Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

CNS Cetate a câștigat „Cupa BIG a liceelor”

Publicat

pe

Cea de-a opta ediție a „Cupei BIG a liceelor” a ajuns la sfârșit și, ca în fiecare an, competiția a fost una extrem de reușită.

La Sala Sporturilor din Deva, care a fost plină, s-au disputat ultimele meciuri din cadrul celei de-a opta ediții a „Cupei BIG a liceelor” la fotbal în sală.

„Matei Corvin”, pe locul trei

În „finala mică”, cea care a stabilit ocupanta poziției a treia, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara a învins, cu scorul de 5-2, echipa reprezentând Liceul Tehnologic „Ovid Densușianu” din Călan. Hunedorenii s-au desprins decisiv încă din prima repriză, la pauză conducând cu 3-0, prin golurile lui Andrei Kocsis, în minutul 6, și Alexandru Marcu, în minutele 10 și 11, acesta din urmă ratând și o lovitură de pedeapsă în minutul 12. În partea secundă Marcu a făcut 4-0, în minutul 23, Ionuț Ardelean a redus din handicap în minutul 26, iar tot Alexandru Marcu a refăcut diferența de patru goluri, în minutul 27, pentru ca scorul final să fie stabilit de același Ionuț Ardelean, în minutul 38, și, astfel finalista de anul trecut, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, a cucerit medaliile de bronz.

Și-au păstrat titlul

Advertisement

În marea finală s-au întâlnit cei de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” și cei de la Colegiul Național „Decebal”, ambele echipe fiind din Deva. Meciul, încheiat cu victoria celor de la CNS „Cetate”, cu scorul de 7-1, a fost echilibrat doar în prima repriză. „Cetate” a deschis scorul în primul minut de joc, prin Vlad Totoi, iar „Decebal” a egalat prin Alexandru Culcer, din lovitură de pedeapsă, în minutul 8, însă scorul la pauză a fost de 2-1 pentru „sportivi”, grație golului lui Mihnea Toader, din minutul 13. În mitanul secund, cei de la CNS „Cetate” Deva au controlat cu autoritate jocul și au mai înscris de cinci ori, prin Marius Lupu, în minutele 27 și 25, Denis Boldor, în minutele 33 și 40, și Bogdan Branea, în minutul 38. În urma acestui succes, cei de la  CNS „Cetate” și-au apărat titlul cucerit anul trecut și și-au trecut în palmares cel de-al cincilea succes la  „Cupa BIG a liceelor” la fotbal în sală, trofeul mai fiind cucerit, în trecut, de cîte o singură dată, de către  Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara și de echipe de la două unități de învățământ din Deva, Colegiul Tehnic “Transilvania” și Liceul Teoretic „Traian”, desființat între timp.

Cu arbitri din Liga I

Competiția fost tratată cu mare seriozitate, cât și de către organizatori, dovadă fiind și faptul că meciul decisiv a fost condus de doi cunoscuți cavaleri ai fluierului din Deva, Eduard Kovacs și Florin Anca, ambii fiind arbitri în Liga I de futsal. La finalul competiției primele patru clasate au fost premiate cu materiale sportive și s-au acordat și distincții individuale, acordate de sponsori, pentru cel mai bun jucător, lui Vlad Totoi, de la CNS „Cetate”, cel mai bun portar, lui Alin Achimeț, tot de la CNS Cetate, și golgheterului competiției, Alexandru Marcu, de la „Matei Corvin”. De asemenea, din partea presei a fost premiată cea mai frumoasă galerie, aceasta fiind cea de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” din Deva, dar și cel mai tânăr jucător al competiției, acesta fiind Robert Grosu, de la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, tot din Deva. Mai trebuie menționat că la competiție au mai participat echipe de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” din Simeria și de la alte trei licee din Deva, respectiv Colegiul Tehnic „Transilvania”,  Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” .Cea de-a opta ediție a „Cupei BIG a liceelor” la fotbal în sală a fost organizată de către colegii noștri de la postul de radio BIG FM Deva, fiind sprijiniți și de către Primăria și Consiliul Local al municipiului Deva, Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Sala Sporturilor din Deva, Sport Club Municipal Deva și Crucea Roșie Deva, precum și de mai mulți sponsori privați, iar cotidianul SERVUS HUNEDOARA a fost partener media al evenimentului.

 

 

Advertisement

Sferturi de finală

CNS Cetate – CT Transilvania 4-3 (2-2, 2-1), după penalty-uri

Au marcat: Robert Thoth (9), Marius Lupu (12)/ Tiberiu Fiț (11), Ionuț Mihalache (22). La penalty-uri au marcat Marius Lupu, Denis Boldor/ Tiberiu Fiț. Au ratat: Bogdan Branea/ Ionuț Mihalache, Andrei Grosu.

Arbitri: Andrei Fodor și Cătălin Jurgiu

CTTF Anghel Saligny – LT Ovid Densușianu 2- 3 (1-0)

Advertisement

Au marcat: Raul Bustan (17), Akexandru Flore – Anucuța (40) / Ionuț Ardelean (24 și 26), Flavius Iacob (31)

Arbitri: Andrei Fodor și Cătălin Jurgiu

CT Matei Corvin – CT Grigore Moisil 11-0 (5-0)

Au marcat:Alexandru Marcu (4, 15, 22, 28 și 37), Răzvan Caval (6 și 7), Andrei Kocsis (12 și 29),  Adrian Marinca (31 și 32).

Arbitri: Andrei Fodor și Marius Corui

Advertisement

CNP Regina Maria – CN Decebal 1-3 (1-2)

Au marcat: Răzvan Retegan (19), Bogdan Conea (20 și 39) / Chrystyan Mârza (2)

Arbitri: Andrei Fodor și Marius Corui

Semifinale

CNS Cetate – LT Ovid Densușianu 3-1 (2-1)

Advertisement

Au marcat: Bogdan Branea (9), Vlad Totoi (17), Mihnea Toader (29) / Ionuț Ardelean (6)

Arbitri: Cristian Bumb și Răzvan Șandra

CT Matei Corvin – CN Decebal 1-2 (0-2)

Au marcat: Alexandru Marcu (23) / Alexandru Culcer (7), Cătălin Goldrag (11)

Arbitri: Andrei Fodor și Cristian Bumb

Advertisement

Locurile III – IV

CN Matei Corvin – LT Ovid Densușianu 5-2 (3-0)

Au marcat: Andrei Kocsis (6), Alexandru Marcu (10, 11, 23, 27) / Ionuț Ardelean (26 și 38)

Arbitri: Andrei Fodor și Marius Corui

Finala

Advertisement

CNS Cetate – CN Decebal 7-1 (2-1)

Au marcat: Vlad Totoi (1), Mihnea Toader (13), Mariu Lupu (27 și 35), Denis Boldor (33 și 40), Bogdan Branea (38) / Alexandru Culcer (8, pen.)

Arbitri: Eduard Kovacs și Florin Anca

 

Loturile echipelor participante

CNS Cetate Deva: Alin Achimeț, George Mocanu (portari) – Robert Thoth (căpitan), Vlad Totoi, Andrei Demian, Mihnea Toader, Denis Boldor, Marius Lupu, Bogdan Branea, Robert Duță, Adrian Stanca. Antrenor: prof. Gheorghe Iclozan

Advertisement

CN Decebal: Bogdan Danciu, Lucian Butaș (portari) – Alexandru Culcer (căpitan), Bogdan Conea, Andrei Ciornea, Darius Costea, Răzvan Retegan, Raul Lazăr, Valentin Tamaș, Cătălin Goldrag, Cristian Puiu. Antrenor: prof. Cristian Bauman.

CT Matei Corvin: Bogdan Jurca, Eduard Magyari (portari) – Paul Cubleșan (căpitan), Alexandru Marcu, Darius Bularda, Răzvan Caval, Adrian Marinca, Raul Vitonescu, Albert Potcovaru, Andrei Kocsis, Daniel Chelemen. Antrenor: prof. Sorin Cimpoca

LT Ovid Densușianu: Eduard Șerban, Alexandru Roman (portari) – Călin Cic (căpitan), Florin Lungu, Adrian Ciolga, Ionuț Ardelean, Flavius Iacob, Marius Pintea, Cătălin Rășcanu, Alexandru Rotaru, Nicușor Crețu. Antrenor: prof. Karoly Gaspari

CT Transilvania: Alexandru Grigorescu (căpitan), Laurențiu Petruț (portari) – Tiberiu Fiț, Ionuț Mihalache, Andrei Grosu, Sergiu Ivan, Daniel Zlătaru, Radu Henț, Dacian Costan, Narcis Drăghicescu. Antrenor: prof. Claudiu Ghiura

CTTF Anghel Saligny: Vlăduț Jescu, Sergiu Crăciun (portari) – Alexandru Vârșag (căpitan), Radu Bustan, Abel Bala, Sergiu Stanciu, Dacian Buta, Emanuel Tont, Antonio Tilea, Alexandru Flore – Anucuța. Antrenor: prof. Carol Gal

Advertisement

CNP Regina Maria: Alexandru Roth, Andreas Igna (portari) – Roberto Pascu (căpitan), Dan Dumitru, Chrystyan Mârza, Vlad Costea, Robert Stadoleanu, Raul Duma, Alkexandru Petraș, Ștefan Rusu, Răzvan Ister. Antrenor: prof. Alexandru Bădoi

CT Grigore Moisil: Beniamin Dandiș, Samuel Fodor (portari) – Claudiu Deac (căpitan), Cătălin Demian, Sebastian Borca, Andrei Vasile, Mihai Vasile, Mihai Morcozan, Gabriel Boitiuc, Traian Ilica, Denis Lazăr, Robert Grosu, Ionuț Moruțan. Antrenori: prof. Andrei Szemes și prof. Alin Petraș.

Advertisement

Actualitate - Eveniment

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Doi pompieri hunedoreni, în misiune în Franța

Publicat

pe

Redactat de

Mai mulți pompieri din țară se vor afla în Franța în cadrul unui program pre-poziționare.

În perioada 01 – 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

De la ISU Hunedoara se află în această misiune doi colegi: plt. adj. șef Dănilă Cristian – Detașamentul de pompieri Orăștie și plt. adj. Bumbar Cristian – Detașamentul de pompieri Petroșani

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială de stingere cu capacitate mare (10.000 l), 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz), a început deplasarea astăzi, 28 iunie, pe ruta Arad-Budapesta – Maribor – Ljublijana – Padova  – Piacenza – Nice – Montpelier – Sainte-Marie-la-Mer.

Advertisement

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistate în teren, la solicitarea autorităților franceze, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

La plecarea contingentului format din pompieri salvatori în Franța a participat reprezentantul comenzii IGSU, prim-adjunct al inspectorului general, colonel dr.ing. Constantin Florea.

INFORMAȚII PRE-POZIȚIONARE

 Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile franceze, după incendiile înregistrate în cursul anilor trecuți.

Advertisement

Pe baza programului pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO) în 2022 și disponibilității declarate de DG ECHO de a sprijini și în 2024 pre-poziționarea de module specializate de stins incendii de pădure în țările afectate în trecut de incendii în perioada de vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în calitatea sa de punct național de contact, a primit, în data de 27.05.2024, solicitarea autorităților franceze de a pre-poziționa module specializate în stingerea incendiilor de pădure în luna iulie a acestui an. Această solicitare a fost transmisă către IGSU prin Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS.

INFORMAȚII MISIUNE FRANȚA 2023

În vara anului 2023, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, în sprijinul autorităților franceze și protecția comunităților afectate.

Astfel, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost dislocat în Franța pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING

Publicat

pe

Redactat de

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING.

Cu ocazia turneului Kickboxing Fight Zone, organizat la Sala Sporturilor din municipiul Deva (30 iunie 2024), conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a dispus o serie de măsuri pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței sportivilor și a spectatorilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara va suplimenta efectivele de ordine publică și va mobiliza un număr semnificativ de polițiști din structuri operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Rutier.

În zona de acces în Sala Sporturilor și pe arterele principale de acces vor fi organizate patrule și puncte de control pentru a preveni eventualele incidente și a facilita fluxul de persoane și vehicule.

Poliția va colabora îndeaproape cu organizatorii turneului pentru a efectua verificări riguroase la intrările în Sala Sporturilor. Spectatorii vor fi supuși unor controale de securitate pentru a preveni introducerea obiectelor periculoase ori consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, zona adiacentă va fi monitorizată, pentru a asigura intervenția promptă în caz de necesitate. Polițiștii le recomandă tuturor participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să ajungă din timp la locație pentru a evita aglomerația și să nu introducă obiecte interzise. De asemenea, încurajăm cetățenii să semnaleze orice comportament suspect la numărul de urgență 112.

Pentru o desfășurare optimă a evenimentului, polițiștii colaborează cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, cu reprezentanții serviciilor medicale de urgență și cu cei ai altor instituții abilitate.

Advertisement

Prin aceste măsuri, polițiștii doresc să asigure condiții de siguranță și legalitate pentru toți cei care vor participa la acest eveniment sportiv. Invităm publicul să coopereze cu forțele de ordine și să se bucure de spectacolul sportiv în condiții de maximă siguranță.

FOTO: YouTube

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate