru este perfect posibil, în cazul unei victorii cu scorul mai sus menţionat Deva urmând a avea un golaveraj de + 301 (747 – 446), iar Bistriţa de + 270 (34-7). Dacă Deva va învinge cu 31 – 23, atunci va trebui să spere că, în ultima etapă, când va sta, Bistriţa nu va învinge pe Naţional Braşov la o diferenţă de 32 de goluri. Şi ar fi bine ca devencele să profite de primele două variante expuse mai sus, deoarece în campionat s-au înregistrat scoruri la diferenţe şi mai mari.

Există şi varianta play-off-ului

În celelalte variante, cum ar fi o victorie a Bistriţei la 32 de goluri cu Braşovul, un succes al devencelor la mai puţin de opt goluri sau la aceeaşi diferenţă dar la un scor de la 32-24 în sus ori să nu cţştige jocul direct, atunci fetele pregătite de Ioan Mătăsaru vor evolua în play-off. În această fază a competiţiei vor evolua echipele de pe locurile doi şi trei din cele două serii a Diviziei A, precum şi formaţiile de poziţiile 11 şi 12 din Liga Naţională. Cele şase echipe vor fi împărţite în două serii de câte trei, a căror componenţă, cel mai probabil, va fi o formaţie din Liga Naţională, una de pe locul doi dintr-o serie a Diviziei A şi ocupanta poziţiei a treia din cealaltă. Aceste serii se vor disputa, tot probabil, pe teren neutru, iar câştigătoarele vor promova în Liga Naţională.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate