Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Etapă nebună în Liga a V-a

Publicat

pe

Fotbalul mic”, cel de Liga a V-a, este complet imprevizibil, iar rezultatele din ultima rundă a campionatului judeţului Hunedoara dovedesc acest lucru.

Caravana Ligii a V-a de fotbal Hunedoara a ajuns să îşi deruleze şi etapa a XVIII-a, cea de-a cincea a returului de campionat, iar rezultatele au fost, în mare măsură, foarte surprinzătoare.

Primele două clasate au pierdut

Marile surprize au venit din partea primelor două clasate, Mureşul Pricaz şi Berianul Beriu, care au pierdut meciurile disputate. Liderul campionatului, dar şi câştigătoarea uneia dintre serii anul trecut, Mureşul Pricaz, a avut o deplasare considerată uşoară, la Cs Ghelari, dar, aşa cum anticipam în avancronică, nu a fost deloc aşa. Ghelărenii, care se mobilizează exemplar la jocurile cu echipele mai bine clasate, au câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Stăncoane, şi, astfel, au reuşit surpriza campionatului de până acum. Nici cea de-a doua clasată, Berianul Beriu, nu a avut o soartă mai bună. Cei de la Beriu au jucat în deplasare, pe terenul celor de la Unirea General Berthelot, şi au pierdut şi ei, cu scorul de 2-1. Gazdele, câştigătoare a celeilalte serii din ediţia trecută a campionatului şi care par a fi în revenire de formă, au deschis scorul, în primul sfert de oră, prin Dumbravă, iar oaspeţii au egalat după mijlocul părţii a doua a jocului. Golul victoriei a fost realizat, în ultimele minute, de către acelaşi Dumbravă, şi, în urma acestui succes, cei de la Unirea au urcat două locuri în clasament, fiind, acum, pe poziţia a şaptea.

Revine Răchitova

Advertisement

În urma acestor eşecuri, distanţa dintre Mureşul Pricaz şi Berianul Beriu rămâne tot de patru puncte, dar a treia clasată, Cetate Răchitova, a redus ecartul faţă de primul loc la şapte „lungimi” şi, cum campionatul mai are suficiente etape, poate reveni în lupta pentru întâietate. Într-un meci fără mare istoric, cei de la Răchitova, foşti câştigători ai campionatului, au dispus, pe teren propriu, de vecinii de peste deal, Cerna Lunca Cernii, cu 5-2. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză, prin reuşitele lui P. Olărescu şi Urs, şi au majorat scorul, imediat după reluare, prin Mailat. Oaspeţii, coborâţi pe locul opt după această înfrângere, păreau să revină în joc, după golul lui Dediu, dar Cetate a mai înscris, în scurt timp, de două ori, prin Urs şi Mailat, care au reuşit, fiecare, câte o „dublă”, iar reuşita lui Preda, prin care s-a stabilit scorul final, a contat mai mult pentru statistică. Etapa a mai avut un meci care a opus două foste câştigătoare ale Ligii a V-a în anii trecuţi, Măgura Pui şi Agrocompany Băcia. Gazdele de la Pui, care îşi păstrează poziţia a cincea, au câştigat cu 3-1, prin golurile lui Ban, din prima repriză, Biriş şi Turcu, ambii în partea a doua, în vreme ce Băcia, care a coborât pe nouă, a redus din handicap pe final de joc, prin Apati.

4-4, dar nu ca la teatru

Dar cel mai spectaculos meci al rundei a fost cel disputat pe terenul antepenultimei clasate, Santos Boz, care a jucat cu cei de pe locul şase, Zarandul Crişcior. Partida s-a terminat la egalitate, 4-4, dar nu a fost deloc ca la teatru, răsturnările de scor fiind spectaculoase. Cei care au deschis scorul, în prima repriză, au fost oaspeţii, însă gazdele au marcat, apoi, de trei ori, însă la pauză Bozul conducea cu 3-2, cei de la Crişcior marcând un gol cu puţin timp înainte de pauză. Santos a dus scorul la 4-2 şi părea că este capabilă să realizeze surpriza, dar cei de la Zarandul au revenit, restabilind egalitatea, înscriind de două ori, cea din urmă reuşită venind în ultimele zece minute de joc. Şi mai trebuie remarcat că toate cele opt goluri au fost reuşite de către doar doi jucători, Săutean marcând toate golurile gazdelor, iar V. Deoancă a punctat de patru ori pentru oaspeţi.

Sântămăria Orlea a scăpat de „lanterna roşie”

Etapa a XVIII-a a Ligii a V-a a conţinut şi derby-ul ultimelor clasate. Jocul s-a desfăşurat la Haţeg, unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu cei de la AS Sântămăria Orlea, care erau pe ultimul loc înaintea jocului, deoarece Victoria Dobra au câştigat, la „masa verde”, meciul cu Comunal Ilia, din urmă cu două etape. Şi, chiar dacă se întâlneau ultimele clasate, partida a fost extrem de palpitantă. Nici nu începuse bine jocul, că Dobra trecea în avantaj, graţie reuşitei lui Raţ, dar până la pauză Sântămăria Orlea a egalat prin Rus. Mitanul secund a adus o mulţime de goluri. Oaspeţii au trecut, din nou, în avantaj, marcând prin Coţovanu, iar gazdele au egalat, pentru a doua oară, Stoica. Soarta partidei s-a decis în ultimele minute, când AS Sântămăria Orlea a mai marcat de două ori, prin Coroescu şi Tăşală şi a câştigat cu 4-2, în urma acestui rezultat Victoria Dobra revenind pe ultimul loc. În fine, şi ultimul joc al rundei a fost interesant, Ponorul Vaţa, locul 11 din 14, pierzând, pe teren propriu, cu 4-2, în faţa a patrei clasate, Comunal Ilia. Oaspeţii au marcat de două ori, prin Moga, dar gazdele au redus din handicap prin Todea, dar la pauză s-a intrat cu scorul de 4-1 pentru Ilia, graţie unei „duble” a lui Goronea. Şi, chiar dacă în partea a doua a jocului au evoluat în zece oameni, Bora fiind eliminat la sfârşitul primei reprize, cei de la Vaţa au reuşit să mai înscrie într-un rând, prin Paul, dar succesul celor de Ilia nu a fost pus la îndoială. Etapa viitoare, alta cu meciuri interesante, se va disputa duminică.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate