Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Multe proiecte de dezvoltare în comuna Teliucu Inferior

Publicat

pe

Judeţul Hunedoara era cunoscut, până nu demult, ca unul industrializat. Din păcate, moneritul şi siderurgia sunt într-un continuu regres, iar localităţile monoindustriale au trecut prin momente dificile.

Comuna Teliucu Inferior a fost una dintre localităţile monoindustriale ale judeţului nostru şi a depăşit, cu bine, faza critică.

Către statutul de staţiune

În fosta localitate minieră, în decursul anului trecut, s-au implementat mai mulrte proiecte de dezvoltare, iar unele continuă şi în 2017. „Am finalizat lucrările la un proiect integrat, pe măsura 322, care a beneficiază de finanţare europeană, acesta vizând modernizarea a patru kilometri de străzi, introducerea apei şi canalizării în Colonia Frontul 2, reparaţii capitale la trei cămine culturale, construirea unei grădiniţe în localitatea de reşedinţă şi amenajarea unui parc de joacă în satul aparţinător Cinciş – Cerna. Mai avem proiecte pentru alimentarea cu apă a satului Izvoarele şi modernizarea străzii Lacului din Cinciş – Cerna, amenajarea unei baze sportive multifuncţionale în această din urmă localitate şi facilitarea accesului către drumurile de exploataţie agricolă şi modernizarea stăzilor nereabilitate din comună. Totodată, pentru satul Cinciş – Cerna, dar şi pentru altă localitate aparţinătoare, respectiv Teliucu Superior, avem în intenţie introducerea reţelei de alimentare cu gaz metan, reabilitarea dispensarului medical uman din comună precum şi amenajarea unei zone de agrement în perimetrul fostei cariere, acolo unde s-a format un luciu de apă. De asemenea, am făcut primii paşi pentru ca zona Lacului Cinciş să primească statutul de staţiune tutistică. În acest sens se apropie de faza de licitaţie proiectul pentru reţele de apă şi canalizare în zona de agrement, lucrarea fiind una multianuală. Tot la capitolul agrement doresc să subliniez şi faptul că ne propunem să amenajăm o bază sportivă multifuncţională în satul aparţinător Cinciş – Cerna, dar şi să o reabilităm pe cea deja existentă în localitatea de reşedinţă”, a declarat Daniel Gheorghe Sorin Pupeză, primarul comunei Teliucu Inferior.

Advertisement

Actualitate

Concurență acerbă pentru un contract de peste 22 de milioane

Publicat

pe

Redactat de

Trei mari companii concurează pentru a câștiga un contract în valoare de peste 22 de milioane de lei oferit de Consiliul Județean Hunedoara pentru modernizarea unor drumuri județene esențiale.

Proiectul, intitulat „Reabilitare drumuri județene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea patrimoniului economic și cultural al județului Hunedoara”, se concentrează pe tronsonul Teliucu Inferior – Lunca Cernii de Sus, prin localitățile Cinciș Cerna, Toplița și Gura Bordului.

Scopul este să îmbunătățească accesibilitatea căilor de comunicație, să consolideze infrastructura rutieră conform standardelor de clasă tehnică IV și să faciliteze traficul către atracțiile turistice majore din zonă, cum ar fi Lacul Cinciș, Cheile Cernei și Furnalul de la Toplița. Proiectul este văzut ca o oportunitate de a stimula turismul și economia locală, promovând în același timp un mediu mai curat și un turism sustenabil în regiune.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aventura scoțianului îndrăgostit de România: O poveste de prietenie și ajutor pe DN68

Publicat

pe

Redactat de

Într-o zi toridă de 29 iunie 2024, cu temperatura urcând până la 32 de grade Celsius la umbră, în apropiere de Hațeg, o întâlnire neașteptată a transformat o zi obișnuită în una memorabilă pentru Cristian, Anton și Dougie.

Cristian și Anton, rutieriști cu experiență, acționau în cadrul unui plan de acțiune pe viteză pe DN68, în localitatea Păclișa. În mijlocul acestei activități, atenția lor a fost captată de un motociclist străin aflat în dificultate.

Dougie, un scoțian îndrăgostit de România, se afla în drumul său spre Sebeș pentru a participa la un eveniment destinat motocicliștilor. Ghinionul a făcut ca motocicleta sa să cedeze exact în parcarea din Păclișa. Fără ezitare, cei doi agenți de poliție de la Biroul Rutier Hațeg au intervenit. „Ne-am gândit că s-a întâmplat ceva… am oprit lângă motociclist, care ne-a spus că este din Scoția, este îndrăgostit de România și merge la Sebeș pentru că, în luna iulie, urmează să participe la un eveniment”, își amintesc cei doi agenți.

În parcare, Dougie avea casca jos și o piesă de motocicletă lângă el. Cristian și Anton nu au stat pe gânduri și l-au ajutat să își repare motocicleta. Chiar l-au împins până s-a pus în mișcare și i-au oferit numărul lor de telefon, în caz că va mai avea nevoie de ajutor.

Câteva ore mai târziu, cei doi agenți au primit un mesaj de la Dougie: „Big thanks.  Got to my destination in Petrești (near Sebeș). All is working perfect. Thanks for all your help…” Mesajul de mulțumire a adus o bucurie nemăsurată celor doi polițiști. „Ne bucurăm că am putut ajuta, Dougie – ne-am făcut doar datoria. Drumuri bune …we are glad we could help!!” au transmis aceștia.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea solidarității și a prieteniei care poate apărea chiar și în cele mai neașteptate situații. Dougie, scoțianul îndrăgostit de România, a avut parte de o aventură neașteptată, dar plină de umanitate, pe drumurile țării noastre, iar Cristian și Anton au dovedit că empatia și ajutorul dezinteresat pot transforma o simplă întâlnire într-o poveste de neuitat.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mașini și motociclete istorice, de fabricație românescă, au putut fi admirate la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Autoturisme și motociclete istorice, de fabricație românească, au putut fi admirate în cadrul unei expoziții ce a avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara.

Evenimentul, intitulat “Fabricat în România”, a fost organizat de Retromobil Club România – Filiala Hunedoara, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, iar pasionații de mașini retro au fost invitați să vină să le vadă.

De la bătrânele Dacii 1300 și 1100, un ARO 243, un Olcit, o mașină veche de Miliție, dar și de Salvare, alături de alte automobile de odinioară, toate autohtone, până la motociclete Mobra, precum și altele, au poposit, timp de câteva ore, în fața Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul de pe Cerna și au putut fi admirate de către trecători.

Evenimentul a reunit posesori de automobile și motociclete, atestate istoric sau în curs de atestare, atât din Hunedoara, cât și din alte județe, printre care Arad și Timiș.

Sursa foto: Primăria Hunedoara
Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate