Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Finanţări pentru înscrierea terenurilor agricole în Cartea Funciară

Publicat

pe

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Hunedoara a încheiat contracte cu două treimi dintre unităţile administrativ teritoriale (UAT) din judeţ.

Contractele dintre OCPI Hunedoara şi mai multe localităţi din judeţ au ca obiect realizarea lucrărilor de cadastru general din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) 2015 – 2023.

Doar 46 din 69

Finanţarea acestor lucrări va fi făcută din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastrui şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Hunedoara, în baza OUG 35/2016, care facilitează însacrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară. Din cele 69 de UAT din judeţ, OPCI Hunedoara a semnat astfel de contracte cu 46, deci exact două treimi dintre localităţi, inclusiv cu trei în care se mai desfăşoară lucrările de cadstru sistemic la nivel de comună. Aceste localităţi sunt municipiile Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăştie şi Petroşani, oraşele Călan, Geoagiu, Haţeg, Simeria şi Uricani, precum şi comunele Baru, Băcia, Boşorod, Brănişca, Bretea Română, Bunila, Burjuc, Cerbăl, Certeju de Sus, Crişcior, Densuş, Dobra, General Berthelot, Ghelari, Gurasada, Hărău, Ilia, Lăpugiu de Jos, Lelese, Mărtineşti, Orăştioara de Sus, Peştişu Mic, Pui, Rapoltu Mare, Răchitova, Râu de Mori, Romos, Sarmizegetusa, Sălaşu de Sus, Sântămăria Orlea, Şoimuş, Teliucu Inferior, Toteşti, Turdaş, Veţel şi Zam. Celelalte 23 de UAT din judeţ, respectiv municipiile Brad şi Vulcan, oraşele Aninoasa şi Petrila, precum şi comunele Baia de Criş, Balşa, Băiţa, Băniţa, Bătrâna, Beriu, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Cârjiţi, Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Topliţa, Vaţa de Jos, Vălişoara şi Vorţa, nu au solicitat finanţare pentru anul 2016. Pentru anul în curs, suma alocată lucrărilor de cadstru sistemic în judeţul Hunedoara este de 1.598.160 de lei. Valoarea finanţărilor este de 60 de lei per carte funciară, inclusiv TVA. OCPI Hunedoara va vira banii în conturile celor 46 de UAT din judeţ numai pentru imobilele care au fost recepţionate şi pentru care au fost deschise cărţi funciare.

Advertisement

Actualitate

Oferta educațională a UPET, adaptată cerințelor de pe piața muncii

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani se orientează către viitorul educațional al studenților, continuând să ofere oportunități remarcabile pentru dezvoltarea profesională a tinerilor din Valea Jiului și din alte regiuni.

Cu specializări diversificate și solicitate, instituția se distinge prin accentul pus pe angajabilitatea absolvenților săi.

Prof. univ. dr. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET, subliniază că majoritatea absolvenților găsesc rapid locuri de muncă, fie în Valea Jiului, prin parteneriatele cu mediul economic local, fie în diverse locații din țară și din străinătate. Oferta academică a universității include domenii precum inginerie, automatică-calculatoare, economie, administrație publică și asistență socială, toate fiind alese nu doar pentru relevanța lor academică, ci și pentru cerințele pieței muncii.

„Universitatea din Petroșani oferă specializări atractive și căutate pentru că ținem cont de necesitățile pieței. Ne concentrăm pe pregătirea studenților pentru a fi imediat angajabili, într-o piață a muncii din România și din afara ei, care are nevoie mare de absolvenți cu învățământ superior,” a explicat rectorul.

Prin aceste eforturi, Universitatea din Petroșani se angajează să furnizeze educație de calitate și să faciliteze integrarea absolvenților pe piața muncii, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a regiunii și a țării.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Admiterea la Universitatea din Petroșani a debutat azi

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani a deschis astăzi, 1 iulie, înscrierile pentru admiterea din acest an, invitând viitorii studenți să aplice pentru cursurile oferite de această prestigioasă instituție. Procesul de înscriere este complet online, facilitând astfel accesul pentru toți candidații.

„Am început înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Petroșani pe 1 iulie. Înscrierile se pot realiza online, permițând oricui să se înscrie printr-un simplu click. Dacă apar nelămuriri sau candidatul nu a completat corect formularul, va primi informații pe e-mail. Cei care întâmpină dificultăți pot veni la Universitate pentru a primi ajutor în completarea înscrierii online”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.

Platforma de înscriere online, implementată acum 2-3 ani, a demonstrat deja eficiența sa, simplificând semnificativ procesul pentru absolvenții de liceu. Aceștia sunt familiarizați cu sistemul și pot încărca ușor documentele necesare. Rectorul a subliniat că platforma elimină necesitatea deplasării la universitate, cu excepția momentului în care trebuie confirmată înscrierea prin prezentarea documentelor originale.

Universitatea din Petroșani oferă o gamă variată de programe academice: 22 de specializări de licență, 22 de programe de masterat și patru domenii de doctorat. Admiterea la doctorat va avea loc în toamnă, iar pentru licență și masterat sesiunea de admitere este deja în desfășurare.

„Dispunem de 610 locuri bugetate la licență, 225 de locuri bugetate la masterat și 10 locuri la doctorat”, a precizat rectorul.

Universitatea oferă, de asemenea, locuri bugetate pentru românii din diaspora, inclusiv din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și alte state, aceștia beneficiind de burse și de condiții moderne de cazare și masă, la costuri mai reduse comparativ cu alte centre universitare din țară.

Advertisement

„Asigurăm condiții moderne de cazare și masă la costuri mai mici decât în alte centre universitare”, a adăugat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Prin aceste măsuri, Universitatea din Petroșani își reafirmă angajamentul de a facilita accesul la o educație superioară de calitate pentru tinerii din România și din afara granițelor.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Veste excelentă din atletism! Florentina Iușco va participa la Jocurile Olimpice!

Publicat

pe

Redactat de

Conform anunțului făcut de Federația Română de atletism, Florentina Iușco, de la CSM Deva, va participa la apropiatele Jocuri Olimpice de vară de la Paris, în proba de săritură în lungime.

Anunțul vine după ce sportivă pregătită de profesorul Nicolae Alexe a câștigat, duminică seara, la Cluj Napoca, titlul național în proba mai sus amintită.

Până în prezent România are 101 sportivi calificați la întrecerile din capitala Franței.

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate