Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

S-a făcut recepția rețelei de apă și canalizare din comuna Vețel

Publicat

pe

România este, de ani buni, stat membru al Uniunii Europene (UE), și mai toți sperăm să ajungem la standardele de viață ale vesticilor.

În unele privințe România a depășit cu mult standardele UE, chiar dacă exemplelele, cum ar fi prețurile, nu sunt cele mai fericite, de multe ori noi fiind mai catolici decât Papa, iar în alte cazuri suntem departe.

Pe fonduri europene

Ioan Hentiu Primar Vetel 28.05.2015 (1)Unul dintre capitolele la care România are de recuperat, fără nicio urmă de glumă, un ecart serios față de Uniunea Europeană, este cel al rețelelor de infrastructură, în general, existând, în cadrul acestora, și cazuri particulare. Unul dintre cazurile particulare este cele legat de rețelele de apă și canalizare. În județul Hunedoara numărul localităților unde au fost probleme cu aceste rețele scade pe zi ce trece. Printre cele au rezolvat această problemă este și coomuna Vețel. “Vineri, 25 noiembrie, s-a făcut recepția la lucrările la rețeaua de apă și canalizare. Aceasta va deservi peste 1.500 de locuitori din satele Herepeia, Leșnic și Vețel. Aceste lucrări s-au executat îm baza unui proiect integrat, cu mai multe componente, depus pe vechea măsură 322, în valoare totală de 2,5 milioane de euro. Noi, administrația publică locală, urmează să depunem și ultima cerere de plată, conform procedurilor în vigoare pentru acest gen de proiecte cu finanțare europeană, și, apoi, să facem predarea investiției către operatorul specializat în domeniu, SC ApaProd SA Deva, care se va ocupa, în continuare, de exploatarea avestor rețele, având speranța că formalitățile birocratice se vor derula într-o perioadă de timp rezonabilă”, a declarat Ioan Hențiu, primarul comunei hunedorene Vețel.

Sprijin pentru sport

Reprezentanții administrației publice locale din comuna hunedoreană Vețel au, în mod firesc, și alte preocupări. Bunăoară, fiind vorba despre o temă de sezon, nu sunt probleme cu materialele antiderapante sau cu utilajele care să intervină pentru degajarea drumurilor pe perioada iernii. „Nu sunt probleme nicio cu încălzirea pe perioada sezonului rece la instituțiile publice din comună, acesrta fiind racordate la rețeaua de alimentare cu gaz metan. Ne arîtăm toată deschiderea către tineretul din comună și îl vom sprijini și în acest an, cu organizarea, ca de obicei, a unui revelion, urmând a fi stabilită locația, care se va alege între căminele culturale din Mitia și Vețel. De asemenea, am fost alături de echipa de fotbal de copii AS Unirea Vețel, care este înscrisă într-un proiect interjudețean, intitulat „Micii campioni”, alături de AS Viitorul Hălmagiu, din județul Arad, AS Viitorul Abrud, din Alba, AS Poiana Budureasa din Bihor și conjudețenii noștri de la AS Unirea Buceș. În această lună una dintre etapele acestei competiții s-a disputat în comuna noastră, pe terenul sintetic de la Leșnic. Rezultatele au fost mai puțin importante. Importantă a fost mișcarea în aer liber, practicarea sportului în mod organizat și, de ce nu, descoperirea de noi talente. Oricum, toate echipele vor fi premiate, ultima etapă urmând a avea loc la Buceș, în luna decembrie. Îi felicit pe acești copii și pe antrenorii lor, precum și pe micile handbaliste de la AS Viitorul Vețel, care participă la Campionatul județean al junioarelor IV. Mă bucur că putem sprijini și sportul”, a mai spus Ioan Hențiu, primarul din Vețel.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Consumul de alcool în județul Hunedoara, cifre îngrijorătoare

Publicat

pe

Redactat de

Consumul excesiv de alcool rămâne o problemă critică în județul Hunedoara, conform datelor statistice referitoare la impactul sănătății.

Numărul internărilor în spitale din cauza consumului de alcool a variat în ultimii ani, înregistrând 296 de cazuri în 2023 și 299 în 2018.

Boala Alcoolică a ficatului figurează printre principalele afecțiuni asociate consumului cronic de alcool, cu o fluctuație semnificativă a cazurilor noi în ultimii ani: de la un vârf de 88 de cazuri în 2017 la 36 în 2018 și 48 în 2023.

Ciroza și alte forme de hepatite cronice, influențate negativ de consumul excesiv de alcool, au înregistrat o ușoară variație în numărul de cazuri raportate în județul Hunedoara. În 2020, au fost înregistrate 6.946 de cazuri, în creștere la 7.531 în 2023.

Aceste date subliniază importanța continuă a eforturilor de educație și prevenire în comunitatea hunedoreană pentru a reduce impactul negativ al consumului de alcool, precum și necesitatea de a oferi suport medical adecvat pentru cei afectați de afecțiuni asociate acestui obicei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate