Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Stocul de vaccin antigripal, epuizat în județ

Publicat

pe

Toate cele 10.600 de doze de vaccin antigripal, care au ajuns, la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, în județul Hunedoara, au fost utilizate. Ultimele vaccinări împotriva gripei sezoniere s-au făcut în săptămâna dintre Crăciun și Revelion.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara spun că, au solicitat suplimentarea stocului de vaccin împotriva gripei sezoniere. “Repartiția pentru județul Hunedoara a fost de 10.600 de doze de vaccin antigripal. Noi, imediat ce le-am primit, am început distribuirea către unitățile sanitare și medicii de familie. Este un lucru normal că aceste doze au fost utilizate în totalitate. În urmă cu 15 ani, la nivelul județului Hunedoara, erau vaccinate împotriva gripei sezoniere peste 100.000 de persoane. De aproximativ șase ani, utilizăm între 10.000 și 11.000 de doze de vaccin antigripal. Populației îi este recomandată vaccinarea antigripală. Pe perioada sezonului rece, circulația bolilor acute respiratorii reprezintă principala cauză de îmbolnăvire, iar vaccinarea antigripală continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică a gripei. Noi am solicitat, de anul trecut, încă 5.000 de doze”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, medicul Cecilia Birău.

Cine a fost imunizat?

La fel ca și în anii trecuți, vaccinarea a fost gratuită și prioritară pentru grupele de persoane cu risc, respectiv vârstnicii de peste 65 de ani, bolnavii cronici, femeile gravide și personalul medical.

Este recomandat ca vaccinarea antigripală să fie efectuată până în luna februarie, începând cu octombrie, înainte de apariția unei epidemii de gripă, organismul având nevoie de cel puțin două săptămâni de la vaccinare pentru a produce anticorpi împotriva virusului. Medicii sfătuiesc populația să respecte regulile normale de igienă, ca principală măsură de prevenire a infecţiilor respiratorii acute.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Aproximativ 200 de intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni, în weekendul trecut

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara au desfășurat, în weekendul trecut, 195 de misiuni și intervenții, majoritatea constând în acordarea primului ajutor medical calificat și în gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

“În această perioadă, echipajele SMURD au răspuns la 152 de solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele de pompieri din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani. În cele trei zile, echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor care ar fi putut avea loc din cauza producerii a cinci accidente rutiere, la unul dintre ele fiind nevoie și de asistență medicală din partea echipajului SMURD. De asemenea, măsuri PSI au fost asigurate și în localitatea Mintia unde s-a constatat o fisură în țeava de alimentare cu gaz metan”, au informat reprezentanții ISU Hunedoara.

Două incendii, izbucnite în Deva și Brad

În zilele de 28 și 30 iunie, pompierii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, în Deva, respectiv Brad, în urma cărora, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. “În municipiul Deva, incendiul s-a manifestat la deșeuri menajere aflate pe holul etajului 4 al unui bloc de locuințe de pe strada Mărăști, iar în Brad, intervenția echipajelor de pompieri s-a realizat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei gospodării situată pe strada Ardealului. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric”, au mai informat reprezentanții ISU Hunedoara.

Tot în weekendul trecut, echipaje de pompieri de la subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au efectuat cinci acțiuni de informare preventivă și recunoaștere în teren, în diferite locații din Petroșani, Turdaș, Pricaz și Pui.

Advertisement

În cele trei zile, pompierii au participat la 24 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, iar alte șase misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

Citeste mai mult ...

Actualitate

4,87 la sută – rata şomajului în județ, la finalul lunii mai

Publicat

pe

Redactat de

Rata șomajului în județul Hunedoara a fost calculată, la sfârșitul lunii mai 2024, la o valoare de 4,87 la sută, în creștere comparativ cu luna anterioară.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 4,82 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere de 0,05 pp”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

La sfârșitul lunii mai 2024, în evidențele AJOFM Hunedoara erau înregistrați 7.580 șomeri, dintre care 4.192 femei.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, din totalul de 7.580 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 2.225 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.355 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.737 șomeri provin din mediul rural și 4.843 sunt din mediul urban.

Advertisement

Sursa: AJOFM Hunedoara

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 27 %, urmat de cei cu studii liceale 26 %, iar 22 % sunt șomeri fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 15% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 8 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %. „Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 258 persoane foarte greu ocupabile, 1.840 greu ocupabile, 5.060 mediu ocupabile, iar 422 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, au mai informat reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de reparații pe drumuri naționale din județ

Publicat

pe

Redactat de

Mai multe lucrări de reparații se desfășoară, în această săptămână, pe drumuri naționale din zona de vest, au informat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

În județul Hunedoara, se lucrează pe DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie, DN 74 Buceș – Vulcan, DN 66, la Uricani.

“Lucrări pe drumurile naționale din zona de vest săptămâna aceasta: Județul Timiș: DN 68A -Coșava -Margina -refacere structură rutieră, până în 25 iulie, lucrări desfășurate inclusiv pe timpul nopții, DN 6 Sânnicolau Mare – Cenad – covor asfaltic; DN 57 Jamu Mare – Comorâște – reparații carosabil; Județul Caraș-Severin – DN 68 Oțelu Roșu – Caransebeș – covor asfaltic; VO Caransebeș – tasări locale; DN 67D Băile Herculane – Valea Cernei – consolidare drum¸ DN 57 Berzasca – construire polată pentru protecția drumului de căderile de pietre de pe versant (foto); Județul Hunedoara: DN 66 Hațeg și DN 7 Orăștie – amenajare sensuri giratorii; DN 74 Buceș – Vulcan – consolidare corp drum; DN 66 Uricani – consolidare poduri; Județul Arad: DN 7 Vărădia și Bârzava – montare parapete pe rulouri”, au informat reprezentanții DRDP Timișoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate